Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsou Extras hlavně nevyrovnanou přehlídkou, kterou skvělý Gervais v mnoha případech neutáhne, ale pokaždé se mu ji podaří krásně zakončit. Kvalita lítá nahoru a dolů s každým dílem. Rozhodně platí, že nejsilnější je Kate Winslet, S. L. Jackson a Ian McKellen. Závěrečná, více než hodinová, epizoda je nejzvláštnější ze všech. V podstatě mě celou dobu nudila k smrti, ale posledních cca 20 minut ji zvedne z prachu a totálně zachrání dojem ze všech horších částí celé série. S Gervaisem to rozhodně zkusím dál. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající seriál, který je minimálně stejně dobrý jako předcházející The Office. Styl humoru Merchanta a Gervaise spočívá v trapnosti (takové divadlo krutosti vs. lidská komedie). Někdo si bude studem zakrývat zrak, mě ale postava Andyho Millmana věru potěšila a já se těším na další projekt této originální britské dvojice. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Cynické, drsné, černohumorné až do krajnosti, a zároveň chytré a velmi dobře znalé poměrů. Seriál, který si zcela bezostyšně dělá legraci ze všech možných současných polit-korekt. tabu (třeba když mediální hvězdy "pomáhají" hladové Africe, nebo když hlavní hrdina seřve rušícího mentálně opožděného hocha v restauraci nebo omylem zbije trpaslíka). Výborné jsou i cameo role, ve kterých ze sebe dělají šašky uznávaní herci (ať už o sex škemrající Daniel Radcliffe, úchylný Patrick Stewart, vychytralý Chris Martin z Coldplay....) Pokud máte drsnější humor rádi, bude se vám to hodně líbit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Gervais v sitcomu (EXTRAS) o natáčení sitcomu (When a whistle blows), ve kterém evidentně zúročuje své zkušenosti ze svého předchozího sitcomu (KANCL)? To už je slušná haluz. Sitcom se skvělým Gervaisovým humorem střílejícím si z filmových hvězd s jejich naprosto luxusními a úžasně vtipnými cameo rolemi a s PŘÍBĚHEM s jasným dramatickým obloukem a vývojem hlavní postavy, vrcholícím epickým a dojemným finále (vánoční speciál). A opomenuti by neměly být ani Ashley Jensen a Stephen Merchant ve vedlejších rolích hrdinovy nejlepší kámošky Maggie a jeho mimózního agenta Darrena. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

génius trapasu Ricky Gervais přichází s nakonec o něco méně zoufalým, rozumnějším charakterem než byl David Brent v The Office, přesto se dočkáme od jeho Andyho Millmana i toho, co dělalo Kancl Kanclem - scén ve kterých se Andy dostává víc a víc do pasti vlastních lží aby vše vyvrcholilo v nehorázně trapnou situaci, ve které je doslova vykoupán až do extrému - kdo viděl R.G. v akci ví... nevím koho z tvůrčí dvojice nakonec napadlo zkusit reality sitcom z prostředí natáčení filmů, dopadlo to nadmíru skvěle, nechápu jak se tvůrcům podařilo překecat slavné herce, aby ze sebe v seriálu udělali naprosté idioty (Ben Stiller (kretén jak se patří), Daniel Radcliffe (a jeho vytahaný kondom), Patrick Stewart (full frontal nudity), Kate Winslet (zvrhlá potrhlá husa), Chris Martin z Coldplay (taky kretén)...) nebo se tam jen mihli (De Niro, Samuel L.Jackson) - ten nadhled se kterým je vše podáno je naprosto osvobozující a osvěžující, skvělý dojem podtrhuje i Andyho parťačka Maggie - prostinká třicátnice, která zkouší proplouvat životem, aby končila ve smyčce svých hloupých chyb a zažitých stereotypů je skvěle podaná a velmi dojemná... nevím jak vám, ale na mě Extras působí ještě vyzrálejším dojmem než Office, první série je neuvěřitelně vtipná, druhá se obsahem stočí jinam, a tvoří narozdíl od první ucelený dějový tok kolem Andyho profesního vzestupu, obě tyto půlky sednou jako p..el na hrnec a já nemůžu než hodnotit vysoko - 9/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)
  • Některé věty, které říkají v seriálu Ricky Gervais a Stephen Merchant, byly v Americe změněny a liší se tak od britského originálu. (HappySmile)

Reklama

Reklama