Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Spojit v jednom satirickém tématu dva tak odlišné světy, jako je ten terorismu a televizního showbizu, je slušný nápad, který ale pravděpodobně dojel na tu skutečnost, že míří na mnoho terčů naráz. I když i tak šlo dopadnout na úrodnou půdu, sám jsem toho příkladem, a kdyby se ještě víc zatlačilo na pilu, mohl jsem hodnotit ještě výš. Líbí se mi, že Grant pravděpodobně natrvalo konvertoval z představitelů nesmělých romantiků na cynické hláškaře, protože tahle poloha mu sedí (jakkoliv bych mu nepřál ani tuto škatulku) a Mandy Moorová si zase s chutí vystřihla blonďatou bezcitnou bitch, která je pro svůj cíl ochotná obětovat cokoliv (a velmi trefně střílí do vlastních řad). Nenudil jsem se, smál jsem se a ve finále jsem byl rád, že si zhrzený Chris Klein nenechal svůj úmysl rozmluvit :-) 80% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch novějších filmů s mým oblíbencem jménem Hugh Grant. A dopadlo to relativně dobře. Film srší zajímavými nápady i vtipem, což je jen dobře. Nádherně jsou zde zparodovány hudební reality show a také prezident USA. Je vidět, že Paul Weitz si s filmem pohrál a je to na výsledku znát. Co mne naprosto odbourávalo byly především záběry na teroristy na íránsko-pákistánské hranici, kterak koukají na show Americký sen. Ale dost vtipná byla například i vsuvka s Williamem, se kterým se rozešla jeho přítelkyně, on vstoupil do armády, odjel do Íráku, hned první den ho postřelili do ruky a on se domů vrátil jako válečný veterán po jednom dnu v Íráku. Prostě sranda. Tenhle film originalitou přímo čiší a konec je doslova překvapivý, ale o to více zajímavý. A Hugh Grant jako cynický moderátor a Dennis Quaid jako americký prezident filmu dodávají na zajímavosti. Celkově jsem si film užil a příjemně pobavil. Prostě super zážitek a opět se mi potvrdilo, že v poslední době si Hugh Grant pečlivě vybírá scénáře a nekývne na každou blbost. Takže celkově jsem byl spokojený a dávám čtyři hvězdičky, protože tato komedie je určitě solidní nadprůměr. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Satira točící se kolem TV pořadu, přirovnatelného např. k Superstar, zesměšňující mimo typických karikatur soutěžících snažících se uspět, také neschopnost hlavy státu nebo íránský problém.Rozhodně nečekejte kopu srandy od začátku do konce nebo modrookou romantiku, na kterou jsem zvyklí od Hugh Granta. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nejhorší rádoby komedie, kterou jsem v poslední době viděla. Postrádá nějakej děj, vtip nebo aspoň originalitu. Navíc ta scéna, kdy Sallyin přítel ověšený bombou zničehonic obrátí a místo výhružek se dá do sladkého zpěvu, který američany uplně chytil za srdce, byla fakt směšná a trapná. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Aj jáj, mohlo to byť tak dobré, keby... Keby sa nasilu netlačil humor všade. Keby bol namiesto Mandy Moore hocikto iný (alebo keby mala aspoň hnedé vlasy :)). Keby tú trápnu superstar menej odflákli. Keby som nevedela, ako to dopredu dopadne. Keby bol prezident za debila trošičku jemnejším štýlom........... a tak ďalej, a tak ďalej... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama