Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už jen nápad natočit romantickou komedii ze světa plného zombie je výborný. Odít to celé do retro hávu padesátých let byl ovšem dodatek takřka geniální. Není to moc krvavé ani bláznivě humorné, spíš je to opravdu taková romantická komedie s poněkud černějším humorem. Vzorek, který se ani v současné zombie záplavě neztratí (70%). ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá maloměšťácká stylizace do US padesátých let-Nádhera. A zombie lidštější než lidi.Stačí nemyslet,chovat se přirozeně (k tomu sice patří nějaké to požírání pobíhajícího masa,ale o to míň pokrytectví),ještě láf story trochu jinak, a zatímco v kotlině posíláme tatínky do polepšovny,tak tady rovnou zmtrvit.Ale jen na chvíli ,samozřejmě. ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt hodně zvláštní film ! Už podle traileru jsem si nebyl jist o co vlastně půjde . Ten film je totiž originální , což je v dnešní době prakticky zázrak . Funguje to dobře jako horor , ale i jako komedie . Má to v sobě , ale i prvky počátků sci-fi filmů , tak že to funguje dobře i jako retro . Hlavně ten úvod opravdu stojí za to . Mohu doporučit všem těm co chtějí vidět něco , co se jen tak nevidí . ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ako komédiu to beriem ale inač sa to brať ani nedá.Ako skrotené zombie už to ma dosť vytáča,lebo pri myšlienke na to ma to nikdy nelákalo a keď to teraz prišlo tak som sa nudil.Ale aj ako komédia bola s tých slabších v zombie žánri.Aj keď irónia tu je a v dosť silnej podobe a to zas mám rád.Je tu náznak originality ako z krvilačných zombie urobiť domácich maznáčikov.Kto čaká zombie masaker nech radšej tento film ani nepozerá,lebo film sa zameriava na príbeh a zombie paródiu.Áno je tu pár odtrhnutých končatín ale takých scén je tu poriedko.A ten miláčik Fido bol skutočne neskutočný,každý si ho zamiluje.Aj herci zvládli svoju rolu dokonale.Ale najviac ma bavila C.A.Moss zvládla domácu puťku aj ostrieľanú pištolníčku,ktorá na ochranu svojho syna pozabíja aj pár zombie deciek,keď to bude nutné proste NAJ.MAMA. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Chomiak, Andrew Currie, Dennis Heaton .. Huá! Už úvod jak z dokumentárního žurnálu okamžitě napoví, že půjde o dosti netypický zombie snímek bez efektního vraždění, ovšem s neskutečnou nadsázkou. Společnost ZomCon je ukázkou toho, že business jde udělat i na vesmírné radioaktivitě, po které se mrtvoly mění ve vrávoravé postavy hledající živé maso. Právě ZomCon našel způsob jak tyto příšerky domestikovat a zapojit do života aneb zavedl nový druh otrokářství. Snímek je zasazen do padesátých let a dá tak vzpomenout na doby, kdy podobně laděných sci-fi/fantasy filmů vznikalo opravdu hodně. Celé vyprávění je pojato jako černá pohádka, kde apatie postav k smrti a vůbec všemu dění okolo budí pošetilý úsměv, jak je to nevážné, přesto pečlivě vymyšlené a zábavné. Podporuje to i hřejivý look maloměsta a zejména vydařené herecké výkony. Carrie-Anne Moss je ještě větší kus než v Matrix, je vidět, že pár let a pár kilo ji vůbec neuškodilo. Billy Connolly jako domácí nemrtvák zvládá tohle herecky omezené vystupování s bravurou, perfektní jsou však i zaujatý Henry Czerny či nedůvěřivý Dylan Baker. Zkrátka, zda máte tohle osvěžující žánrové zaměření rádi a přijmete i skvěle vystavěnou poctu pokleslým snímkům padesátých let, tak si jej bezesporu užijete. Jako že je stylově obří měsíc na noční obloze. 75%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama