Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bennett Salvay: 1. Way of the Peaceful Warrior ,2. Long Gone Now - David Gray ,3. Simple Perfection ,4. Had a Dream - Bird York ,5. Surrender Control Accept ,6. Blue in the Sky - Joe Purdy ,7. Mind is Not Perfect ,8. I Will Be Waiting - Kelly Sweet ,9. Adversity and Choice ,10. In Such Crooked Time - Centro-matic ,11. Asleep Your Whole Life? ,12. I'm There Too - Michelle Featherstone ,13. Be Happy Now ,14. Answering Our Prayers - Dropping Daylight ,15. Being Human ,16. The Only Evidence - John Ralston ,17. Breathing ,18. Bodies and Minds - Great Lake Swimmers ,19. Change ,20. Johnny Viola - Shearwater ,21. Constructive Action ,22. Sensing Owls - Jose Gonzales ,23. Emotions Are Like Weather ,24. Even Tho - Joseph Arthur ,25. Unreasonable Happiness ,26. Everybody - Raul Midon ,27. You Suffer ,28. Under the Sun - Jon Anderson ,29. Life is Not a Private Affair , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

"Cesta nám přináší štěstí, ne její cíl!" Sportovní dramata s vývojem z arogantních a protivných postav na pokorné a milé mám moc ráda. A když se film zaobírá ještě osobní růstem a uvědomění se „smyslu života“ a tak trochu duchovnem a objevením kouzla přítomného okamžiku, tak pozorně koukám a užívám si to. Sice nenabízí nic nového, co už člověk neviděl a v mém případě i neznal, ale opakování je matka moudrosti a tak se s potěšením dívám a podívám i znovu, protože veškeré naše problémy jsou hlavně v hlavě a je potřeba si to neustále uvědomovat :o) Takže proto je Pokojný bojovník film, který je mi vysoce sympatický :o) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Niektorým tvorcom idú proste lepšie iné žánre ako tie ktoré by chceli točiť. Tak ako ma McG prekvapil dojákom WE ARE MARSHALL, tak ma Victor Salva (JEEPERS CREEPERS 1,2,3) príjemne prekvapil týmto skutočným príbehom namysleného frajírka, ktorému osud prekazí jeho životné plány. Vynikajúci je hlavne Nick Nolte hrajúci tajomnú postavu mentora. Dráma plná pekných myšlienok s kúskom mysteriózna dodávajúcim mu tú správnu šťavu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vše za mě vystihla uživatelka Květula, já jen doplním drobný spoiler: nevýhodou filmu je, že odpověď na palčivou otázku, kterou si kladete už od "skoku" na střechu, se na konci nedozvíte. Vrátka jsou otevřena nekonečně mnoha teoriím a každý z nás může vymyslet vlastní jméno pro Nicka. Nicméně, v hloubce myšlenek filmu je to zcela nepodstatný detail. Protože nejde o to, kdo je "onen muž", ale kdo jsme my a co si z tohoto filmu odneseme. Jen toho mentorování bylo na můj vkus trochu moc a několik myšlenek zavánělo čímsi, co nevoní. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy ze sportovního prostředí, ale tento rychle vyšuměl,aniž by měl šanci mě nějak obohatit - chladný jak ocel, se sladkým Scottem Mechlowiczem, který nedisponuje žádným charismatem a Nickem Noltem, jenž se na mentora nehodil, je mi líto. Mám - li se vyjádřit k moudrům, která si celý film uzurpovala, soudím, že bylo přemudrováno, za zamyšlení stála tak dvě tři z nich, ostatní byla sofistikovaná, že by si na nich vylámali zuby i vykladači bible, nevím, možná si scénárista zapomněl vysypat odpadky - kdyby si raději dali práci s náhradníkem závěrečného cvičení na kruzích, dublér byl jasný Asiat, počítám Japonec či Korejec, to mě vždycky namíchne, takové podceňování diváka, za víc jak dvě hvězdy to dnes nebude. Sympatický komentář - El-Barto. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Keď Dan Millman leží na aute vedľa benzínovej stanice, na streche auta sú vidieť vyryté písmená SM - iniciály herca Scotta Mechlowicza, ktorý hrá túto postavu. (U_S_O)
  • Mark Amin, producent snímku, se ve filmu objeví jako zákazník u benzinové pumpy, který sleduje Dana při postoji. Dan Millman, autor knihy, na které je film založen, se pak objeví také na stejné pumpě jako řidič auta během scény, kdy Dan cvičí poprvé od nehody. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama