Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek se opírá o dva základní pilíře. O Belmonda a o jednu z nejlepších loupeží filmového plátna. Tedy ne, že by někdo kradl filmové plátno, ale předčasně vyspělí jedinci z řad erudovaných kritiků ČSFD mi jistě rozumí. Zkrátka, Bezva finta je podařená francouzská komedie, která pořád ještě nezestárla. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie možná místy až s prvky grotesky. Po celou dobu jsem se skvěle bavil. Legrační vystupování mnoha herců dodává snímku na jeho atraktivitě. Takhle nějak si předsdtavuji kvalitní zábavu na úrovni. Zkrátka velice zábavná a především vkusná oddechovka, na kterou se vždy rád znovu podívám. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála výjimek, kdy je český dabing mnohem lepší než originál. Možná to je jeden z hlavních důvodů rozdílu hodnocení na imdb (65) a csfd (82), protože Krampolův hlas je zde jednoduše geniální a ostatní mu zdatně sekundují. Belmondův šašek v bance je u mě jedna z nejsrandovnějších filmových figurek vůbec a na první půlku filmu se můžu dívat pořád a pořád a pořád mě bude bavit. Je to jeden z těch případů, kdy se většinou směju ještě před danou scénou, protože přesně vím, co přijde a nemůžu se dočkat. Plno báječných hlášek a charakterů. Druhá půlka filmu není špatná, ale už není tak vtipná, jde tu spíše o honičky a jednoho (mimochodem skvěle ztvárněného) taxikáře. Bezva finta je komedie, na kterou se jednou za pár let vždy rád podívám. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, komédia je to zábavná, ale naivita scenáristu je niekedy zarážajúca. Pôsobí ako dieťa, ktoré má bujnú fantáziu, plno nápadov, ale pri ich realizovaní nemyslí na kopu faktorov, ktoré by mu nehrali do karát. Tým pádom je to napísané síce inšpiratívne, ale nedomyslene. A že by som takéto veci nemal riešiť v prípade komédii, vážne ako argument neberiem. Ostatne, prirovnanie scenáristu k dieťaťu mi pripomína jedno veľké klišé, ktorému sa nepodarilo predísť ani tu. Tie prehnane inteligentné deti vo filmoch! Určite viete, o čom rozprávam. Lupič má pred rukojemníkmi rešpekt, z polície zábavu, jej šéf si s ním nevie rady, ale na úteku musí podplatiť chlapca z ulice, aby nevyzradil jeho identitu, pretože on jediný ho rozpoznal v tom "geniálnom" prestrojení... Ale určite to má svoje čaro, hlavne vďaka smutnému klaunovi v podaní charakterného Belmonda, "bond girl", ozdobe filmu a (spoiler!) transportu peňazí v jednom - Kim Cattrall a ich vzájomnej chémii. No prihadzovať hviezdy z nostalgie nemienim, buď som na to mladý alebo zábudlivý, každopádne film som pozeral v rámci dobiehania zameškaných klasík, nie ako pripomenutie starých dobrých čias, kedy sa robili filmy a dabingy tak neporovnateľne lepšie, chleba stál korunu a deti sa mali kde hrať. :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Dle většiny reakcí nejen zde jsem očekával spíše průměrnější záležitost, jenomže přátelé, na tomhle filmu je dobrá nejen naprosto boží a nahláškovaná první polovina filmu odehrávající se v bance, ale i ta druhá, ve které už se s lupem cestuje na letiště. A ta druhá polovina (která dává vzpomenout třeba na Touhu po zlatě nebo dokonce Velký flám či podobné) "road trip" komedie, je snad ještě lepší! Tvůrci chrlí jednu úžasnou situaci za druhou, luxusní fór střídá ještě povedenější, Jean-Paul je jako vždy neodolatený a korunu všemu nasazuje famózní Jacques Villeret v roli taxikáře. Obrovské překvapení a po Veselých Velikonocích nejlepší Bébelova komedie a jeden z nejlepších scénářů Francise Vebera. Jasných 90%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Při scéně s auty Belmondovi rozbil železný hák hlavu a museli mu ji sešít 12ti stehy. (Sifaka)
  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)
  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama