Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (779)

MMR 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice nešťastný výběr dabérů pro hlavní dvojici… A to je Filip Švarc mým oblíbeným, ale sem se ten hlas nehodil, vždyť v tom filmu to jsou děti!!! Ale podle toho samozřejmě nebudu hodnotit. Jinak celkový dojem dosti smíšený, první půlka filmu byla podle mě dost prázdná. Celkově to byla taková pohádka neslaná nemastná, vůbec se mi tam nehodil ten závěr. A nakonec bych ještě podotkl, že je to celkem podobné filmu Moje první láska. ()

kitano odpad!

všechny recenze uživatele

Ked som asi v polovici filmu zistil, ze je to dejovo a vobec celkovo, uplne o nicom, chystal som sa film odpisat ako primitivnu, avsak nevinnu zabavu pre decka. Avsak zaverecny zvrat, ktory mal filmu dodat akusi myslienku, fatalne nevysiel. Verim, ze knizna predloha moze byt slusna a narozdiel od filmu je niecim viac, nez len obycajnym blabolom snaziacim sa silou mocou o nieco, co sa mu vobec nedari. A nech su detsky herci akokolvek dobri (a ze su), filmu ako celku to nepridava. Cest filmom, ktore su zabavne svojou nedokonalostou. Tento nieje. (0/10) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Předně - tohle není primárně fantasy snímek typu ´Narnia´, ´Pán prstenů´ a spol., ani se jimi nesnaží být, ale to vůbec nevadí. Rozhodně je to moc příjemný film pro malé i velké "kluky a holky s hlavou v oblacích", který ukazuje, že nejlepší fantasy netvoří pánové Tolkien, Lewis a jiní, ale dětská doširoka otevřená mysl (a snad nejen ta). Takže nečekejte zástupy skřetů, elfů a víl (i když nějaká stvoření se zde najdou :o) ), ale spíše komorně vyprávěný příběh se dvěma bezvadně hrajícími dětskými představiteli. Nečekaný dějový zlom pak dává na srozuměnou, že skutečný život je na hony vzdálen od ´Terabithie´, ale ani velká bolest na duši cestu do kouzelné země fantazie neponičí. U takto koncipovaného dílka zcela nečekaný, ale zasloužený úspěch u zámořského publika Gaboru Csupovi, coby debutantovi na poli hraných celovečerních filmů, velmi přeju a těším se na jeho další film. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pro snímky, které oslavují lidskou fantazii, tedy schopnost, o kterou nechci nikdy přijít, mám ohromnou slabost. A Most do země Terabithia je na představivost přímo óda. Pravdivě ukazuje, jak mocná může být, a proč by člověk nikdy neměl přestat snít, a předvádí to na sympatickém, vtipném i dojemném příběhu. Plný počet hvězd však filmu nedávám ze dvou důvodů: Tím prvním jsou digitální efekty, sice povedené (Weta je Weta), ale zcela zbytečné. Nejen, že jejich použití není moc logické (Dva lidé si tytéž neexistující věci představují úplně stejně?), ale diváka "okrádají" právě o fantazii, kterou kvůli všem těm naservírovaným digi-potvorám nemusí zapojovat. Druhým důvodem je závěr, vážně krásné vyvrcholení příběhu, v němž mi ovšem chyběla důležitá věc - aby se ti dva ještě jednou setkali nebo alespoň z dálky zahlédli. V Terabithii by to přece šlo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (25)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 17 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Ellie (Emma Fenton) říká Brendě (Devon Wood), aby přepnula televizi, protože ten klip už viděli, hraje píseň "Alive With the Glory of Love" od skupiny Say Anything. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama