Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No fuj!Už samotný námět filmu mě docela zrazoval,ale že to dopadne až takhle hrozně?Opravdu nudný blábol,kde se míchalo několik žánrů,ovšem ani jeden nefungoval,autoři se navíc snažili o jakési originální pojetí celého filmu,a to jak stylem vyprávění,tak podáním řady scén v jiném světle,ovšem i to se naprosto minulo s účinkem.Navíc naprosto příšerní herci svými odfláklými výkony dokonale domršili tento nesmysl na hrubo.Darwinovy ceny by měli asi nejblíže k nějaké nekomerční romantice(kterou ovšem pro mě zabili právě oba hlavní představitelé),ovšem zábavnosti,či dokonce nějaké vtipné scény se zde člověk nedočká ani náhodou.Je to zkrátka paskvil,který mi naprosto nic nedal. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Metallica a Boriči mýtov boli zaujímavý a celkom potešili. Námet bol taktiež výborný ale celkové spracovanie ma trochu sklamalo. Chýbal tomu nejaký ten hlavný smer, ktorým sa to celé uberá... Na konci keď som si v hlave prešiel ešte raz celý film, prišlo mi to ako neuveriteľná zlátanina Darwinových prípadov, z ktorých sa režisér snažil vytvoriť nejaký ten záver a aplikovať to na dolapenie zločinca. Budiš 51% ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Smrt nebyla nikdy tak vtipná... sice to není vůbec pěkné (a upřímně se za to stydím), ale u každého skonu jsem se vážně bavil. Smutné je na tom celém spíše jen to, jací exoti chodí mezi námi. Typicky průměrný film zvedají dobří herci a vůbec překvapivě vysoká koncentrace hvězd ve spoustě cameo roliček - včetně lehce trapného camea Metalliky... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem se bál podle komentářů že to bude nuda, nebo to bude klišoidní teen komedie. Ale opak je pravdou já se královsky bavil. A dokonale jsem se bavil u každé scény. Styl jakým je film odvyprávěn mi dokonale seděl, epizody ze života blbých lidí ještě víc. A navíc to herecké obsazení. Dokonalé. Ale tak či onak nemůžu dát plné hodnocení. Prostě mě to nějak úplně nenaplnilo. Ale rozhodně doporučuji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad za milion zničilo zpracování stojící za starou bačkoru. Pravda, u automatického pilota jsem se fakt zasmál a některé z bizarních nehod měly komediální potenciál, ale režie to totálně zničila. A nesednul mi tu ani Fiennes, který se pro podobné role prostě nehodí. Taylor měl vsadit na nějaké osvědčené komediální jméno. mě by se tady líbil třeba Steve Carell. Winona byla fajn, potěšilo i pár známějších jmen jako třeba David Arquettte, Juliete Lewis nebo Bořiči mýtů s Metallicou, ale pod tímhle principálem prostě lepší než 30% představení zahrát nešlo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme sa objavili zábery z koncertu skupiny Metallica, v závere filmu si členovia kapely navyše zahrali menšiu scénku. (surfound)
  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)
  • Keď je Michael (Joseph Fiennes) v knižnici, objaví sa za ním muž čítajúci knihu s názvom "Darwinové ceny", čo je zbierka príbehov podobných tým vo filme. (beso74)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama