Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (353)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka určená hlavne detskému divákovi. Pre dospelých tu veľa vtipov nie je. Najviac ma zaujal ten svet Kdovíkov, ktorý je podobný ako svet z Grincha. Vydaril sa aj český dabing. Hlavne Svěrákov komentár. Celkovo to je ale len taká príjemná detská jednohubka. V súčasnosti vznikajú oveľa prepracovanejšie animáky. 6/10. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošný, zábavný a vtipný ! animák jsem dlouho neviděla, měl nápad a to se cení. Horton bravurní a dabing Dejdara opravdu nezklamal.. nechápu, proč má tento film tak nízké hodnocení, podle mě je tu dost animáků, které mají vyšší hodnocení a přesto mě ničím nenadchly nebo nudily. Ale je to věc názoru... každopádně já se bavila - kroutící se prdelka Hortona, nemotorný sup, malá Katie koule, všechno zakončeno vtipnou písničkou. Love it ! :-D ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když ten film začal, tak jsem si říkala, jestli se vůbec dívám na Hortona nebo na Grinche. Všechno, od miniaturního světa Kdovíků, po jejich vzhled, vypravěče a Jima Carreyho v 'hlavní roli' bylo stejné. Upřímně jsem to čekala horší. Párkrát jsem se zasmála, ale celé to morální poučování mi lezlo na nervy. Znovu už bych se na to s velkou pravděpodobností nepodívala. 3* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej animák, kterej vůbec ničim neohromí. Příběh je nic moc, zábavnej tak napůl a z druhý půlky o ničem, ještě k tomu moralizující konec, Jim Carrey tady neni skoro vůbec znát, nechal na sebe vzpomenout tak akorát názvem malých lidí Kdovíků, který už se objevili v Grinchovi a animace, ač je v některých momentech perfektní, hlavně co se týče vody a tak, tak na sebe moc neupoutává kvůli vizuálnímu nenaročnýmu pojetí všech postav. Rozhodně sem se nenudil, spíš naopak a u některých scén sem se fakt pobavil, ale už sem viděl mraky lepších animáků. 3,5* ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

I přes svou krátkost mě tvůrci nedokázali okouzlit... po delší době animák s hlavními postavičkami, se kterými jsem příliš nesympatizoval a bylo mě jedno, jak film dopadne (i když jsem už při prvních minutách věděl jak dopadne). Vtipné a komické situace byly dělané spíše pro ty nejmenší, ale neříkám, že mě některé nepobavili, z té hromady pokusů se jich pár našlo, ale dá se převážně říci, že jsem se více nudil a pramálo bavil. Své fanoušky si Horton jistě najde, ale pro mě jsou mnohem lepší animáky, který si dám i několikrát za sebou radši než Hortona, na kterého si možná za pár let ani nevzpomenu, mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama