Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (212)

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Hedlund se mi fakt líbil, ale celkově takové velké nemastné-neslané NIC. Bez emocí, bez děje, bez lyriky, pár scén zajímavých, ale jinak velká škoda. Postavy vás nenadchnou, děj vás nezajímá, konec můžete klidně prospat. Nejvíce mi asi chyběl zápal pro konverzace a filozofování, který je pro beatniky charakteristický. Kde jsou dlouhé dialogy, noční rozhovory a rozvířené diskuse? Většinu filmu jsou postavy zachyceny jak někam jedou, kouří, pijí nebo souloží. Ale já měla vždycky za to, že to nebyli jenom výtržníci, nevěrníci, lháři a tuláci, ale především INTELEKTUÁLOVÉ. Hloubali nad světem, nad životem. Hodně četli. Byli zapálení. Chtěli vědět víc. Viděli v životě lyriku. A když šli do baru sbalit novou holku a opít se do němoty, zastavili se před vchodem, aby se podívali na ty děsně obrovský jasně zářící hvězdy a přemýšleli nad nimi, proč vypadají tak osaměle zkoušeně, jestli svítí i pro někoho jiného, nebo jsou to jen oni, kdo je nicotným bezvýznamným pohledem dokáží zachytit a meditovat nad jejich zkroušením a tím pádem i tak trochu ulehčit jejich utrpení.. (asi tak nějak!) PS A ani jedna bitka v baru - vážně?! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

On the Road je zvláštní film. Nemůžu říct, že by se mi nějak extra líbil, že by mi jeho postavy byly sympatické nebo že bych byl nějak potěšený délkou přes dvě hodiny, ale NĚCO mě po skončení přinutilo si tento film ponechat s tím, že mu musím dát ještě jednu šanci za pár let. Mezitím zkusím načíst knížku, podle které je film natočen, třeba až pak pochopím, proč jsem o tom filmu přemýšlel ještě několik dní potom, co jsem jej viděl. 60 %. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Až moc neučesaná road movie, která trpí na neustále se opakující motivy, ježdění tam a zase zpátky, vracení se k jednomu, pak zase k druhému nocležníkovi – vše bez ladu a skladu. Tu a tam se tvůrci zastaví, nabídnou divákovi „vydechnutí“, ale naneštěstí i zamyšlení se nad tím, jak to šlo všechno udělat lépe. Před kamerou se totiž sešli solidní mladí herci (Kristen Stewart mě těší pokaždé, na tom se nic ani tentokrát nezměnilo), podařila se naladit vcelku slušná atmosféra. Sex, drogy, chlast, smysl života, neustálé hledání, přátelství, pohybování se na hraně zákona, melancholie, nezávislost, touha po štěstí, po něčem novém, neznámém.. všechno a nic, navíc se špatným tempem a díkybohu titulky, které nakonec přeci jenom vyběhnou. Jeden velký flám a taky velký bordel!! Zklamání na hranici dvou a tří hvězd.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ono na základe Kerouacovej predlohy som nemal veľké očakávania, ale toto zaostalo aj za tým. Tých filmov o znudenej mladej generácii, čo nevie čo skôr so sebou tak šukajú, drogujú a zase len šukajú, tých tu už bolo dosť. Aký mal ale film zmysel, čo komu priniesol a to za skoro 2 a pol hodiny. Skutočne len pramálo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-dobrý je to.. S knihou bych to moc nesrovnával-to je v tomhle případě takové poměřování na hovno. Výpověď je to funkční. Atmosféru to má. Dlouhé je to tak akorát. Herci jsou.. někteří lepší jiní méně(lepší= Hedlund, Sturridge a velmi potěšující Mortensen, který mého oblíbence trefil-hlavně hlasově-na jedničku.. horší= Stewart, Dunst a Riley tam měl taky pár slabších chvilek...)....... Jako celek je to taková pohodička, která nenadchne ale potěší. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Sal Paradise (Sam Riley) má doma na zdi za svým psacím strojem pověšenou malou podobenku Arthura Rimbauda, francouzského prokletého básníka, který měl velice intimní vztah se svým nejlepším přítelem. (Moena)
  • Režisér Walter Salles rozhodol, že pred začiatkom nakrúcania musia všetci herci absolvovať čosi ako "beatnický tábor". Kristen Stewart (Marylou) to opísala ako „tri týždne čítania beatnickej literatúry a počúvania nahratých rozhovorov autora literárnej predlohy Jacka Kerouaca“. (Saraswati)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama