Princezny nejsou vždycky na vdávání (TV film)

Pohádka

Československo, 1985, 49 min

Typická hezká česká... ale bůhužel nijak výjimečná pohádka.(29.9.2008)

Tradiční televizní papundeklová pohádka, které dnešní omladina už moc nerozumí. Stejně jako já nerozumím tomu, že Dáša na zabití byla někdy mladým sympatickým objevem ;)(1.3.2009)

Tu si vezmi, tohle je ta pravá...(28.9.2008)

Hodně pravd v této pohádce. Asi proto se tak často nevysílá, protože pravda není moc mezi lidem žádoucím zbožím.(30.9.2010)

Pohádka viděná v mém dětství a to už je velmi dlouho:) Celkem si na ni ale pamatuji a docela se mi i líbila. Jen ta stopáž.....mohla býti o kousek delší:) Herci to zahráli fajn, příběh byl klasický-pohádkový. Všechny děti by tuto pohádku prostě měly vidět:)(17.1.2012)

Pohádková komedie těží především z pitvoření ústředních párů tetičky Aurelie (Laďka Kozderková) s králem (Petr Nárožný) a Madlenky (Dagmar Veškrnová) s Marianem (Ondřej Havelka). I další postavy princezen a jejich královských otců smysluplně utvářejí příběh. Svižně plynoucí dialogy, velmi dobrá studiová výprava, zdařilý hudební doprovod Ladislava Štaidla - zvoneček si notuje povedenou písničku.(28.9.2010)

Celkem vtipná pohádka, která nezapře ženské tvůrce. Jsou tu nádherně odpozorované a zkarikované ženské a mužské vlastnosti (zvláště král versus jeho švagrová Aurelie). Pěkné.(30.11.2008)

• raroh

Zpracování ubohé, včetně příšených písní L. Štaidla (hudba i texty!).(29.9.2010)

Sešli se tu nadmíru dobří herci, které mám ráda a takový znamenitý zvoneček by se hodil i dnes.(28.9.2010)

Moc se mně líbilo, jak D. Veškrnová zpívala: "já jsem děvče chudé, sláma mi čouhá z bot." Ano, zejména toho druhého si nepochybně povšiml celý český národ.(4.12.2008)

Velmi roztomilá klasická česká televizní pohádka o princi, který si měl vybrat princeznu a o kouzelném zvonečku, který mu měl říct, která je ta pravá. V oblíbené roli ne zrovna nejpořádnějšího krále se objeví jako vždy vtipkující Petr Nárožný.(18.1.2006)

To televizní zpracování musí člověk nějak přijmout, ale jinak je v pohádce docela hezký děj, což se u 50-ti minutové pohádečky musí nechat..(17.10.2011)

• PollyJean

žádná sláva. Princ Havelka je sice správně prkenný, Petr Nárožný tu opět variuje svůj typ neschopného vladaře, ale jinak nic moc.(22.5.2009)

Banální vyprávěnka o tom, jak ta pravá nevěsta pro prince není z rodu bohatých princezen, ale hubatá holka z podzámčí. Ten, kdo odhalí pravou podstatu každého je zvoneček, který mají pověšený na zámku nad dveřmi a Bůh ví, jak mu současný král ucpal srdce (zvon nemá pusu, tak se asi ucpává srdce, i když to zní divně), že se za něj, dnes již zesnulá, královna provdala. A právě kvůli tomu strašně chytrému zvonečku si tu pohádku pamatuji z doby, kdy jsem ještě byla malá a věřila jsem, že zvony můžou mluvit.(20.10.2010)

klasická česká televizní pohádka 80.let s vynikajícím obsazením, co potěší(19.7.2011)

Celkem svižný děj, sympatický pan král (Nárožného krály prostě miluji) i další skvělí herci. A hodná a pracovitá Dagmar Veškrnová - Havlová :-) Ale televizní výprava je hrozná, škoda...(28.9.2010)

• kethy

Už jenom to jméno mně odrazovalo.(10.6.2009)

Jednoduchá pohádka s nápaditým dějěm... Ano, tuto pohádku bych pustil svým dětem se zcela klidným svědomím :)(3.11.2010)

• MeGab

Primitivní pohádka, která není z kategorie za trest.(18.1.2012)

Kouzlo dřívějších tzv. Hodinových pohádek bylo v tom, že i přes minimální výpravu a rozpočtově skromné pojetí, dokázala spousta z nich přinést divákovi tu pravou atmosféru a věrohodnost příběhu tak, jak to známe od pana Erbena, paní Němcové apod. . I tato Hodinovka mě dokázala díky výborným hereckým výkonům upoutat, pobavit i dojmout. Navíc krásný nápad v podobě zvonečku, který příjemným popěvkem (autor písně Ladislav Štaidl) na princezny vždy "práskne", jestli je ta pravá pro legračního, avšak kvalitně zahraného prince v podání Ondry Havelky.(31.3.2010)