Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadprůměrná hororová atmosféra je bohužel ke konci rozředěna neuvěřitelně debilními scénáristickými kiksy, které se snaží zpětně dovysvětlovat všechno co již bylo vyřčeno, popřípadě si mohl divák domyslet. Navíc v některých momentech mohli zůstat některé z otázek nezodpovězeny. Režisér McKee zřejmě nebude progresivním experimentátorem, jelikož jeho formální postupy jsou už léty odzkoušené, ale zde překvapivě funkční aniž by se zde nacházely zbytečné inspirace (až na Raimiho Evil Dead, ale ta je skvěle nadsazena ve scéně, kdy Bruce Campbell hledá v kůlně nástroj na likvidaci oživlých stromů). Výprava ve stylu dražšího televizního filmu tentokráte plní účel na jedničku a vděčné prostředí dívčí školy taky nese své ovoce. Castingová komise měla skutečně šťastnou ruku a zvláště sbor staropanenských učitelek je naprosto přesný. S přihmouřeným okem lehce nadhodnotím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-britsko-německý snímek „Lesy“ má skvělou atmosféru, která ale v závěru není naplněna. Najednou je konec, který se snažil být celkem akční, ale přitom si říkáte, že by to možná chtěl ještě něco trochu víc. McKeeho hororo ale rozhodně není špatně natočený, skvěle si vybral představitelky hlavních postav, především pak Patricia Clarkson je v roli ředitelky ďábelská. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Jako jo, má to spousty chyb (občasné WTF chování postav, delší úvod...), ale napětí a atmosféru to má slušnou. Sice je ten děj celkem předvídatelný a sází se tu hlavně na atmosféru, ale ta tu kupodivu funguje a zachraňuje to. Hlavně od toho nečekejte bůhvíjaký převrat ve světě hororů. A písničky fajn, sice tohle od hororu nechci, ale když už to tam je... ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Podivná dívčí(!) škola, kde rozhodně není něco v pořádku, učitelky, co něco nekalého skrývají a... Perverzní větvičky a kořínky, které obtěžují mladá děvčata v nočních košilkách! No wow! Zní to zábavně, ale zábavné to bohužel není. Hodinu a půl koncentrované nudy, bez jediné stopy strachu, lekačky, akce... Nic. Samozřejmě nesmí chybět dementní konec. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Auvajz! Aj ja som čakal od Luckyho po veľmi sľubnej May nejakú pecku /čím sa podpisujem pod prvé dve vety Andersonovho komentára/. Lenže príbeh sa začal odvíjať tak akosi pooooomaliiiiiiiiičkyyyyy a predvídateľne a až dokonca fungoval asi ako suché gumy na mokrej trati. A pokus o mrazivé finále sa, žiaľ, premenil až na akúsi autoparódiu. Filiácie s kultovkou The Evil Dead sú zjavné, ale /vtipne/ fungujú iba v prípade obsadenia Brucea Campbella. Sekvencie so "zadymeným" lesom veru márne kriesia "lesného ducha", zostávajú iba bezradnou citáciou. Nepíšem to rád, ale The Woods sú zbabraným pokusom. Berme to tak, že dobrý režisér mal skrátka v rukách apriori nefungujúcu story. A počas jej nakrúcania si navyše vybral svoju slabú chvíľku. Silné dve hviezdičky si zaslúži iba herecký ansámbl na čele s Agnes Bruckner /do ktorej som mal problém nezamilovať sa/ a zopár jej vtipných hlášok. Tretiu hviezdičku pridávam Luckymu iba ako odškodné za to, že na ČSFD má jeho skvelá May také debilne nízke hodnotenie... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama