Reklama

Reklama

USA versus John Lennon

  • USA The U.S. vs. John Lennon (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Filmaři David Leaf a John Scheinfeld ve svém kontroverzním dokumentu sledují pokusy FBI i některých členů americké vlády umlčet Johna Lennona (1940–1980). Ve snímku jsou rozsáhlé rozhovory s jeho nejbližšími. Je to pohled na život a časy věčného rebela Johna Lennona. Snímek realizovaný pro kina, zachycuje ideály, za něž bojoval. Vrcholem filmu jsou ukázky písní Johna Lennona. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Ak by sa mne a Yoko niekedy niečo stalo, nebola to náhoda." John Lennon Dokument, ktorý pekne sprehľadňuje, že "obyčajný človek", Working Class Hero, navyše z Veľkej Británie (o čo viac je to pre hrdé USA ponižujúce) mal svojho času na americký ľud, najmä na jeho najväčšiu časť - mladých, väčší vplyv ako celá americká vláda na čele s tou najväčšou špinou v histórii politiky - Nixonom. Pekne zobrazený je najmä boj o zelenú kartu a celkové vloženie Johnových sólových klenotov populárnej hudby. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Docela jsem přivítala, že se v TV sešel s téměř jen týdenním odstupem tenhle dokument s daleko obsáhlejším dokumentem o Georgovi Harrisonovi od M. Scorcesiho Zatímco George dobu "po Beatles" kromě hudby věnoval převážně hlubokému pátrání ve své duši (a jak tady někdo krásně napsal: ...a takhle důkladně si to může dovolit jen ten, kdo se nemusíl starat o každoměsíční složenky apod."), John, za velké podpory Yoko, svůj čas a peníze utrácel za rebelii proti stávající vládě USA. Škoda, že mu osud nedopřál zestárnout a my se tudíž nikdy nedozvíme, zda by rebelem zůstal nebo ne..... nicméně to, jak žil(i), se možná zapomene, ale to, co stvořil(i) zůstává i pro další generace ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

JOHN LENNON frontman z legendárnej THE BEATLES bol oddaný PACIFISTA,BOJOVAL ZA PRAVDU,a to sa mu stalo osudným,miešal sa do americkej politiky,chceli sa ho zbaviť aj jeho ženy YOKO ONO,t.j za každú cenu ich vyhostiť z USA! Podarilo sa im v Amerike zotrvať,vďaka šikovnému právnikovi,ale smrť si ho našla v 40 rokoch,keď ho zastrelil Mark Chapman! CHAPMAN ZHNIJE V BASE,LENNON HNIJE V HROBE,ale s neuveriteľným posolstvom,večnou slávou,vplyvný to človek,ktorý sa nikdy nebál ísť do extrémnych krajností! Výborný dokument,ktorý odporúčam,lebo je to mix politiky a hudby+hostí,ktorí boli pri tom,alebo klasicky o tom hovoria,buď priaznivci,či tí druhí... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Antikrist Nixon vs. intelektuál Lennon rovná se dobrá zábava. Dokument je samozřejmě jednostranný a čouhá s něho levicový chuťový ocas, ale proč ne. Snímek působí konzistentně a chronologicky. Je tam pár zajímavostí, které nejen fanouškům Johna můžou být ku prospěchu. Je tam i slavný záběr s diskuzního pořadu, který byl použit ve Forrestovi Gumpovi. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to smutné, ale John Lennon měl ve zvyku říkat, co si myslí a nebyl moc ochoten ke kompromisům. Nestává se to často, ale sem tam tu sdělují nepříliš zajímavým způsobem věci, neozvláštněné žádným detailem či mimořádnou poznámkou, která by dokumentu vtiskla pečeť originality. Každopádně jde o film, který už nemusím vidět. ()

Galerie (5)

Související novinky

Nesmrtelný Brouk

Nesmrtelný Brouk

19.06.2006

Když Lee Harvey Osvald zastřelil Johna Kennedyho, sledoval několik dní před činem pořád dokola film Franka Sinatry Suddenly, kde Frank hraje psychopatického vraha, který chce zastřelit prezidenta… (více)

Reklama

Reklama