Reklama

Reklama

Matt Dillon a Kate Hudson si užívají líbánky, když u dveří zazvoní Owen Wilson. Měli byste to srdce nechat na ulici kamaráda, který právě přišel o práci i střechu nad hlavou a který slibuje, že je to jen na pár dní? Architekt Carl Peterson chystá svatbu s učitelkou Molly Thompsonovou, dcerou svého nadřízeného. Jako svědka si pozve svého nejlepšího přítele Randyho Dupreeho. Po líbánkách se Carl vrátí do práce, kde ho Bob Thompson očekává s nabídkou. Líbí se mu jeho architektonický návrh na bytový komplex a jmenuje ho hlavním projektantem. Carl se večer setká s přáteli v baru, kde objeví Dupreeho, který tam přespává. Randy se mu svěří, že dostal v práci vyhazov, přišel o byt a hledá si místo. Carl ho pozve na pár dní k sobě. Molly se to sice moc nelíbí, ale nakonec souhlasí... Dupree se v jejich domě zabydlí a místo hledání práce trénuje s dětmi ze sousedství baseball. Brzy se začne chovat u Petersonových jako doma, ruší Carlovo a Mollyino soukromí a působí v domě samé problémy, které vyvrcholí požárem obývacího pokoje. Carl poté Dupreeho vyhodí. Když pak s Molly jede večer na drink, spatří ho sedět v dešti na lavičce. Tentokrát ho vezme zpátky domů Molly, protože je jí Randyho líto. Carl mu řekne, že teď to bude jiné, že musí pomáhat a přizpůsobit se jejich životu. Dupree souhlasí. Uklidí po požáru celý obývák, připravuje snídaně. Zhlédne se také v cyklistovi Lance Armstrongovi a začne trénovat na kole... Bob Thompson mezitím Carlův projekt zcela změní, aby na něm vydělal. Carl je v šoku. Protože Thompson miluje svou dceru, navrhne mu, že by si Molly mohla nechat své původní příjmení. Také ho překvapí, že Carl chce mít v budoucnu s Molly děti, a chce, aby si dal udělat vasektomii. Carl cítí, že ho Mollyin otec nenávidí, žije proto ve stresu, přestane o sebe pečovat a vrací se domů čím dál později. Molly tak tráví čas s Dupreem a postěžuje si mu. Ten jí chce pomoct Carla znovu získat. Jednoho dne ale Molly Carlovi všechno vyčte, pohádají se – a Carl začne svou ženu podezřívat, že má něco s Dupreem... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (268)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude slabé. A? Tramtadadá... Bylo. Jednoznačně nejslabší komedie, v jaké jsem Wilsona viděl. Pár občasných vtípků tenhle film nezachrání. Tvůrci si nějak nedokázali ujasnit, co vlastně chtějí točit. Romantický film? Bláznivou komedii? Romantickou komedii? Vylezla z toho patlanice, která nedokáže ani moc pobavit ani moc dojmout. Jediný bod je za scénu, která mě fakt pobavila, a to je Owen Wilson sedící v hustém lijáku na lavičce v parku, kterému do uší walkman hraje "Oh, Mandy" ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Komedie, na kterou jsem se těšila, ale jaksi nenaplnila moje očekávání. Je tam spousta scén, u kterých si budete říkat, že byste to udělali jinak, aby to bylo k popukání a prostě z celého toho fajn námětu se jim nepodařilo vymačkat to nejlepší, což se jistě dalo. Ono už jen samotná kostra, že se k novomanželům nastěhuje ženichův nejlepší kámoš - flákač, zatímco ten druhý kamarád je jeho naprostý opak. Role Kate Hudson je na zabití, nechová se vůbec jako tolerantní novomanželka, ale fůrie po 30 letech manželství (to je fakt děsný, když si váš manžel pozve k sobě kamarády, aby se dívali na fotbal - no to je přímo na rozvod!), Matt Dillon se do komediální role vůbec (ale vůbec) nehodí a strašně přehrává a do celé té taškařice zapadá asi jen tak Owen Wilson, u kterého jsme na role debilů zvyklí. Michael Douglas je třešničkou na dortu, i když jeho roli by mohl hrát kdokoliv jiný (asi chtěli na film přilákat Douglasovou roličkou). Veškerý film hodnotím 2 hvězdičkami, ale tu třetí dávám za "dramatičtější" momenty a žárlivé scény, které nakonec byly lepší než snaha o komedii. PS: Už mě unavují americké romantické komedie, které znázorňují, jak by se lidé měli mít rádi - neustále se pusinkovat a cukrovat a jak nastane první hádka, tak ihned rozchod. ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie, které suverénně kraluje Owen Wilson a jeho neskutečně vtipné skopičiny, je to blb k nezaplacení. Trošku nepravděpodobný mi přišel twist, kdy Molly začne mít Dupreeho radši, než Carl, to šlo moc rychle, ale co, o to nejde. Jde o srandu a tu tenhle film umí udělat docela obstojně. Takže lepší tři hvězdy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ta trojka byla dobře sestavená. Wilson byl opravdu neřízená střela. Hodně věcí tam smrdělo takovým tím laciným americkým humorem, ale u pár věcí jsem se s přáteli i zasmál. Celkově to nenudí, ale nic převratného to také není. Dávám dvě videokazety ,,šikana v Pacifiku'' z bedny nadepsané - tábornické potřeby .-) ! * * ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson ve své nejhorší formě. Když ho sledujete, jak se snaží při sledování Prázdnin v Říme vypotit slzu nebo když se snaží hrát retarda, je vám ho skoro líto. Role Dupreeho by se hodila na úplně jiný typ herce, Wilsonovi jdou takoví ti namyšlení frajírci, ideálně spárovaní s lepším komikem. Pokud My dva a křen leží na postavě Dupreeho a na romantice, kterou reprezentuje Kate Hudson a Matt Dillon, tak nefunguje ani ta druhá část. Postava Molly je tak bezchybná (zářivá blonďatá princezna s bohatým tatínkem, co učí děti na základní škole), že to spárování se snaživým žárlivým architektem Karlem nemůže přes tu horu klišé fungovat. Zkrátka nuda nadruhou. Tenhle film nebrat. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Legendární cyklista Lance Armstrong, který si ve snímku střihl drobné cameo, je dobrým přítelem Owena Wilsona a jeden čas byl i partnerem Kate Hudson. (Olík)
  • Katana s dračí hlavou na stole pana Thompsona (Michael Douglas) je stejný typ, jaký zpopularizoval Duncan McLeod v televizním seriálu Highlander (1992). (imro)
  • Komedie za 54 milionů utržila během premiérového víkendu promítání (14. – 16. 7. 2006) 21,5 mil. dolarů na třetím místě žebříčku návštěvnosti. Celkový obrat se v amerických kinech vyšplhal na 76,5 milionu. (imro)

Související novinky

Captain America 2 jako komedie?

Captain America 2 jako komedie?

08.06.2012

Tak to zřejmě ne, ale nadhled mu rozhodně chybět nebude. Do finálních rokování o režii (Joe Johnston se nevrátí) totiž vstoupili bráchové Joe Russo a Anthony Russo. Ti jsou známí především jako… (více)

Reklama

Reklama