Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro fandy hokeje to musí být určitě filmová lahůdka dozvědět se něco o takové legendě jako je Maurice Richard o kterém jsem já neměla do dneška ani ponětí. Rozhodně nejsem zklamaná, právě naopak, protože vytvořit tak dokonalou atmosféru tehdejší doby se málokdy tak bezvadně podaří a místy černobílá projekce tomu ještě víc dodala na autentičnosti. Maurice žil a dýchal hokejem a ne vždycky se mu dařilo všechno ukočírovat tím správným způsobem, ale to ustoupí do pozadí, protože taková vášeň pro hru se hned tak nevidí. A i když byl asi velký nervák, tak o to víc obdivuji jeho houževnatost a srdce na pravém místě. Já jen žasla, jak to zvládali bez helem a bez vší té výstroje, tak jak to můžeme vidět dnes. Když hráli, tak jsem o tu jejich hlavu měla větší strach, než oni ve své době. Roye Dupuise vůbec neznám, ale poměrně málomluvného a zadumaného Maurice si střihnul skvěle. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohl dát deset hvězd, tak je dám! Tohle jsou přesně ty okamžiky, kdy si říkám že miluji filmy, jak jsem vděčný za to, že nám dokážou podat i události, které jsou dávnou historií. V tomhle případě, jsem opět v žánru, který je pro mne nejoblíbenější. Je až neuvěřitelné s čím se hráči NHL museli tehdy poprat, ať už s téměř nulovými ochrannými prostředky, až po více než nuzné příjmy, kdy hráč i po 7 létě kariéře na vrcholu, musel řešit rizika zranění a starost o existenci rodiny. Dnes by žil po polovině této doby v paláci a patřil ke smetánce. Tehdy to byl ale ještě hokej a to doslova tvrdá hra. Dnes někomu ukápne krev z nosu a musí pryč z ledu, tehdy se hrálo v krvavých dresech a tržnými ranami, otřesy mozku atd. a bylo to normální. Můj žánrově nejlepší filmový zážitek vůbec! 10+ ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hokej navždy bude jedním z mých srdcových sportů, a proto mě mrzí, že o něm moc dobrých filmů není. O existenci Maurice Richarda, s červenými tvářemi přiznávám, jsem netušil, nicméně se mi jeho příběh moc líbil, protože to byl očividně nejen skvělý hráč, ale navíc důležitý člověk pro celý Quebec. 80% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočená historie jednoho z legendárních hokejistů NHL. Nejsem hokejový fanoušek, ale příběh i herectví mě zaujali a dokázal jsem v duchu i fandit hlavnímu hrdinovi. Byly to těžké začátky, protože poválečné odobí bylo hlavně o přežití a lidé potřebovali idol, který vzešel ze stejně nuzných podmínek jako oni. Také se tu míchá do příběhu fair play, politika, odstrkování francouzské části v NHL. Když se to umí, tak i film o hokeji se dá natočit, aby zaujal i neortodoxního fanouška! ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Merci beaucoup pour votre...vytrvalost na cestě k vítězství Stanley Cupu. Tato věta, poděkování manažera Habs svým svěřencům za vítěství Stanley Cupu ve francouzštině, zcela vystihuje celý film, protože je pro mě tak silným zážitkem, jako je celý snímek The Rocket. Maurice Richard se za celou svojí kariéru snažil změnit mnohé, ukázat všem, co je na hokeji krásné a jak se má hrát - tak čestně, s vášní a zápalem, bez rozdílu národnosti. A Charles Binamé to dokázala - zachytil život legendy v brilantním světle a předal nám, obyčejným divákům a fanouškům hokeje, alespoň trochu té hokejové krásy, jíž "Raketa" po celou svojí kariéru rozdávala slavné kanadsko-americké soutěži. Pokud celý život tuto hru s černou pryžovou věcičkou zbožňujete a obdivujete, přejete si alespoň vzdáleně nakouknout do historie NHL, životopisné drama z kolébky hokeje je přesně pro vás. Na plátna kin se totiž dostal, leč musím přiznat že pro mě velmi potichu a znenadání, nejlepší film o hokeji, jenž jsem hltal doslova od první vteřiny až do závěrečných titulků. Skvělý příběh a režii ještě doplňuje Roy Dupuis v hlavní roli. Třešničkou na dortu jsou Viny Lecavalier a Sean Avery. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Film pojednává o éře, kdy NHL hrálo pouze 6 klubů zvaných "Original Six". Šestici tvořily Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, Chicago Black Hawks a New York Rangers. Často se nesprávně uvádí, že jde o zakládající členy NHL, ale liga byla těmito kluby tvořena pouze mezi lety 1942 a 1967. Ve filmu vidíme v akci všechna tato mužstva kromě Chicaga. (pawleta)
  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (pawleta)

Reklama

Reklama