Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

mimi252

mimi252 (hodnocení, recenze)

Patrick Wilson tu je veliký fešák. Pripomína mi Wentwortha Millera.

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Vim, že to byl "nejspíš" vrah, ale stejně se mi dělalo blbě, jak mu uřezávala koule a bylo mi ho i celkem líto.Brrrr fuj. A myslete si o mě co chcete,ale většinu filmu jsem mu fandil, páč mučení je kentus.

na příspěvěk reagoval Lano

Boudyy

Boudyy (hodnocení, recenze)

Film dobrý, Ellen Page skvělá, ale... ale Patrick pedofil? Vždyť fotil patnáctileté vyvinuté holky, co už možná měly za sebou první sex. To není pedofilie.

na příspěvěk reagoval Mafian

GliderMan

GliderMan (hodnocení, recenze)

Těm, kterým po filmu vyvstaly některé otázky ohledně děje, doporučuji přečíst děj na anglické wikipedii, kde to dopodrobna vysvětlí i těm pomalejším jako mě :-)

BTW český dabing na ČT má minimálně jeden zásadní špatný překlad ve scéně kastrace varlat, takže to částečně omlouvá.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_Candy_%28film%29

AceDandelion

AceDandelion (hodnocení, recenze)

Me se to líbilo, prefektní psychárna s geniálním propracováním. A po dlouhém dumání se vysvětlilo více věcí, nicméně ................. Může mi někdo inboxnout, proč ona byla tak zahořkle rozhodnutá ? Kdo pro ní byla ta Donna ? Co jí k tomu vedlo ? Jako pomstu pedofilům chápu, ale v tomhle šlo o víc. Btw. ta scéna,kdy on si uvědomí, kdo vlastně je, je prostě WOW :-o ........ 

Uživatel TheHelper smazal svůj příspěvek.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

podľa môjho skormného názoru o ne neprišiel....že o tom niekto pochybujel, som sa dozvedel až v tejto diskusii .. mne pri filme ani nenapadlo, že by ich mal mať "dole" :-)

zekkx

zekkx (hodnocení, recenze)

Tak nějak mi uniklo (i po druhém shlédnutí) jestli o ně teda nakonec přišel nebo ne. V tý scéně to nebylo zcela jednoznačný a v celým filmu to samý. Pro obě možnosti dokonce existujou i vysvětlení/nelogičnosti v ději. Osvětlete někdo pls :)

na příspěvěk reagoval Lano

Baruuuska

Baruuuska (hodnocení, recenze)

Díky Bohu, že má KMP player schopnost přeskakovat film o 5s dopředu. Ještě se mi nestalo, abych to musela zmáčknout tolikrát. Přílišná snaha o hluboké drama mezi holkou, co ani nevypadá na 14 a o 3 hlavy větším chlapem, co se nechá přeprat levou zadní obohacené o naprosto absurdní náhody a doslova dementní závěr. Zklamání na vysoké úrovni. To už Trust mě zaujalo víc.

Metlina

Metlina (hodnocení, recenze)

Čtrnáctka, co nevypadá jako čtrnáctka, vyráží ufiknout koule pedofilovi, a to bez nějaké konkrétní příčiny, o které by byla řeč; přepere ho, sama ho položí na metr vysoký stůl, donutí ho se oběsit... Já nevím, podle mě docela slátanina...

jony5

jony5 (hodnocení, recenze)

Mnohy sa stazuju ked je film jednoduchý a vedia co sa bude diať, ale v tomto prípade mi zo "šialenej" Ellen behal mraz po chrbte :) úplne nevypočitateľná)

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

dal bych 5* ale nelíbilo se mi chování,které udělal Wilson když byl na koni...scéna v koupelně,kdy 14 letá holka přepere chlapa,položí ho do vany a pustí do něj el.šoky,potom když mu šlo o koule tak se neuměl odtrhnout od provazu,a jak se šla sprchovat tak to uměl rychle...další a nejhorší kravina byla na konci filmu kdy se nechal ukecat od psychopatky aby se oběsil a on to udělal,nezachoval se jako chlap ale nula...konec se mi vůbec nelíbil

SilentSilver

SilentSilver (hodnocení, recenze)

zvláštní film celkem náročný a nemyslím si že by 13letá dívka něco podobného zvládla.

Dana456

Dana456 (hodnocení, recenze)

Dala som nízke hodnotenie ale len kvôli tomu, že som ešte nikdy tak nenávidela hlavnú predstaviteľku ako tu.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

mirec88 som rád, že si jeden z tých normálnych, ale ak by som mal hovoriť za takého pedofila (ktorý NIE SOM !! :-) tak si myslím, že ich problém vôbec nie je o tom, že si neuvedomujú akoby mohli skončiť.. tam je "porucha" niekde úplne inde... rovnako to platí aj o vrahoch, zlodejoch atď atď

mirec88

mirec88 (hodnocení, recenze)

Adamos - súhlasím s tebou, že je to o dvoch psychopatoch, ale spýtam sa ťa - je podľa teba v poriadku, že pedofíli zneužívajú deti? Zoznamujú sa s nimi cez internet a potom... no veď vieš. Tento film aspoň spočiatku dvíha varovný prst pred pestovaním známostí cez internet s ľuďmi o ktorých nič nevieme. Ja by som tento film púšťal pedofilom či už vo väzení dennodenne 3-4x aby si uvedomili, ako by mohli/mali skončiť.

Adamos

Adamos (hodnocení, recenze)

naprosto odporný nechutný film, který nemá co říct, možná navádí k nenávisti mužů i žen. Ellen Page musí být sama psychopatka, když vzala tak hroznou roli, kde ji snad film dokonce opěvuje za její psychickou narušenost. Hnus hnus hnus. Rozhodně ne nuda, ani špatné herecké výkony, naopak, ale absolutně odporný psychopatický film, který bych zakázal pouštět mladším 18 let bez odborného psychologického dozoru.

n3uro

n3uro (hodnocení, recenze)

Už si to přesně nepamatuju, ale buď se mstila protože je to prostě peďák (nebo si to o něm myslela) a nebo protože se něco podobnýho stalo jí samé. Mam pocit že to tam bylo naznačený ale nedotažený.

todoyle

todoyle (hodnocení, recenze)

Nepochopil jsem za koho se vlastně mstila, nebo přesně proč se na něj zaměřila, nějak mi ušla ta sobní pohnůtka, kterou měla. Osvětlí mi to tu někdo ?

n3uro

n3uro (hodnocení, recenze)

Hard Candy, dělá čest svému jmenu. Nelogičnost v chování postav je tak extrémně blbá, že se nad tím každej inteligentní člověk musí pozastavit. Do doby než zjistil že mu koule neufikla, bych to tak nějak zkousnul. Zbytek je už jen hollywoodskej nesmysl, řekl bych spíše sci-fi. Vzorovej odpad na kterej se nachytaj massy, stejně jako u avatara.

petuniepet

petuniepet (hodnocení, recenze)

Úžasný film, dobré dialogy, vše bylo nádherně propracované. Konec perfektní.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

je to psycho-idiotsky film ....bl=ééé odpad ... ale aby som bol objektivny, nieco mi tam chybalo, no hlavne vytacalo konanie niektorych postav .. **

Rheinecker

Rheinecker (hodnocení, recenze)

Výborný filmík. Skvelý dej a celkový priebeh filmu nenudí. Dobré herecké výkony :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

ellen page posobila viac ako psychopatka ako jack nicholson vo fimu shining.. thrieleri nemam rad ale tento film si raad pozriem este par krat.. 80%

Rogue

Rogue (hodnocení, recenze)

Kdyby to alespoň bylo nechutné, nemusela by to být taková nuda

štěpule

štěpule (hodnocení, recenze)

Podle hodnocení jsem čekala slušný film, ale je to nechutné, nudné a dlouhé..... Posledních asi 20 minut jsem si posunula na konec, jenom abych zjistila tu trapnou zápletku toho všeho....... Nedoporučuju

87riki

87riki (hodnocení, recenze)

Nebyt tam par nezmyslov, ktore ma naozaj iritovali, tak dam kludne 4* pretoze napad je to dobry, velka cast filmu tiez, ale kvoli tym logickym blbostiam(ze si tipla kod sejfu, by mi nevadilo..) som sa rozhodol na 2* ajked priznavam ze aspon 3 si asi zasluzi aj tak..

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

V recenzi v Cinemě je uvedeno, že je film u nás do kin distribuován pouze na DVD.

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

.. jj pousteli to určitě z dvd ktere zaroven vyslo .. sou to paka mno .. ;o)) šetři na cem se da ..

_Josh_

_Josh_ (hodnocení, recenze)

brutalni psycho,ktere se ze zacatku vyvine do jeste vetsiho psycha... Vyborny film o par herich...

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama