Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který opravdu VOLNĚ čerpá ze skutečných událostí. Tedy alespoň předpokládám, že jisté "náhody" jsou až příliš neuvěřitelné, aby to byla pravda. Nemám nic, proti úpravě reality, pokud je to ku prospěchu filmu. Téma je zajímavé, bohužel je podané pro mě trochu vlažně a navíc mi Jennifer do hlavní role moc nesedla. Také mě trochu rozčilovaly jisté skutečnosti, které mi snižovaly věrohodný dojem z filmu. Např. Otec od rodiny by si měl víc rozmýšlet, co riskuje. Není vhodné během vyprávění příběhu odsunout jednoho z hlavních hrdinů stranou a pak po divákovi chtít nějaké emoce. Hvězdička navíc za pokus vyjevit alarmující příběh, který by měl být vyprávěn. Jeho podání je ovšem diskutabilní. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Největší nevýhodou tohoto filmu je samozřejmě Jennifer Lopez - pokud se vám líbí, přidejte si klidně hvězdu navíc.. Chápu, že při výběru hlavní role byli filmaři poměrně dost omezení, protože kolik je známých hereček, co by vzhledově odpovídali popisu "vydám se do Mexika jako do vlastní země". Nicméně i přes toto rozčarování není Bordertown špatný film a na jedno zkouknutí pohodově stačí. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem, že situácia v Mexiku ohľadom prepojenia mafie a vlády je vážna. Ale v tomto príbehu, akokoľvek tragickom, som ten pocit nemal. Každý všetko tají, a J.Lo ako novinárka nebola dostatočne uveriteľnou postavou ani v kombinácii s Banderasom, aby to všetko mohla zvládnuť a zmeniť. Pre mňa len slabšie tri hviezdy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Hoci je tento film fiktívny, miestami pôsobí ako dokument. V príbehu sa spája napätie, intrigy, násilie a politické odsúdenie. Tiež sa zaoberá útrapami, ktoré sú podrobne vysvetlené a vyjadrujú neúnavnú kritiku organizácie NAFTA (Severoamerický voľný obchod). Toto je dramatický a seriózny film, v ktorom sa herci v hlavnej úlohe v podaní Jennifer Lopez a Antonia Banderasa sa stretávajú uprostred hlbokého boja s utláčateľskými silami mimo ich kontroly, keď sa konfrontujú s odpornými vrahmi a skorumpovanými ľuďmi. 6/10 ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečných událostí se zajímavou tématikou. Jennifer Lopez jako novinářka bojuje za ženská práva. Konec je odpovídající skutečnosti, kterou je nemožné změnit, protože vlády budou dál využívat levné pracovní síly v rozvojových částech země a dál budou přihlížet násilí, které se tam děje. Film je sice trochu vleklý, ale přesto se mi celkem líbil, škoda jen, že Antonio Banderas nedostal ve filmu více prostoru. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)
  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)

Reklama

Reklama