Reklama

Reklama

Boží zápasník

  • Česko Nespoutaný (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacho (Jack Black) vyrůstal v jednom malém mexickém klášteře v Oaxace a nyní v něm pracuje jako kuchař, který chce dostat toto svaté místo z finančních potíží a to díky tomu, že vyhraje Wrestlingový turnaj. Ale jak Nacho brzy zjistí v televizi to všechno vypadá méně bolestivě a tak mu nezbývá nic jiného, než do boje zapojit i taktiku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku tady nevěřícně zírám, že se to tolika lidem líbilo a ještě více hledím že se i zasmáli. Jack Black se sice nebojí jít do originálních projektů a dodat jim svém charisma, tady ovšem jeho herecký výkon šel naprosto kolem mě. Scénář je naprosto debilní, až je to vlastně k smíchu. Celý film ostatně působí jako takový špatný vtip. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nacho Libre je správny masakrátor a spojenie mnícha a wrestlingového zápasníka (inšpirované reálnou postavou) funguje jedna radosť. Keď sa k tomu pridá Jackove obtlstnuté odhalené telíčko postihnuté gynekomastiou a odeté do elastických vecí a Jackov osbitý štýl, tak je o dobrú porciu mexickej zábavy postarané. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jestli se Jack Black v případě tohohle filmu snažil, tak všechny ostatní faktory stály proti němu. Někde jsem četl, že "Boží zápasník" je komedie. Ovšem musela se stát chyba, protože film vlastně není vůbec vtipný. Naopak, pozitivní jsou na něm momenty, které jsou spíše vážné. Jack Black je mnich, který v klášteře "vaří", ale jeho snem je být zápasník, což je trochu proti nařízením, která církev má. Jenže srdci neporučíte, a tak se zrodí Nacho Libre, zápasník, který chce chudým dávat. No jo, není to originální. Osobně mám wrestling moc rád, ale ani z toho tu moc není, protože jediný zápas, který stojí aspoň trochu za něco, je zápas poslední. Navíc ani v tomhle ohledu se tvůrci příliš nesnažili a prostě nemají nic navíc, co by mohli nabídnout. Plácají se ve stereotypu, snaží se být absurdní, ale jsou jenom trapní. Jared Hess se snaží o trochu jiné komedie, jen prostě zapomněl na to dělat komedii a dělá jen to trochu jiné. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/05/9-umelec-diktator-nacho-libre-rise.html ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jared Hess- no jasně, to je ten týpek, co stojí za jednou z nejoriginálnějších komedií posledních let- Napoleon Dynamit. A Nacho Libre je v různých nuancích naladěný na hodně podobnou notu. Kopec absurdity, přehnaného (nikoliv však fekálního) humoru- prostě komedie tak trochu jinak, svým způsobem starosvětsky... Ale bavil jsem se nehorázně, ksichty JBýho budou fungovat asi vždycky a ten jeho opičoidní kolega taky neměl chybu. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Dám průměr. Je to vcelku zábavné, ikdyž bránici to netrhá. Není to ani nic extra nechutného, takže pro mne ideál. To co se děje okolo kláštera a civilu je dost nezajímavé a zavání klišém. V ringu to je jiná šťáva (hlavně trpaslíci jako Ďáblovy válečníci). A zmínění Tencious D vstupy mi nevadí. Ba naopak. Díky za ně. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Figúrka na začiatku filmu, predtým, ako vidíme sa hrať malého Nacha pred kláštorom, je Nightcrawler, fiktívna postava z komiksov X-Men. (Smok)
  • Pri natáčaní wrestlingových scén Jack Black skočil z ringu a udrel sa hlavou o stoličku. Rana si vyžiadala aj pár stehov. (Smok)
  • "Nachomobil" je upravená verzia bicykla - trojkolky predávanej v Mexiku, ku ktorej filmári pridali zadok zo skútra a širšie pneumatiky. (Smok)

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama