Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

monolog 

všechny recenze uživatele

Beanovy prázdniny, pokud si je chce člověk doopravdy užít, neměl by koukat na film, ale jenom na trailery, protože v nich je všechno to zábavný. Ostatek navíc je jen nudná a trapná vata. Některými přinejmenším uznávané menší role Rodena, Rocheforta a Dafoea mi přišly spíš jen jako další vycpávka, ten mladej rusák jen jako zaplnění vzduchoprázdnýho scénáře, a Bean. Božínku, co mu to udělali. Je to jedna velká nuda, trapná nuda, kterou pro mě vytahuje jenom několik krásných záběrů Francie (asi tam napřesrok pojedu) a hezká zrzenka Emma de Caunes (stopro pojedu :) Všemi vychvalovaná scéna v Cannes, je pravda oproti ostatku celkem dobrá, jenže to je stejně podprůměr. Sebeláska čišící z filmu Carsona Claye by byla i zábavná, kdybych něco velice podobnýho (vlastně kromě jména) neviděl už před pár lety v jednom amatérským filmu v jedný soutěži. Největší filmová katastrofa nebyla nejdokonalejší rodinná komedie, ale byla humorná. Jenže Prázdniny jsou prázdné, nudné a trapné. Nic, co bych musel ještě někdy vidět. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Skeče Mr. Beana miluji už od raného dětství. A tak bylo jasné, že si ke mně dříve nebo později najde cestu i tento snímek. Ono to není tak těžké, pokud si platíte HBO nebo Cinemax, počkat si na nějaký ten filmový hit a pak si ho v klidu a pohodlí vychutnat bez vložených reklam. A v tomto případě musím říct, že se vyplatilo počkat si, neboť jsem se po většinu filmu bavil, a to nejen já, ale i moje mamka, kterou hned tak něco nerozesměje. Zkrátka tento styl humoru mi sedí a film byl neskutečně vtipný téměř po celou dobu. Ano, nedělá mi problém přiznat, že jsem se prostě a jednoduše bavil stejně, jako jsem se v dětství bavil u krátkých skečů Mr. Beana. Prostě je to pořád stejně vtipné a celovečerní stopáž pranic neubírá na kvalitě a vtipnosti dalším skečům Rowana Atkinsona. Jen stěží mohl vzniknout vtipnější film, tohle je prostě asi maximum, kterého jsou scénáristé a pan Atkinson schopni, ale mně to bohatě stačí k tomu, abych mohl prohlásit, že těch 90 minut, strávených s tímto filmem, rozhodně nebylo zbytečně promrhaných. A samozřejmě potěšil i Karel Roden v roli porotce festivalu v Cannes. Takže já jsem se bavil a uděluji zaslouženě čtyři hvězdičky. ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Jak zde několik lidí správně napsalo tohle NENÍ Mr. Bean. Ten pravý žije v minimalistických půlhodinových skečích, nepotřebuje efektní scény, překombinované zápletky ani jakékoliv jiné filmařské berličky, ten pravý je utopen v osmdesátkové patině thatcherovské Velké Británie. Prázdniny jsou veskrze trapným a nudným filmem, který se líbí maximálně šestiletým dětem a který obsahuje jen jediný vcelku oslnivý moment (ano, film Plyaback Time režiséra Carsona Claye který bych strašně rád viděl celý). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Asi tak 3x jsem se pousmála... A to je bohužel všechno. Pokud je nějaký film komedie, měl by asibýt aspoň trochu vtipný. Jenže Bean není vtipný ani trochu. Většina fórů už tu 10x byla (ústřice - tentokrát ovšem "vylepšené" o humry atd.), Bean se pitvoří víc než obvykle, ale to bohužel ničemu neprospívá - když se absurdnost dovede do absurdnosti, je fakt moc. Navíc když se dovede k té absudrnosti naprosto trapným způsobem, podpořeným děckem a (nečekaně) ztracenými doklady a penězi, vznikne jedna obrovská nuda. Ještě že byl film zakončený na festivalu v Cannes, kde mi promítání ohromně "uměleckého" filmu a následný Beanův příjezd umožnilo dát Beanovi aspoň ne-zcela-potupné 2*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si návrat pana Beana určitě nezaslouží. Mně se to totiž opravdu líbilo. Pan Bean mě dokázal rozesmát jako tenkrát a to je účel, se kterým hodlal natočit tento film. Přitom řikal, že už nikdy nechce s jeho alter egem mít nic společnýho. Jsem rád, že svůj cíl nesplnil. Jeho průjezd Francií za to totiž určitě stojí a néé že ne! A i když je tam pár scének humorně nic moc, převyšují je ty podařené a zábavné. Jediné co mi opravdu vadilo, tak snad ten opravdu bláznivý příběh, ale u něj je to nejspíš povinností. U těchto prázdnin věřím, že se na ně s radostí znovu a rád pokud budu moci podívám. Jeho přiblblý úsměv mi za to určitě stojí. Mimochodem Willem Dafoe režisérsky fakt válel... --- K čemu je policista se zlomeným srdcem? Bez tebe nejsem nic, nic, nic, nic, nic....NIC! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Když Bean (Rowan Atkinson) jede na kole, hraje „Crash“ od Matta Willise. Při cestě do Cannes zazní znělka ze seriálu Hawaii Five-O (od r. 1968). Při závěrečné scéně na pláži hraje „La Mer“ od Charlese Treneta. (SONY_)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama