Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

novoten 

všechny recenze uživatele

Od úvodní scény poutavá podívaná s Lumetovou dokonale svižnou režií, super atmosférou a hlavně geniálním Dieselem, který mi svou kreací vyrazil dech. Na první pohled předvádí svůj standard, ale na ten druhý je vidět, že tohle není herec jen pro role typu rychlého a zběsilého Torreta, ale s trochou režijního otesání i charakterní umělec. Gangsterka, jakou jsem ještě neviděl. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

naprosto k neuvěření,kámoš mě to to půjčil ať na to mrknu že je to nějaký drama z vinem dieselem.tak sem se lek,a pustil si to,no a zjistil sem že je to ultra vtipně natočené drama s komediálními prvky,kde mě naprosto vyrazil dech vin(vlasy na hlavě)diesel.je vidět že zvládne i charakterní role.bravo!!!! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Mimochodem, chcete právníka?“ ,,Právníka? Právě jsem kvůli tomu hovadu vyfasoval 30 let za blbej drogovej kšeft......“ . Hlavním plusem filmu je (kromě Vin Diesla samozřejmě), že se jde bez zbytečnýho zdržování na věc. Tedy na soudní proces. Na proces, ze kterého se stal cirkus. A my díky všem, kteří se na snímku podíleli, máme možnost sledovat vše podstatné, co se tehdy událo. Díky režii S.Lumeta , který maximálně využil námět, jsme vtaženi do soudního drama, za které by se nemusel stydět žádný filmař. Vše pěkně odsejpá a je to většinou velmi zajímavé a také zábavné. A není divu, že všichni stáli na straně obžalovaných. V.Diesel se role zhostil velmi dobře i když velkej herec z něj asi nikdy nebude. Ale tato role mu sedla perfektně. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Veterán Sidney Lumet natočil vynikající soudní drama z prostředí v USA domestikované italské mafie a já musím nejprve přiznat, že mám pro tenhle typ filmů slabost. Přesto jsem se na něj právě dvakrát netěšil, jelikož Lumet do hlavní role obsadil akční ikonu Vina Diesela. Jaké bylo však mé překvapení, když se nenaplnily mé zažité předsudky a já s úžasem zjistil, že Vin Diesel taky umí i hrát! A to dokonce velmi obstojně. Lumet ho velmi ukáznil a Diesel tak ztvárňuje stárnoucího internovaného Italoameričana Jacka velmi přesvědčivě. Přesvědčivý chce být i celé tohle soudní drama, což se mu ale tak úplně nepodařilo. Lumet nezůstal objektivním a zcela nepokrytě straní jedné straně soudního procesu, což pro diváka není zase až tak na škodu... Tvůrcům se naštěstí podařilo ukočírovat patetické scény (zvláště promluvy Jacka ke svým soukmenovcům) a rétorika postav měla ten správný rozměr - od nezbytných příznakových vulgarismů až k justičnímu jazyku, jehož podstata byla zhmotněna nejlépe právě v neumělých Jackových řečech... Tenhle film není nějak převratný, je spíše sentimentální než dramatický, ale rozhodně stojí za vidění... Už kvůli Vinu Dieselovi... On skutečně charakterně hraje... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lumetovi se podařila neotřelá a svižná soudní gangsterka podle skutečných událostí, která byla na mé gusto až moc krátká, protože záležitosti ze soudních síní mám víc než rád. Překvapil pochopitelně Vin Diesel, který k mému překvapení ukázal, že umí hrát víc než dobře a moc se mi líbili Peter Dinklage a Linus Roache, díky kterému si dokážu velmi živě představit, jak asi musela být jeho postava po vynesení verdiktu na mrtvici. 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama