Reklama

Reklama

Broken

Trailer
Velká Británie, 2006, 110 min

Obsahy(1)

"BUDEŠ POKRAČOVAT?" ptá se kdesi uprostřed lesů tajemný cizinec s puškou Hope, která si právě vylovila z vlastních střev do břicha zašitou žiletku, aby si na poslední chvíli přeřezala škrtící smyčku kolem krku. A Hope bude pokračovat. Bude pokračovat, protože jinak se nikdy nedozví, co udělal všehoschopný cizinec s její malou dcerkou... Nízkorozpočtové britské hixploitation. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slovy jako geniální bych šetřil, ale špatný to nebylo. Neznámý muž unáší ženy k sobě do lesa, aby je podrobil zkoušce - do útrob jim zašije žiletku a ony, pokud chtějí přežít, mají za úkol trochu v sobě zalovit... Mají-li chuť do života i poté, čeká je soužití s maníkem samotným, což (v případě, že se mu plně neodevzdají) znamená neúprosný psychologický teror, včetně mytí nádobí a péčování o zahrádku. Ten maník je docela normální týpek, co to má v hlavě jen trochu zpřeházený a rád by nějaký to stabilní rodinný zázemí, naše hlavní hrdinka je docela vytrvalá, avšak otravně nepoddajná mamina. Tak kdo koho nakonec zlomí? Broken je místy zajímavý, místy napínavý, místy ne až tak záživný (a to jsem viděl o 20 minut kratší unrated verzi), místy krvavý, místy nelogický (proč mu sakra těma šutrama nerozmlátila hlavu) horor/thriller. Žádné větší vysvětlení se nekoná, což je dobře asi stejně jako na škodu. (screeny) ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Broken bol pre mňa jeden z najočakávanejších filmov, bohužiaľ to nakoniec nedopadlo najlepšie. Trailer sľuboval "gore as hell", avšak po skončení filmu zistíte, že všetky scénky, ktoré stoja za zmienku sú práve tie z traileru, čo by nebol problém, pretože nepotrebujem masaker nonstop 90 minút, ale problém nastáva vtedy, keď zvyšok filmu je vyplnený poväčšinou nudnými dialógmi, ktoré nikam nevedú. Vizuálne je na tom Broken na svoj rozpočet veľmi dobre (500 000 USD je na dnešné pomery niečo neuveritelné), maskéri odviedli vynikajúcu prácu, podobne aj herecké výkony sú na takýto film na slušnej, avšak nie dobrej, úrovni. Určite nejde o zlý film, má svoje skvelé momenty, ale to medzi tým je až príliš nudné a nezáživné a pritom stačil trošku zaujímavejší príbeh, aspoň sa dozvedieť čo to o únoscovi a mohlo to byť oveľa lepšie, takto môžem film doporučiť len fanúšikom nízkorozpočtových exploitation. 70% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jedna velká, těžká deprese, co si zaslouží hluboké soustředění a pozornost. Ani ne tak kvůli množství krve a vyhřezlých vnitřností (toho se totiž dočkáte převážně jen na začátku), ale spíše díky psychickému teroru, jemuž je vystavována hlavní hrdinka. Mason tu však zpracovává zajímavou, na horor nevídanou myšlenku: hrdinka podstupuje několik testů (nebo jeden celkový), aby pochopila pravou hodnotu lidského bytí. Diváka do onoho problému zasvěcuje nečekaně hluboko, což vede k poměrně rozvleklému ději a ztratě napětí. I když logika dostává občas na prdel, poslední minuty jsou nutnou satisfakcí a odměnou za trpělivost: takhle kulervoucí závěr se totiž vidí jenom zřídka. Viděna ta kratší verze. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se přesvědčil, že nemá smysl chodit do lesů, protože tam pobývají psychopati. Na hřiby už nejdu :-) Ale k filmu : Zpočátku napínavý krvák, pak chvíli menopauza, ale ke konci se to opět rozjelo. Film se mi líbil a na to, že to hráli asi 3 herci, je to opravdu skvělý film! Na takové filmy se mohu dívat nonstop :-o ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak Tohle Snad Nikdo nemyslí vážně? NEJHORŠÍ EXPLOITATION,co jsem kdy viděl! Totální Nízkorozpočtový Brak! V tom filmu bylo vše, co správný Horor mít nemá! TAKŽE.. Minimum Hudby.. A když se už nějaká ukázala stála pěkně na hovno, Žádná Akce, Napětí, Minimum Gore, Škaredé Herečky, Nesympatický Záporák! Ach Jo! 3 Důvody proč se máte na film Podívat! 1) Chcete se stát Skvělým a pečlivým zahradníkem? Pusťe si Broken.. Naučíte se, jak správně Pěstovat..2) Nemáte, co poslouchat? Pusťe si Broken.. Ta uječená Kikina tam řvala snad 10 minut vkuse!! 3) Chcete se Nudit? Pusťe si Broken! Dám aspoň dvě Hvězdičky za slušných prvních 10 minut, Abych nebyl tak přísný! ()

Zajímavosti (1)

  • První film produkční společnosti Dimension Extreme. (t.mon)

Reklama

Reklama