Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte se nebojím napsat místo The Rock, Dwayne Johnson, protože v tomto filmu přidal tento sympaťák kromě svého úsměvu také notnou dávku herectví. Film je jedním velkým klišé o partě outsiderů, kteří se snaží vydrápat na vrchol. Tolikráte omílaný příběh mi tentokráte nevadil. Oni Američani tento druh filmů umí velmi vkusně natočit, takže pokud člověk chce emoce zažít, tak je prostě zažije. Na konci dostaneme srovnání s přístupem opravdového kouče Seana Portera, tomuhle faktu ale osobně nepřikládám žádnou váhu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní drama, které hodně těží z toho, že jde o film podle skutečného příběhu. Sportovní filmy většinou nejsou zrovna můj šálek kávy, ale GRIDIRON GANG se povedl pěkně. Hodně jsem ale rád za výborný výkon The Rocka, který ukazuje, že umí hrát i takovéhle role a nutno přiznat, že Xzibit mu v tom zdatně sekunduje. Silnější tři hvězdy. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Režisér Phil Joanou nikdy nebude patřit mezi autorské filmaře, jejichž filmy spojují určitá témata či výrazný filmový styl. Zůstane řemeslníkem, který natočí cokoli, ale nutno dodat, že perfektně. Jeho filmy představují technicky profesionálně zvládnuté žánrové balíky, jimž na hodnotě přidává skvostné herecké obsazení. Potvrzuje to i projekt o mladistvých delikventech, kteří objevují smysl života v americkému fotbalu. V hlavní roli trenéra exceluje charismatický The Rock. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

No..nie je to až taký zlý film, hoci sa mi zdá, ako keby to trocha bolo odkopírované od známeho filmu TRESTNÁ LAVICA. Ešte aj dej je podobný len s malým rodielom. Keď som počul, že v tomto filme hraje aj Xzibit, tak som bol zvedavý, akú úlohu zohrá. A namiesto nejakého gangstra si zahral nejakého podskoka. Ale aj to sa stáva. No i napriek tomu dávam také hodnotenie aké dávam. Film má vlastne náučný význam, má vystríhať mládež pred svetom vonku. To sa mi na tomto filme páči najviac. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film. Nic nezveličuje, nic nepřehání, jak to u filmů podle skutečných událostí bývá.The Rock se objevil v roli, ve který nikoho netluče nebo po někom nestřílí 20-ti kilovým machine gunem, nýbrž v roli ve které se musel konečně předvést jako herec. Film vypráví hodně působivě o tom, jak může fotbal v životě lidem, změnit psychiku a udělat z něj lepšího člověka. Na mě Gang v útoku hodně zapůsobil a to i díky spoustě těch neznámých mladých hercům(během filmu se mi všichni pletli,ale zahráli pěkně).80% --- " Dohodli jsme se snad jasně,že v týmu nebudou žádní vrazi,vzpomínáš?" "Dextre,5 z nich nejsou vrazi jen proto,že neuměli mířit" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)
  • Vo filme môžeme vidieť, ako kouč Sean Porter (Dwayne Johnson) vymýšľa nové logo pre klub a vymyslí také, na ktorom je bežiaci kôň. Takéto logo má kanadský klub Calgary Stampeders, za ktorý v roku 1995 hrával obrancu sám Dwayne Johnson. (ShortyIC)
  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama