Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

B!shop 

všechny recenze uživatele

To se proste neda, tohle je silenej masakr. Bean je mozna jeste vic dementni nez obvykle a kdyby ve filmu byl nekdo jinej, vyznelo by to bud nevtipne nebo trapne, ale v Beanovo podani je to proste neskutecne vtipny. Zhruba 70 minut tu je jeden for za druhym, bud nejaky ty osvedceny gagy nebo skvely a originalni napady a to vse hezky zmodernizovany a zesvizneny pribehem, kterej se odehrava na ruznejch mistech a hodne dobrou hudbou. Kdyz se Bean dostane na festival, tak foru krapet ubyde, ale je to jen proto, ze si tvurci pripravujou pudu pro ultra for spojenej s promitanim umeleckyho filmu. Potesili me Dafoe, Roden a Rochefort. Ja si nemuzu pomoct a i kdyz vim, ze to je proste debilita a vetsi imbecil nez Bean asi neexistuje, i tak jsem se celou dobu skvele bavil a nemuzu jinak nez za 5*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na prázdniny s panem Beanem jen na vlastní smích. Do cestovního kufříku si přibalit dobrou náladu a hlavně se vyvarovat trapasům, zapomenutým zavazadlům ve vlaku, a případně se skamarádit s rusky mluvícím chlapcem a Rodenem. Z nějakého blíže nespecifikovaného důvodu, jsem byl s filmem spokojený. Dokonce jsem se více jak polovinu stopáže bavil nad dobrou implantací ikonického komika do děje. To se v předchozím filmovém přetažení vtipně svérázné postavičky z televizních obrazovek na plátna kin, až tak moc nedařilo. Spousta gagů zasáhla cíl a do toho chytlavá písnička, když se Bean prohnal peletonem závodníků. Film měl výborný spád až do doby, kdy se dějově přesunul do kina. Najednou z filmu vyprchal život, radost a nadšení a začala taková podivně koncipovaná trapná zívačka. V kině se totiž nevyskytl jediný gag. Dafoe si zase hrál na démonického režiséra a jeho kreace do výsledného optimistického pojetí moc nezapadla, i on samotný zde působil až moc hvězdně, což trochu rušilo. Prázdniny pana Beana byly veselé, a až to závěrečné balení kufrů připomínající odjezd domů z příjemného pobytu, bylo lehce otravné. Však to znáte, jak to chodí. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mr Bean zabával celú jednu generáciu a jeho absencia je v televízii celkom citeľná. Atkinson by si zaslúžil ďalší poriadny úspech a návrat muža, ktorý nosí na Vianoce na hlave moriaka a spí s plyšovým medveďom, by mu k tomu mohol pomôcť, navyše prostredie filmového festivalu a najvyššej spoločnosti si priamo hovorí o nejaké to zosmiešnenie. Prázdniny pána Beana sú Atkinsonovým návratom do prvej ligy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý filmový Bean mi nějak léta unikal, byť to, že si s ním zahrál náš Karel Roden mi v hlavě odněkud uvízlo. První film osobně považuju za velmi povedený, ať si kdo chce co chce říká, páč Whistlerovu matku si budu patovat, co budu živ. Vcelku se zvědavostí jsem tedy dnes s velkým odstupem po projekci jakéhokoliv dílu pana Beana jel na tyhle Prázdniny. A hned od začátku mi mistr Atkinson vyloudil úsměv na tváři, který se místy měnil i v klasický smích a já byl spokojenější a spokojenější.  A když do příběhu naskočila krásná Emma de Caunes, bylo vymalováno. Ano,  Bean se možná pitvoří víc než by bylo zdrávo, ale on někdy dělal něco jiného? A že se opakoval, mně osobně taky vůbec nevadilo. Operní scénka pak naprosto dokonalá a i když samotné finále se přece jen místo očekávané katastrofy spíš tak  trochu rozplizlo vniveč, má to u mě pan Fazole za čtyři. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nuda, kterou se Rowan Atkinson proploužil skoro až neochotně. Skutečného Beana v původní formě zahlédnete snad jen v závěrečných deseti minutách a i tady humor vyvěrá odjinud než byste čekali. Ani slušné finále, ani Karel Roden ve vedlejší roli vám ale zážitek nezachrání. Smutný konec televizní legendy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Keď natáčali príchod Mr. Beana, Stefana a Sabine na filmový festival v Cannes, ľudia v dave volali skutočné meno Emmy de Caunes, neuvedomujúc si, že herečka nakrúca nový film a v skutočnosti sa nezúčastňuje filmového festivalu ako herečka, ale ako postava. (Arsenal83)
  • Film obsahuje dvanásť vymazaných scén, ktoré sú ale ponechané na DVD. (Arsenal83)

Reklama

Reklama