Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (565)

plakát

1917 (2019) 

Film s jednoduchou zápletkou, velice dobrou hudbou a naprosto parádním vizuálem. Prožil jsem ho jak emočně, tak i fyzicky. Pořád jsem byl uprostřed dění a čekal a nakukoval, kde co je a kde se kdo skrývá. Pro pocit, že jsem uvnitř jsem nepotřeboval bůhví kolik D. Cítil jsem strach, bezmoc, pálení v očích, chlad vody, vyčerpání a ohromnou sílu a energii v rozhodujících momentech. Díky za to. Nedá se jinak, za pět.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Výborný film. A tím pro dnešek končím. Přiznám se, že musím absolvovat druhé, potažmo třetí shlédnutí. Poslední z Jediů ve mne vyvolal naprosto slastný pocit, který se po skončení promítání ve mne doslova rozhořel, ale přiznávám, že Síla se probouzí ve mne rezonovala mnohem déle. Osmá epizoda mi pomalu mizela z mysli, ale ne že je to špatný film, ale že je tam toho tolik, a má hlava děravá to vše neudržela. Napíši jen, že Kylo Ren a Rey jsou naprosto úžasné a skvěle zahrané postavy, a že Mark Hamill si návrat do Luka po třiceti letech vysloveně užívá. Tak šup šup. Chci další dávku z předaleké galaxie.

plakát

Černý korzár (1976) 

Hodnotit to před 25 roky svýma klukovskýma očima, tak mi nestačí hvězdy. Dospěláckým pohledem to je samozřejmě velice naivní a už dosti přestárlé, ale stejně se na to rád podívám i dnes. V černém už asi běhat nebudu, no že bych oprášil aspoň ten klobouk. Určitě mne to v dospělosti nezklamalo tak, jako jiný dětský pecky (např. Rudá Sonja). Silnější tři hvězdy, z nostalgie pět, ale pst, neofiko.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Typický a předvídatelný vánoční snímek, který je ale neuvěřitelně půvabný, zábavný a milý. A je naprosto skvěle padnoucí do tohoto ročního období. Vidět to v létě, tak asi mávnu rukou, ale v předvánočním shonu, jako určité zklidnění, funguje dokonale.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Po druhém Kapitánovi ohromné zlepšení, kterému v mých očích chybí malinko do plné palby. Velice povedený konflikt dvou frakcí v Avengers. Je pravda, že tady z Iron Mana/Starka je místo toho grázlíka dost nesympatický mamlas, který si nedá nic vymluvit, což platí i o Rogersovi, ale ten je přece jenom větší sympaťák (mluvím o postavách, ne hercích). Zápletka je velice nosná a Black Panther je dalším osvěžením do drobet nabubřelé a dech ztrácející bandy Avengers. Druhým osvěžením je Ant-Man a vůbec celá mydlírna na letišti. Vlastně ono se ve filmu pořád něco děje, ale naštěstí tam chybí nějaké monster akce a vše je takové přirozené a velice koukatelné. Jen tak dál.

plakát

Deadpool (2016) 

"Nekomfortní", nekonformní (díky uživateli Lima), nekorektní, nekompromisní akčně vulgárně krvavá romance, která místy je až moc přisprostlá, což je kolikrát už drobánek přes čáru dobrého vkusu. Ehm, pardon, tady dobrý vkus nehraje roli. Opravdu zábavná blbina, která si dělá srandu ze všeho a ze všech. Takovéhle blázniviny si nechám líbit. PS: Xavier a je to Stewart nebo McAvoy.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Velice povedený a milý film s výborným Loganem Lermanem, fantastickým Ezrou Millerem a nádhernou Emmou Watson. Plnou palbu a delší komentář si nechávám na druhé shlédnutí.

plakát

Chatrč (2017) 

Nastínění velkého rodinného dramatu je velice slibné, ale to co se děje pak je absolutně bez komentáře. Nepovažuji se za úplného ateistu, ale toto bylo na mne moc. Sam se snažil něco uhrát a vskutku mu to i celkem jde, ale ono není moc kde brát. Zkrátka tohle mne minulo. Odpad patří absolutním blábolům, které nejsou ani zábavné. Tohle si odpad nezaslouží, ale více jak jednu hvězdu, jako určitou odměnu všem za to, že to lze dokoukat, ode mne nečekejte.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tak co k tomu napsat. Mám dost smíšené pocity. Defacto moji dva nejoblíbenější superhrdinové v jednom filmu. Zklamán přímo nejsem, ale animované záležitosti s Ligou spravedlivých dopadly v mých očích lépe. Ben není a asi nikdy nebude pro mne oblíbeným hercem a Batman mu nepomohl. Henry mi seděl už v Muži z oceli, Jesse docela zvládl mladou reinkarnaci Lexe Luthora a Amy Adams bohužel tentokrát není ani moc na okrasu. Kdo mi to celé vždy na chvíli rozsvítil byla Wonder Woman a to i včetně hudebního motivu. Jinak pro mne byla hudba kupodivu nezajímavá. Celý film je docela poklidný a připravuje se na finále a hlavně na propojení celé Ligy, ale bohužel to nějak drhne. A finální monstr akce už mne nechávají absolutně klidným. Normálně bych asi dal tři kusy, ale přece jenom je to Superman a Batman na jednom place a tak dávám slabší čtyři.