Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hudba je vážne veľmi silným článkom tohto filmu. Nielen že ho sprevádza a dopĺňa, ale i dej samotný sa točí okolo nej. Film je v niektorých momentoch doslova magický, škoda toho presladeného a dosť nepravdepodobného záveru. Zaujala ma scéna mixu ruchov ulice, i niekoľkokrát spievaná skladba i celkový herecký prejav J.R. Meyersa. V menšej úlohe poteší i R. Williams. Nepoznám nikoho kto nemá rád hudbu a neverím, že niekto kto ju má skutočne rád, by dokázal tento film odpísať. Pekné, dojímavé a hlavne plné skvelej hudby a všemožných zvukov. 80%. ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Jako malý kluk jsem mluvil s měsícem.....a odpověděl Ti někdy? NE, tohle rozhodně melodie mého srdce není! Much sweet, much unreal. Hodnocení se pro tentokráte pozdržím, protože dokážu i pochopit, že tohle může i někoho vzít za srdce. Např. takové ( pls neberte to jako rouhání, myslím to zcela upřímně! ) mamince Aničky, to může vehnat slzi do očí a dát NADĚJI. Otázkou je, zda-li je to dobře. Je lepší vědět, ikdyž to může bolet, nebo žít v nejistotě,doufat a trápit se.... Pouze pro fakt, že JÁ jsem jiná "krevní skupina" a zřejmě i věková ( neboť slovy " velkého šoumena " Jiřího Zmožka - Už mi lásko není 20let, už mi není ani 25....., tento snímek shazovat nebudu. Přesto si neodpustím jednu poznámku. Jak snímek dopadne, musí být každému jasné již v 22.min, kdy si hl. hrdinka ( v podání Keri Russell ) pohladí bříško. Vím, jsou vánoce a jak zpívá Janek Ledecký - "slipy se maj měnit o vánocích", ale tohle je na mě příliš! Já se jednou za čas nechám rád dojmout, ale né za každou cenu! A hlavně, já dávám přednost trenkám, takže to bude možná ten problém... p.s. ještě jedna věc ( reakce na jednu větu uživ. Sofia - naprostý souhlas). JÁ mám obrovské charisma, dokážu zaujmout a utkvět holce dlouho v paměti. Ale.. 11 let? To se i mně samotnému zdá příliš, tolik si ani já nefandím :o)) p.p.s uživ. Phobia si po shlédnutí snímku musela dokonale vydrhnout zuby a dát sprchu, aby ze sebe vyplavila ten " cukr ", který ji prostupoval všemi póry. To JÁ dostal pořádnou chuť na ferneta. A to nikoliv citruse, ale samozřejmě " drsoně" . To pouze, abych nekončil tento komentář tak negativně... :o) ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Bože, to je neuvěřitelná pohádka! A ten malý génius s dolíčky a šťastným úsměvem mi uloupil kus srdce! To je ten důvod, proč se dívám na filmy - pro ten moment, kdy se ze souhry náhod zastavuje dech, kdy se téměř rozplynu v hudbě a kdy trnu hrůzou, aby se ta krása, dříve, než dospěje k závěru, nějakým necitlivým zásahem neposkvrnila. Bála jsem se zbytečně, mé souznění s příběhem nebylo přerušeno až do závěrečných tónů, ve kterých byl zakletý celý Augustův život. Podotýkám, že jsem nebyla na něco takového připravená, výběr filmu byl čistě náhodný, nečetla jsem ani obsah, což způsobilo totální šok, a náhle jsem pochopila, že když ruka kouzelníka (v tomto případě kouzelnice) sladí všechny filmové kýče v jeden, není krásnějšího balzámu na duši! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádhera, krása, neskonalý úžas. Kromě skvěle si sednoucí hudebně i herecky talentované dvojky Jonathan Rhys Meyers a Keri Russell, je tou nejzářivější a téměř nadpozemsky hudební genialitou obdařená postava, jíž ztvárnil Freddie Highmore. Ten klučík má neskutečný talent. Zkrátka úchvatné a naprosto strhující. Závěr filmu, v němž Freddie diriguje při koncertu v parku svou melodii, mě naprosto duševně vyčerpal:) V jedné chvíli jsem myslela, že mě popadne až hysterický pláč. Nakonec jsem to dokázala "srovnat" do několika minut:) A za celý film bylo těch slzavých a dojemných scén vskutku hodně. Celý tento, pohádkově laděný příběh překypuje okouzlující hudbou a všemožnými kompozicemi. August Rush složil poctu hudbě. Její magii, nekonečné kráse a síle, kterou do nás dokáže dostat. Toto byla skutečně Melodie mého srdce. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásné, romantické, přirozené, upřímné, emocionální, dojemné i veselé, taky kouzelné, jak vám docházejí všechny souvislosti, spojené příjemnou atmosférou s naprosto suverénními herci. Opravdu mě to překvapilo a mělo to prostě své kouzlo a šťávu. Konec je excelentní a ta hudba je nádherná, takže u toho happy endu jsem si hezky pobrečela, protože to bylo prostě DOKONALÉ. Dlouho sem neviděla tak vydařené ztvárnění, kterému by nic nechybělo. Bomba ! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Když Hope (Jamia Simone Nash) vysvětlovala Evanovi (Freddie Highmore) noty, nezmínila se o jejich značení ani délkách, ale pouze o názvech. Přesto už s přehledem věděl, jak se zapisují, což ukázaly další záběry. (inachisio)
  • Role Luise Connellyho byla nabídnuta hudebníkovi Jamesi Morrisonovi, ale on odmítl s tím, že se chce soustředit pouze na svoji hudbu. (Morien)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama