Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Gela Babluani mi hovori leda tak hovno, a po tomto filme tomu este dlho tak aj bude. Pokus o novodoby film -noir? Ani omylom, najlepsie noiry sa tocili v USA v 40. a 50. rokoch minuleho storocia a tieto novodobe pokusy su len akousi ubohou napodobeninou najslavnejsich kuskov. Herecke vykony na hovno, herci hrali hovno a dej to zrejme nemalo. 5 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Distribútor preložil film do názvu, ktorý ma veľmi nelákal a to bola chyba. Zámerne čiernobielo zvolený formát filmu dodal punc vážnosti . Pomalšie tempo vôbec nevadí a keď dôjde k hre o veľké peniaze, kde 13 odvážnych alebo hlúpych samovrahov skúša nájsť v revolveri prázdnu komoru, tak je atmosféra tak hustá, že ju občas treba predýchať. Tento francúzky film ma skutočne prekvapil, pretože som od neho veľa nečakal. Má pomalší rozjazd, excelentnú a napínavú prostrednú časť a zaujímavý aj keď trochu predvídavý záver. Hlavný hrdina mi strašne pripomínal môjho bývalého spolužiaka a kamaráta a tak aj z tohto dôvodu, bol film pre mňa zaujímavý. 80%. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Kam až jsou lidi ochotni zajít,aby si vydělali peníze? Kam až jsou lidi ochotni zajít,aby se pobavili? Když se řekne ruská ruleta, většina si vybaví scény z Lovce jelenů. Tady je hra hnána do extrému tím, že hraje najednou 13 hráčů. Vše dokonale organizováno, aby na ně policie nepřišla a pro vítěze vidina obrovského výdělku. Scény "soubojů" jsou mistrovsky natočeny, člověku až tuhne krev v žilách. Jen jsem zvědavý, jak dopadne americký remake tohodle komorního dílka. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Jak se tak rozhlížím, asi jsem padl dolů z višně. Nicméně. Použití sépiově černobílého filtru je fajn, stylizace do hnusného a chudého prostředí, kde průvan zmítá posledními kousky plesnivého chleba taktéž, ale při vší úctě k francouzskému a noir filmu, tomuhle chybí spád, schopnost vtáhnout diváka do děje, chybí tomu nápaditější a méně předvídatelný scénář. Atmosféra i napětí zde fungují tak na deset procent, herci jsou toporní a nezáživní, dialogy jak ze školní družiny. Navíc poslouchat celou dobu jako zvukový podkres šustění listí... No hrome! Přidávám jednu hvězdu navíc za předpokladu, že dojem z filmu kazil otřesný český dabing. Chcete-li ruskou ruletu, pusťte si Lovce jelenů. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Zde se čeští distributoři přestřelili a dali filmu dosti spoileroidní název. První polovina na to nevypadá, ale pak už je vám jasný, o co půjde. Z počátku je ve filmu cítit francouzská nová vlna, která však neuchvátí každého. Pomalu vlekoucí se expozice vyustí v zajímavý žánr o destrukci vlastní duše. A cvrkot bubínku od revolverů je pro mě tento rok nejlepším zvukem pro vybudování napětí. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama