Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mr Bean zabával celú jednu generáciu a jeho absencia je v televízii celkom citeľná. Atkinson by si zaslúžil ďalší poriadny úspech a návrat muža, ktorý nosí na Vianoce na hlave moriaka a spí s plyšovým medveďom, by mu k tomu mohol pomôcť, navyše prostredie filmového festivalu a najvyššej spoločnosti si priamo hovorí o nejaké to zosmiešnenie. Prázdniny pána Beana sú Atkinsonovým návratom do prvej ligy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zasmial som sa celkovo 3krát, čo je množstvo, ako pri priemernej americkej komédii. Pri seriáli je to zhruba 10krát za tých cca 20 minút. Takže sklamanie. Snáď sa pochlapí aspoň Willem Dafoe a po vzore Rodrigueza a jeho rozhodnutia natočiť Mačetu nám za pár rokov predstaví svoj umelecký art film. Určite by to bolo zábavnejšie ako tento kalkul. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na herecké kreácie Angličana Rowana Atkinsona, čo predvádza v úlohe komickej postavičky Mr.Beana si asi nikdy nezvyknem. Vôbec nedokážem pochopiť jeho všeobecnú popularitu. Mne to stále pripadá akesi úchylné. Jeho humor mi je na míle vzdialený. Jednoznačne mentálne postihnutý, nemý mím a jeho nevšedné dobrodružstvá. Seriálové epizódy by som ešte ako tak dokázal zniesť, ale filmové pokusy pána Beana ma doslova urážajú. "Prázdniny pána Beana" nestoja za pozornosť. Možno tak Karel Roden a Willem Dafoe, ktorý si tu zahrali dve vedľajšie postavy. Ale ani to tejto turbo komédii moc nepomohlo. * ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen hodně slabý odvar Mr. Beana, který rozesmíval milióny diváků. Příčinu bych neviděl v samotném Atkinsonovi, ale hlavně ve velmi slabém scénáři, který divákovi nemá absolutně co nabídnout. Pokud jste Beanův fanoušek tak za zkouknutí stojí, ale jinak bych moc nedoporučoval. Navíc většina scének byla použita už dříve a to mnohokrát lépe. Co se týče přítomnosti hvězd Willema Dafoea a Karela Rodena tak ty tu nepředvádí nic stětaborného.... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Skeče Mr. Beana miluji už od raného dětství. A tak bylo jasné, že si ke mně dříve nebo později najde cestu i tento snímek. Ono to není tak těžké, pokud si platíte HBO nebo Cinemax, počkat si na nějaký ten filmový hit a pak si ho v klidu a pohodlí vychutnat bez vložených reklam. A v tomto případě musím říct, že se vyplatilo počkat si, neboť jsem se po většinu filmu bavil, a to nejen já, ale i moje mamka, kterou hned tak něco nerozesměje. Zkrátka tento styl humoru mi sedí a film byl neskutečně vtipný téměř po celou dobu. Ano, nedělá mi problém přiznat, že jsem se prostě a jednoduše bavil stejně, jako jsem se v dětství bavil u krátkých skečů Mr. Beana. Prostě je to pořád stejně vtipné a celovečerní stopáž pranic neubírá na kvalitě a vtipnosti dalším skečům Rowana Atkinsona. Jen stěží mohl vzniknout vtipnější film, tohle je prostě asi maximum, kterého jsou scénáristé a pan Atkinson schopni, ale mně to bohatě stačí k tomu, abych mohl prohlásit, že těch 90 minut, strávených s tímto filmem, rozhodně nebylo zbytečně promrhaných. A samozřejmě potěšil i Karel Roden v roli porotce festivalu v Cannes. Takže já jsem se bavil a uděluji zaslouženě čtyři hvězdičky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 33,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 232,2 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama