Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Toto nie je ten starý Vin Diesel, ako ho všetci poznajú a väčšina ním opovrhuje (a zabúda, že jeho kariéra začala na festivaloch Cannes a Sundance a nie na súťaži Mr. Universe). Rolu Jackieho zvládol s nonšalantnou gráciou, vynikajúco interpretujúc ducha talianskeho mafiána, ktorého osobnosť formuje viacero protichodných vášní – šesť tried základnej škody verzus prefíkanosť a skúsenosti, výbušnosť verzus racionalita, loajalita verzus skutočné pocity, rodinná spolupatričnosť verzus zrada blízkych. Pre mňa bol vierohodný až-až a aj keď filmy zo súdneho prostredia nie sú moja špecialita, ani minútu som sa nenudila. Veľkým dielom k tomu prispeli ďalšie skvelé herecké výkony, hlavne v podaní Linusa Roachea, Rona Silvera a Petera Dinklagea. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to taký nezvyk, aby mal vo filme Vin Diesel dlhšie vlasy, ale asi o to to zahral lepšie.Vin ukazuje, že vie zahrať aj vo filmoch, v ktorých nepotrebuje búchačky či veľké bicepsy.Dej je podla skutočnej udalosti a o to je to zaujímavejšie.Scenár je chvála bohu prekvapivo dobrý a film tak funguje skvelo po celý čas.Treba pochváliť aj skvelý strih, ktorý pri dĺžke 125 minút, film poháňa stále vpred a nemá tak žiadne výrazné nudné scény.Vin Diesel je charizmatický človek a vďaka nemu som sa dostal do filmu na celý čas. 85% - 4* ()

Reklama

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem rafinované soudní souboje, kdy podceňovaný mafián bez vzdělání rozseká žalobce překvapivě inteligentní a vtipnou obhajobou… A místo toho? Jen pár laciných vtípků, pár šplechtů takzvané lidové moudrosti, pár urážek - dost ubohá bilance na film, co trvá dvě hodiny. Pronudila jsem se nezáživným blábolením před soudem, kdy se drogový dealer stylizoval do role kašpárka, šaška u dvora, který však ve skutečnosti neměl co říct a jeho rolí bylo jen rozptylovat porotu od skutečnosti, že souzeni tu byli vrazi, zloději, násilníci, drogoví bossové….. Odpad dávám za nepřípustnou glorifikaci hajzla a zločince a za znectění státního žalobce, ze kterého film dělá chladného ambiciózního hlupáka. SHRNUTÍ: Dvouhodinová názorná ukázka, proč porotu z lidu nenechat rozhodovat o spravedlnosti. P. S. Prohlášení: "miluji tě" zde padne častěji než v deseti náhodně vybraných německých romantických filmech. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Jako klasické soudní drama to moc nefunguje, protože celý proces je jen jedna velká fraška a těžko uvěřit, že snad jen desetina dialogů v soudní síni skutečně proběhla. Možná právě díky tomu je to ale celkem zábava. Jo a každému kdo tvrdí, že Naft'ák je jen hora svalů co neumí hrát, doporučím zhlédnout Find Me Guilty. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film ako taky hodnotim bezpecnymi 3*. Sceny zo sudnej siene su dostatocne dramaticke a Vin Dieselove vystupy dostatocne vtipne na to, aby sa divak na filme bavil. V.D. je v pohode, clovek by mu tu zozral asi vsetko, ostatni herci nezaostavaju a ani ho nepredchadzaju. Avsak ako vravim, film ako taky. Ina vec je, samotny pripad, kedy banda mafianov, zodpovedna z najrozmanitejsej plejady zlocinov, je oslobodena vdaka porote unavenej zo za vlasy pritiahnutej obzaloby a nadopovanej vystupmi charizmatickeho "pseodohrdinu". Americky porotny system v trestnom prave sa moze zdat byt spravodlivy, avsak za urcitych (filmom prezentovanych) podmienok absolutne nedostatocny. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)

Reklama

Reklama