Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Ty, které je nejtěžší milovat jsou ti, kteří to potřebují nejvíce". Nečekala jsem tak niterný zážitek s tolika vyslovenými moudry ve sportovním dramatu. Rozhodně se mně líbila atmosféra celého filmu, která ze mě hned tak nevyprchá. A gymnastika je navíc jeden za sportů, který mám ráda. A ještě jedna citace z filmu na závěr : "Smrt není vůbec smutná, smutná věc je, že většina lidí vůbec nežije ." Opravdu hodně věcí na zamyšlení nad svým vlastním životem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bennett Salvay: 1. Way of the Peaceful Warrior ,2. Long Gone Now - David Gray ,3. Simple Perfection ,4. Had a Dream - Bird York ,5. Surrender Control Accept ,6. Blue in the Sky - Joe Purdy ,7. Mind is Not Perfect ,8. I Will Be Waiting - Kelly Sweet ,9. Adversity and Choice ,10. In Such Crooked Time - Centro-matic ,11. Asleep Your Whole Life? ,12. I'm There Too - Michelle Featherstone ,13. Be Happy Now ,14. Answering Our Prayers - Dropping Daylight ,15. Being Human ,16. The Only Evidence - John Ralston ,17. Breathing ,18. Bodies and Minds - Great Lake Swimmers ,19. Change ,20. Johnny Viola - Shearwater ,21. Constructive Action ,22. Sensing Owls - Jose Gonzales ,23. Emotions Are Like Weather ,24. Even Tho - Joseph Arthur ,25. Unreasonable Happiness ,26. Everybody - Raul Midon ,27. You Suffer ,28. Under the Sun - Jon Anderson ,29. Life is Not a Private Affair , ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Z konstatovania "kniha je lepsia ako film" som uz vyrastol. Ide o dve rozne platformy, kde adaptacia z jednej do druhej sebou nevyhnutne nesie redukcne zasahy tak v deji, ako i v profilacii postav a motivov ich konania. Peaceful warrior ovsem nanestastie z prechodu kniznej verzie do filmovej prichadza este o nieco navyse -> samotnu podstatu resp. posolstvo pribehu. Tvorcovia filmu totiz z obalu pre satori spravili satori samotne. Konkretne, (mozny spoiler) po slubne rozbehnutej prvej polovici filmu sa Socova vyucba Dana v "skole zivota" tvorcami cisto upriamuje len na jeho sportovu aktivitu, pricom dolezitost onej zmeny pre osobu samotneho Dana nechava naznakmi letmo pripominat z vedlajsej kolaje. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to má myšlenku a zásadní poselství. Už od dob Mňágy přeci víme, že i cesta může být cíl. Ale tady to na mě působilo strojeně, samoúčelně, a navíc stejně tak přirozeně, jako kdyby gymnasté ve skutečnosti doopravdy v tělocvičně trénovali za tmy. Zdejší hodnocení se mi proto zdát býti poněkud přehnané, poněvadž přítomnost samotného moudra z filmu přeci automaticky nedělá téměř osmdesátiprocentní flák, nemyslíte? K tomu je potřeba nějaká duše, která tu tedy zatraceně schází... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŘEKNI, ŽE CHCEŠ BÝT NĚKÝM, KDO POUŽÍVÁ TĚLO A MYSL ZPŮSOBEM, KE KTERÝMU VĚTŠINA LIDÍ NEMÁ ODVAHU. A JÁ TĚ BUDU TRÉNOVAT“...... /// Film o síle ducha a filosofii života, ve kterým zní téměř každá věta, jako poučka od neuvěřitelně chytrýho a zkušenýho filozofa. ŽIVOT JE VOLBA. Příběhu už z toho důvodu není moc co vytknout. Pod všechny ty ,,pravdy“ se podepíšu a jistě i všichni, kteří někdy sportovali (nebo aspoň chvilku žili). Ale všechno se mi to zdá takový…. cílený, tlačený na sílu. Jako že: ,,A teď si makej koupit knihu!“ Bylo to fajn, ale myslím, že hlavně ti mladší, by mohli bejt spokojenější. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Cesta pokojného bojovníka“, kterou v roce 1980, jako autobiografii napsal Dan Millman, jsem nečetl. 2.) Protože život je záhada! 3.) Myslím si, že mozková disketa se maže o víkendu v hospodě. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Keď Dan Millman leží na aute vedľa benzínovej stanice, na streche auta sú vidieť vyryté písmená SM - iniciály herca Scotta Mechlowicza, ktorý hrá túto postavu. (U_S_O)
  • Mark Amin, producent snímku, se ve filmu objeví jako zákazník u benzinové pumpy, který sleduje Dana při postoji. Dan Millman, autor knihy, na které je film založen, se pak objeví také na stejné pumpě jako řidič auta během scény, kdy Dan cvičí poprvé od nehody. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama