Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romy a Michele (Mira Sorvino a Lisa Kudrow) se znají od dětství, chodily spolu na střední školu, ale díru do světa rozhodně neudělaly. Když se dozvědí o maturitním srazu po deseti letech, životní úspěchy si prostě vymyslí...  Romy (Mira Sorvino) a Michele (Lisa Kudrow) jsou už od dětství nejlepší kamarádky a od maturity také spolubydlící. Žijí v jižní Kalifornii a jejich život je absolutně bezstarostný, plný zábavy a mejdanů. Když se doslechnou o srazu se střední po deseti letech, začnou bilancovat a jsou samy překvapené, že se nemají čím pochlubit. A tak se rozhodnou, že si své životní úspěchy prostě vymyslí. Romy a Michele přijíždějí na sraz absolutně připravené předstírat svůj úžasný život, především před jejich starými rivalkami – roztleskávačkami. Jenže když se znenadání objeví spolužačka Heather Mooney, která zná pravdu, jejich sehraná šaráda je u konce… (HBO Europe)

(více)

Recenze (18)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejná komedie o dvou pipkách, která by se dala přirovnat třeba k filmu Prostě sexy. Taky to neni zrovna žádnej zázrak, ale přecejenom dám jednu hvězdičku navíc za asociální a ironickou Janeane Garofalo. Jestli máte rádi 80´s sračky typu Boy George, Cyndi Lauper a podobně, tak si klidně přidejte hvězdičku navíc. A když už jsem u tý muziky, tak je zajímavý, že skoro ve všech americkejch filmech hrajou na diskotékách La Bouche - Be my lover. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lisa Kudrow není špatná herečka. V posledních letech mi to docela dobře dokazuje. Nicméně rok 1997 bylo období, kdy byla šílená a to se na ní dost podepsalo. Romy a Michele je tak naprosto průměrnou komedií, která začne, uběhne, skončí a všem to bude vesměs jedno a nějaké posměšky během filmu? Ty vem čert. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Typický blbky, jedině ty si můžou deset let myslet, že jsou jedničky, aby nakonec zjistily, že to tak není. No, nicméně mě ten filmík přijde v tomhle směru fakt zábavnej, tím, že schazuje průměrného (tzn. podprůměrného) američana, kdo-ví jestli ti se při tom tak bavili jako já. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ani ve své době to nebyla komediální pecka. Film k nám kdysi dávno dorazil jen na VHS nosičích, divácký ohlas nezaznamenal, ale u kritiky si nevedl nejhůř. A o co ve filmu šlo? Sám nevím, standardní ženské plky nahradily plnohodnotný děj. Ale ty dialogy nebyly nijak extra zábavné. Připadají vám herečky Lisa Kudrow a Mira Sorvino sexy? Mně ne, tedy abych to upřesnil, Sorvino byla přece jen ve své době jebatelnější než Kudrow. Herecky se nepředvedly v nijak špatném světle. Dokonce projevovaly něco jako komediální talent, ale ten film jim nedal šanci to někam rozvinout a vytáhnout. Během něho si vlivem nepříliš rozmanitého prostředí uvědomíte, že vlastně film nezapře svůj divadelní původ. Jen chybělo okázalejší divadelní herectví, na které ve filmu pochopitelně není prostor. Z hlediska gagů se film moc nepředal. Zápletka je jednoduchá, jde v ní o vymýšlení životních úspěchů, což je v podstatě dobrý základ pro trapasy různého kalibru, ale nevím, čím to, že se tak nedělo. Asi mě nějak nebavilo čumět na dvě obstarožní herečky a jejich eskapády, které ocení hlavně divačky, kterým jednodušší komedie asi tak s třemi vtipy, přijdou dobré a zábavné. Námět skýtal potenciál. Režie a všechno ostatní nemá potřebnou filmovou kvalitu. Je vidět, že režisér David Mirkin ve své tvorbě upřednostňuje televizní práci. Pánové, tohle neabsolvujte! Ten film vám nic nedá, akorát dvě blbé krávy a kopec nudy k tomu. 40% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film meho detstvi. Kdyz nam s nejlepsi kamaradkou bylo tak dvanact let (coz je zhhruba kolem data premiery), tak jsme ho povazovaly za svoji bibli :D Nutno dodat, ze v ty dobe jsme poslouchaly Spice girls a nejvetsi ulet byly modre nalepovaci nehty z Brava. Kdyz jsem film videla po deseti letech, byla jsem prekvapena, jak se vsechno zmenilo. Hezoun uz vubec nebyl hezou, ale slizkej princ, kterymu jeho kun uz davno ujel, a obe hlavni hrdinky byly prasteny holky, ktery v zivote vlastne nic nedokazaly, ale presto mely jedna druhou. Takze jedna hvezda za sentimentalni vztah a jedna hvezda ze Lisu Kudrow a blaznive kostymy obou herecek. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie nenápadně narážející na velký problém "západního světa", zvláště pak Spojených států, tedy honbu za úspěchem a penězi. Kdo nemá tolik peněz a není úspěšný je nula. Hlavně je to ale klasická oddechovka. A odpověď na otázku, která z těch dvou je krásnější je naprosto jasná, Mira Sorvino. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Pošahaná komedie o dvou dívkách, které byly samozřejmě na střední za outsidery a jen trochu povyrostou už jsou z nich krásky na vdávání... ach jo jaké veliké klišé... ()

waits 

všechny recenze uživatele

Mira Sorvino a Lisa Kudrow pobíhají celu dobu v krátkých sukýnkách, což je hlavní a zřejmě i jediný důvod film vidět. Sorvino občas i hraje, ale jinak bylo její nasazení dost zbytečné. Scénář je tak prostý a některé scény tak hloupé (tanec při Time After TIme, budoucnost ve snu, helikoptera v závěru), že stačilo nasadit kterékoliv herečky s hezkýma nohama a bylo by to prašt jak uhod. Taky tady hraje Vincent Vetresca, který hrál v Přátelích v jednom dílu opilého partnera Moniky. To je asi tak všechno, co se o tomhle dá napsat. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo hůře obsazené, tak je to zralé na odpad. Mira a Lisa z toho udělaly roztomilou a místy i vtipnou klišé podívanou, kterou nadhodnocuji a dávám 50%. ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Taky se to vždy u vás na srazu ze školy rozdělí na šprty a ignoranty? Tyhle dvě holky chtěly protrhnout bariéry a něco změnit. Ale ono se i tak toho hodně změnilo. Asi jak Libor Sedláček, kterého jsem v osmičce doučovala slovesné třídy a stejně dostal za pět, ten pablb s tupým úsměvem přišel, že má dva obchody a firmu na vodařské práce. Ale tenhle film byl skvělý. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Růžovo-oranžová šílená komedie, která padá až snad do nějaké perverznosti. Absolutně praštěná záležitost. Mně se takovéhle filmy moc nelíbí, ale možná pro dvanáctiletý holky se zálibou v barbie panenkách by byl tenhle film zážitkem jako nic jiného. Absurdní role Alana Cumminga a Jeanne Garofalo jsou už pak jen fialovou třešničkou a stříbrném dortu tohohle ujetýho filmu. Taková oslava povrchnosti která ve své povrchnosti měla být směšná, a možná i byla, ale na mě toho bylo nějak moc. Zase ale je občas fajn, nehrát si na velké intelektuály a umělce. Radši stokrát tohle než jednou Aranofskyho nebo Von Triera. ()

Haloo5 

všechny recenze uživatele

Stupidita, ktorú som sledoval iba z donútenia. Približne načrtnuté (BACHA menší SPOILER :D): vata, vata, vata, blbý nápad, predstieraný sex, vata, vata, odhalenie, vyjasnenie, porozumenie, príchod "princa", tanec (asi paródia hriešneho tanca v trojke), odlet helikoptérou.... Aby to bolo fér, občas som sa bavil a herečky sú pekné. ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Prosluněná komedie o dvou ujetých nerozlučných spolužačkách, které se chystají na školní sraz. Pro mě absolutně pohodová a příjemná podívaná, s nadsázkou a blonďatým humorem. Dámy pochopí spíš než páni. ()

Reklama

Reklama