Princezny nejsou vždycky na vdávání (TV film)
Pohádka
Československo, 1985, 49 min
Jiřina Pokorná - MakoszováObsah
Kdyby věděla namyšlená princezna Hortenzie, lenivá, věčně ospalá princezna Julinka a vychytralá princezna Melanie, co na ně prozradí zvoneček, visící nad dveřmi do královské komnaty, nikdy by do zámku na námluvy nepřijely. Princi Marianovi ale zvoneček přece jen vybral dobrou nevěstu. Madlenka, jeho kamarádka z dětství, nebyla sice ani vznešená, ani bohatá, ale byla hodná, pracovitá a hlavně ho už dávno měla ráda. (oficiální text distributora)
AngelAngie
Typická hezká česká... ale bůhužel nijak výjimečná pohádka.(29.9.2008)
NinadeL
Tradiční televizní papundeklová pohádka, které dnešní omladina už moc nerozumí. Stejně jako já nerozumím tomu, že Dáša na zabití byla někdy mladým sympatickým objevem ;)(1.3.2009)
Fingon
Tu si vezmi, tohle je ta pravá...(28.9.2008)
WANDRWALL
Hodně pravd v této pohádce. Asi proto se tak často nevysílá, protože pravda není moc mezi lidem žádoucím zbožím.(30.9.2010)
duklak2
Pohádka viděná v mém dětství a to už je velmi dlouho:) Celkem si na ni ale pamatuji a docela se mi i líbila. Jen ta stopáž.....mohla býti o kousek delší:) Herci to zahráli fajn, příběh byl klasický-pohádkový. Všechny děti by tuto pohádku prostě měly vidět:)(17.1.2012)
triatlet
Pohádková komedie těží především z pitvoření ústředních párů tetičky Aurelie (Laďka Kozderková) s králem (Petr Nárožný) a Madlenky (Dagmar Veškrnová) s Marianem (Ondřej Havelka). I další postavy princezen a jejich královských otců smysluplně utvářejí příběh. Svižně plynoucí dialogy, velmi dobrá studiová výprava, zdařilý hudební doprovod Ladislava Štaidla - zvoneček si notuje povedenou písničku.(28.9.2010)
Mariin
Celkem vtipná pohádka, která nezapře ženské tvůrce. Jsou tu nádherně odpozorované a zkarikované ženské a mužské vlastnosti (zvláště král versus jeho švagrová Aurelie). Pěkné.(30.11.2008)
raroh
Zpracování ubohé, včetně příšených písní L. Štaidla (hudba i texty!).(29.9.2010)
blackrain
Sešli se tu nadmíru dobří herci, které mám ráda a takový znamenitý zvoneček by se hodil i dnes.(28.9.2010)
Rhed
Moc se mně líbilo, jak D. Veškrnová zpívala: "já jsem děvče chudé, sláma mi čouhá z bot." Ano, zejména toho druhého si nepochybně povšiml celý český národ.(4.12.2008)
otík
Velmi roztomilá klasická česká televizní pohádka o princi, který si měl vybrat princeznu a o kouzelném zvonečku, který mu měl říct, která je ta pravá. V oblíbené roli ne zrovna nejpořádnějšího krále se objeví jako vždy vtipkující Petr Nárožný.(18.1.2006)
Vejrrr
To televizní zpracování musí člověk nějak přijmout, ale jinak je v pohádce docela hezký děj, což se u 50-ti minutové pohádečky musí nechat..(17.10.2011)
PollyJean
žádná sláva. Princ Havelka je sice správně prkenný, Petr Nárožný tu opět variuje svůj typ neschopného vladaře, ale jinak nic moc.(22.5.2009)
Jezinka.Jezinka
Banální vyprávěnka o tom, jak ta pravá nevěsta pro prince není z rodu bohatých princezen, ale hubatá holka z podzámčí. Ten, kdo odhalí pravou podstatu každého je zvoneček, který mají pověšený na zámku nad dveřmi a Bůh ví, jak mu současný král ucpal srdce (zvon nemá pusu, tak se asi ucpává srdce, i když to zní divně), že se za něj, dnes již zesnulá, královna provdala. A právě kvůli tomu strašně chytrému zvonečku si tu pohádku pamatuji z doby, kdy jsem ještě byla malá a věřila jsem, že zvony můžou mluvit.(20.10.2010)
donkocicak
klasická česká televizní pohádka 80.let s vynikajícím obsazením, co potěší(19.7.2011)
rakovnik
Celkem svižný děj, sympatický pan král (Nárožného krály prostě miluji) i další skvělí herci. A hodná a pracovitá Dagmar Veškrnová - Havlová :-) Ale televizní výprava je hrozná, škoda...(28.9.2010)
kethy
Už jenom to jméno mně odrazovalo.(10.6.2009)
Amper01
Jednoduchá pohádka s nápaditým dějěm... Ano, tuto pohádku bych pustil svým dětem se zcela klidným svědomím :)(3.11.2010)
MeGab
Primitivní pohádka, která není z kategorie za trest.(18.1.2012)
Danulinda
Kouzlo dřívějších tzv. Hodinových pohádek bylo v tom, že i přes minimální výpravu a rozpočtově skromné pojetí, dokázala spousta z nich přinést divákovi tu pravou atmosféru a věrohodnost příběhu tak, jak to známe od pana Erbena, paní Němcové apod. . I tato Hodinovka mě dokázala díky výborným hereckým výkonům upoutat, pobavit i dojmout. Navíc krásný nápad v podobě zvonečku, který příjemným popěvkem (autor písně Ladislav Štaidl) na princezny vždy "práskne", jestli je ta pravá pro legračního, avšak kvalitně zahraného prince v podání Ondry Havelky.(31.3.2010)