Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po tolika latech znovu podívala na tuhle skvělou komedii a jsem za to moc ráda. Opravdu povedená komedie jak má být. Naprosto skvělý rozjezd, hned od začátku vás film zaujme. První polovina filmu v bance je perfektní, druhá polovina už trochu ztrácí ale rozhodně jsem se u ní nenudila. Vztahy mezi hlavní trojicí se mi líbily, jak byli natočené, žádné klišé, na které jsme u komedií zvyklý, konec byl taky hodně super. Takže rozhodně nadprůměrná zábava. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Akční komedie Bezva finta nabízí trumfové eso v uhrančivé klaunské podobě. Jeho samozřejmé zaujetí pro věc je vzorem pro všechny případné následovatele. Užívá si s rozkoší pozornost a pomíjivou slávu. Hraje si a neztrácí chladnou hlavu před žádnou překážkou. Především díky sázce na jedinou kartu jde o svižně rozvernou zábavu. Hlavním hrdinou příběhu je Grimm (vynikající Jean-Paul Belmondo), neohroženě vynalézavý zločinec. Svou kriminální akci pojal ve stylu hry a svou roli nehodlá opustit za žádnou cenu. Jen proto si může sarkasticky vychutnat vlastní dominantní převahu. Kraluje a rozdává radost a pozitivní energii se šibalským úsměvem. Nejzuřivějším protivníkem je Simon Labrosse (dobrý Jean-Pierre Marielle), montrealský policejní šéf. K divokému vzteku ho dohání klaunova sebevědomá drzost a jízlivé hrátky. Hlavní ženskou postavou je Lise Lefèvre (zajímavá Kim Cattrall), atraktivní i destruktivní členka troufalé skupinky. Ženská věrnost v nestálosti sympatií dokáže přinést mnohem větší oříšek, než zločin samotný. Hrdinovým nerozlučným kumpánem je Georges (příjemný Guy Marchand), bezelstný ve svých životních projevech a bezmezně oddaný svému jedinému příteli. Komika a nadhled, to je kromě hrdiny také Jeremie (dobrý Jacques Villeret), dobrosrdečný taxikář s odzbrojující přizpůsobivostí měnícím se podmínkám. Z dalších rolí: vykutálené kvítko a děsivé monstrum Lasky (Tex Konig), Labrossův klidnější zástupce a policejní inspektor Fox (Jean-Claude de Goros), přívětivý a zaskočený strážce banky Frankie (Raymond Aquilon), či převezený ředitel banky (Georges Carrère). Jean-Paul Belmondo je zde ve velmi dobré formě, je přesvědčivý a opakovaně svou rozverností baví a unáší na vlně svého osobitého hereckého projevu. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vidět to v dětství, možná bych se z nostalgie uchýlil k vyššímu hodnocení. Nicméně mrzelo mě, že z dobře rozběhlé kriminální zápletky mohl být slušně rafinovaný film, ale místo toho to stále padá k infantilní komedii. Potěšil mě Jean-Pierre Marielle v roli zuřícího komisaře, Jean-Paul Belmondo klasicky neustále baví. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie se senzačním Belmondem jako špičkovým loupeživým klaunem. Parťák je posera a hňup jak víno a další společnice do trianglu je slušivá Kim Cattrall. Výborným protivníkem je hláškující šéf policie Labrosse. " Poslouchejte mě dobře, Trempline. V životě jsem jen dvakrát vyznal lásku: Poprvé - své ženě před dvaatřiceti lety při našich líbánkách a podruhé - dnes před takovou spoustou lidí bláznovi převlečenému za klauna, takže jestli to není cvok, MŮJ PRESTIŽ JE V HÁJI!" ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek se opírá o dva základní pilíře. O Belmonda a o jednu z nejlepších loupeží filmového plátna. Tedy ne, že by někdo kradl filmové plátno, ale předčasně vyspělí jedinci z řad erudovaných kritiků ČSFD mi jistě rozumí. Zkrátka, Bezva finta je podařená francouzská komedie, která pořád ještě nezestárla. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)
  • Právě tento film ukončil na podzim roku 1987 v československých kinech více než pětiletý belmondovský „půst“, který nastal po uvedení Policajta nebo rošťáka (což bylo na konci jara 1982). V tomto mezidobí se návštěvníci našich kin dočkali Bébela jenom v reprízách Zvířete (1977) a Rošťáka, či obnovené premiéře Muže z Hongkongu (1965). Pětice Belmondových filmů, natočených mezi Rošťákem a Fintou (tedy Kašpárek – 1980, Profesionál – 1981, Eso es – 1982, Dobrodruh – 1983 a Mrchožrouti – 1984) se do tuzemských kin nikdy nedostala. Následující Veselé Velikonoce byly uvedeny teprve na jaře 1988. (charles3)
  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno