Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Filmpub.cz (Jan Lipšanský)

"Přestože má snímek své slabiny, například mohl být o něco kratší, občas ztrácí dech, herci ve vedlejších rolích nic moc, originalita se tu také nenosí, ale jak píši v perexu celkově snímek pobaví, a to na dané úrovni, má šmrnc, vypointované scény, správný černý humor, tož tak."

Filmweb.cz (Tomáš Trantina)

"Sklapni a zastřel mě! asi není tím, co by si tuzemští filmoví fandové přáli. Není českou gangsterskou komedií, ale anglickou nízkorozpočtovou taškařicí s mnoha podivnými východními postavičkami, mezi nimiž proplouvá postava chudáka smutného Angličana. Slibný potenciál námětu zůstal nevyužitý a tak…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Sklapni a zastreľ ma je film, nad ktorým ťažko vysloviť jednoznačný ortieľ. Má pomalšie tempo a je v konečnom dôsledku dosť smutný - nič pre ľudí, ktorí si idú do kina oddýchnuť. Výraz “komédia” treba v tomto prípade tiež brať trochu s rezervou. Je to však inteligentná a ambiciózna snímka, ktorá…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Na filmu jsou nejnápaditější a nejpůsobivější okamžiky, kdy se člověk nečekaně odebere na věčnost ať již se jedná o sochu svatého, jež nenadále spadne na Colinovu choť, o plechovku, která srazí ze stromu babku, vydírající oba muže, nebo třeba otrávené ovocné knedlíky, jež se uplatní hned nadvakrát…"

Reklama

Reklama