Reklama

Reklama

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (366)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem, ze tenhle film je blbost, ale takova ta zabavna blbost, jenze tohle moc zabavny nebylo. Navic me zklamala i hudba od Queen, pac jedina pisnicka tu je "Flash aáá" a jinak je film prakticky bez hudby. Predstavitel Flashe je navic desne topornej a ani Sydow nic moc nepredvadi. Cisar Ming prakticky celej film jen keca. Navic ani neni film moc sviznej a krome par svetlejch momentu, par vtipku a par zajimavejch scen se celej film desne vlece. Necekal jsem nic extra, ale i tak me film docela zklamal. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je to "levné", jednoduché, prostinké, tupé, papundeklové, místo kvality levná bižuterie a bere se to hrozně vážně. Hlavní hrdina je neskutečný trapák a triky jsou občas dost ulítlé, samozřejmě to dost pošilhává po Star Wars. Je to ale taky hrozně barevné a díky ženskému obsazení i silně elektrizující. Ale hlavně, přes to všechno, je to úžasná jízda. Flash! Á-ááá! ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je docela s podivem, že člověk jako Mike Hodges dokázal natočit původního Zabijte Cartera a tohle, protože oboje je to úplně někde jinde. Tohle je pohádka, a za takovou to taky člověk musí brát. Už komiksy o Flashovi jsou pohádka, která se na skutečnosti ani nezakládá, jako třeba Superman. Jde tu jen o krásný ženy, hrdinné hrdiny, zlé panovníky a boj za svobodu. A taky blýskavost císařského dvora, která by(přiznejte si to, i když se vám to třeba ve filmu tak moc nelíbí) opravdu byla tak zlatá a kýčovitá, kdyby na to nějakej císař někdy měl dostatek prostředků. Není to kdovíjakej skvost, spoustě lidí se to nikdy líbit nebude, ale spoustě se to líbit bude. A pro děti je to úžasná oddychovka. Později Viděl jsem starší verzi Flashe z roku 1940 a musím říct, že se tu tou přeplácaností pokud možno drží originálního seriálu. A i herce vybírali typově podle původních. Nejvíc se jim asi povedl Ming a Dale, ti jsou jako kdyby si z nosu vylezli. A i když zápletka neoplývá žádnou obrovskou nápaditostí, plně vychází z původních děl, ať už psaných nebo animovaných nebo hraných. A i atmosféru se jim celkem povedlo přenést, takže tím to u mě jen získalo. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Spidermana, Supermana, Chucka Norrise, Al Gora a všechny ostatní samozvané zachránce naší malé planetky, protože ani jeden z nich nedokáže konkurovat tomu největšímu frajerovi Flashi Gordonovi. Stačí vystřelit tohohle vysvaleného quaterbecka s vlastním jménem na tričku do vesmíru a vše je zachráněno. Musím se přiznat, že když jsem v prvních minutách viděl všechny ty zadní projekce, roztomilé triky a hlavně ulítlé kostýmy, na kterých se barvami opravdu nešetřilo a které vytvářely dojem, že postavy už už začnou každou chvílí zpívat, tak se ve mně začínal probouzet můj lehce zvrhlý filmový vkus, který okamžitě čenichal pořádnou guilty pleasure, ale skoro každému už je jasné, že přijde ALE. Takže: Ale po obsahové stránce se jedná o obyčejnou pohádku, která se jen prostě odehrává v šílených kulisách a kostýmech. A já si nemůžu pomoc, ale takováto stylizace si po narační stránce zasloužila něco mnohem šílenějšího, než standardně a lehce nudně odvyprávěný příběh o záchraně Země a lásky napříč světelnými léty. A sem tam nějaká ta komická situace, trpaslík Fellini či dobrá hláška (,,Slibujete, že svoji ženu nevystřelíte do kosmu?") už mému zklamání trn z paty nevytáhnou. Proto dávám ,,pouhé" tři hvězdičky, i když úvod filmu jich sliboval mnohem více. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Flash se mi jako comics nikdy moc nelíbil, ale jeho převedení na filmové plátno dopadlo velice dobře. A soundtrack od Queen prostě nemá chybu, i když to není jejich běžná tvorba. Ale takhle se aspoň může říct, že na co od filmu sáhli, to se stalo věčným. Film samotný je na 70% a to ještě jen pro někoho. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (37)

  • Leon Greene byl předabován Davidem de Keyserem. (HellFire)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Alexe Raymonda. (Hans.)
  • Jedním z předmětů na hodovním stole na slavnosti v Jestřábím království byly oblíbené americké buchty „Twinkie“, obarvené potravinářským barvivem. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama