foto

Roman Coppola

  • nar. 22.4.1965 (51 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Roman Copolla se narodil ve Francii 22. března 1965. Po vzoru svého otce Francie Forda se rozhodl točit filmy a vystudoval filmovou školu v New Yorku. Před tím, než začal se svou vlastní tvorbou, hrál Roman ve filmech svého otce (GODFATHER PART II, APOCALYPSE NOW). V roce 2001 měl na festivalu v Cannes premiéru svého první filmu CQ.

Poté se rozhodl točit videoklipy například pro Daft Punk, Fatboy Slim, Moby, Green Day nebo pro The Strokes. Pomáhal režírovat filmy svému otci (TETRO, YOUTH WITHOUT YOUTH, THE RAINMAKER, JACK, BRAM STROKER´S DRACULA), své sestře (VIRGIN SUICIDE, MARIE ANTOANETTE) a Wesovi Andersenovi (THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU, THE DARJEELING LIMITED). Také natočil některé scény pro LOVE ACTUALLY.

Roman a jeho sestra Sofia nyní vlastní American Zeotrope, studio, které založil jejich otec s Georgem Lucasem. Po jedenácti letech budeme mít možnost vidět Coppolův druhý film A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III, ve kterém se nám v hlavní roli představí Charlie Sheen.

Charlotte "GOtoUCSC" Vacková

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Režijní filmografie

2013 Prada: Candy
2012 Die Again, Undead One
Prozření Charlieho Swana III
2001 CQ
1998 Revolution 909

Dokumentární

2001 Stop for a Minute (TV seriál)

Hudební videoklipy

2013 Arcade Fire: Here Comes The Night Time (hudební videoklip)
2003 Work of Director Spike Jonze, The (hudební videoklip)
2001 Green Day: International Supervideos! (hudební videoklip)
Moby: Play - The DVD (hudební videoklip)
1999 D.A.F.T. (hudební videoklip)
1996 Green Day - Walking Contradiction (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

1999 Torrance Rises

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace