Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem rafinované soudní souboje, kdy podceňovaný mafián bez vzdělání rozseká žalobce překvapivě inteligentní a vtipnou obhajobou… A místo toho? Jen pár laciných vtípků, pár šplechtů takzvané lidové moudrosti, pár urážek - dost ubohá bilance na film, co trvá dvě hodiny. Pronudila jsem se nezáživným blábolením před soudem, kdy se drogový dealer stylizoval do role kašpárka, šaška u dvora, který však ve skutečnosti neměl co říct a jeho rolí bylo jen rozptylovat porotu od skutečnosti, že souzeni tu byli vrazi, zloději, násilníci, drogoví bossové….. Odpad dávám za nepřípustnou glorifikaci hajzla a zločince a za znectění státního žalobce, ze kterého film dělá chladného ambiciózního hlupáka. SHRNUTÍ: Dvouhodinová názorná ukázka, proč porotu z lidu nenechat rozhodovat o spravedlnosti. P. S. Prohlášení: "miluji tě" zde padne častěji než v deseti náhodně vybraných německých romantických filmech. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přirozený, soustředěný a přesný Dieselův výkon povyšuje Lumetův počin na něco víc než jen klasické soudní drama. Dokažte mi vinu je vtipné, překvapující a sugestivní. Pokud ho budete brát s určitým nadhledem, tak si ho stoprocentně užijete... Jak jinak také vnímat mafiány z předměstského New Jersey. :-) ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Soudní drama pojednávající o nejdelším procesu v Americké historii. Soudní dramata jsou mojím oblíbeným žánrem, ale v tomhle případě to postrádalo mnoho věcí. Jednou z těch hlavních je asi samotný provinění celého gangu. Divákovi se naservíruje ono seskupení už jako hotová věc a ono se pak člověku nechce koukat hodinu a půl na obhajující a žalující dialogy, když ani on sám nebyl s charaktery a přečiny obžalovaných seznámen. Vin Diesel měl podle mě asi zůstat u svých akčních trháků, jelikož jeho postava, hlas a hlavně vystupování je k tomu jako stvořené. Na druhou stranu je to (pokud vím) jeho první "normální" role a tak se od něj třeba dočkáme dalších, u kterých bude předvedený výkon o třídu kvalitnější. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmy S. Lumeta, prevažne tie staršie, sú takmer bez výnimky stávkou na istotu. Nechápem, že som tak dlho film prehliadal. Vin Diesel ma až tak neláka a meno režiséra som sa dozvedel iba nedávno. A to rozhodlo. Príspevok S. Lumeta k žánru "mafiánsky film" je dosť netypický. Máme sieň plnú mafiánov, ale nie je to mafiánsky film v pravom zmysle. Takmer celý sa odohráva v súdnej sieni, interiéroch a kanceláriách sudcov, prokurátorov, obhajcov a sem tam i väzenskej cely, kde je ako jediný z hromady obvinených strčený Jack. Neuveriteľných 627 dní trval proces, v ktorom sa Jack ako jediný obhajoval sám a nemusí sa za to hanbiť. Občas prestrelil, občas pobavil, ale svoju obhajobu zvládol. Vin Diesel sa tu predstavil vo svojej životnej úlohe, povedzme takej solídnej, akú by si vážil každý herec. Lumet dokázal natočiť výborný mafiánsky film takmer bez jediného výstrelu. 80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Muž, který zastupuje sám sebe, má za klienta blázna." Sledovat mafiána šaškujícího před soudem by bylo celkem zábavné, kdyby se nejednalo o skutečný proces, během kterého byla celá mafiánská chátra shledána nevinnou. Mohu se jen domnívat, zda rozsudek ovlivnily výhrůžky či finance, ale z principu mi vadí stavění pomníků skutečným šmejdům na filmovém plátně. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)

Reklama

Reklama