Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pojetí, které by se dalo užívat snad u všech filmů a člověk by tak nemusel na takové chvíle čekat třeba hodinu, ale měl by je hned v sedmi nebo deseti minutách za sebou. Bohužel mám obrovskou averzi k Natalii Portman - a zastávám názor, že neumí hrát. Jako takový oddychový mini klip zajímavé. Ale nic z čeho bych si sedla tzv. "na p*del". ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Dokonalá demonstrace toho, jak lze i na malém prostoru vykouzlit mnoho citu. Jestliže je tato krátká filmová povídka součástí antologie Paris, je t'aime, důležitější je v jejím případě spíše ta láska, než Paříž. Milostný vztah je zde ukázán v jeho celistvosti, od nezapomenutelného seznámení, přes svěží start, malé roztomilé partnerské rituály, jež se mění postupem času v ubíjející rutinu až po... Ha a já bych vám to pomalu celé vykecal. Lepší bude, když se na to mrknete sami. Nicméně stojí to za to, uvidíte... ()

Reklama

S.v.T 

všechny recenze uživatele

Nejen řemeslně naprosto skvělé dílko, ve kterém ani tolik nejde o to, že v něm hraje Natalie Portman. Jakoby odměřený gradující komentář hlavního hrdiny vyústí v závěrečnou větu při telefonním rozhovoru, kterou si každý může vyložit po svém. Proč sledovat nekonečné love story, když může mít člověk stejně silný dojem i ze sedmiminutového filmečku? ()

Burrows 

všechny recenze uživatele

Tom Tykver dokázal v 7 minutách vylíčit milostný příběh slepého kluka a začínající herečky tak brilantně, že zůstává rozum stát. Od počátečního telefonátu, přes první setkání, běhu ke konzervatoři .. - Tykver nám servíruje nebezpečné tempo, ukázkový střih a výraznou pointu. Pro mě no. 1 z Paris, I love you. ()

Flakotaso

všechny recenze uživatele

Tykwer umí a jak je vidět, problém mu nedělají ani krátké filmy. True se velmi povedla, od kamery a střihu až po hudbu a scénář. Vlastně si nedovedu představit, jak by se krátkometrážní film dal natočit lépe a je obdivuhodné, kolik toho obsáhl do necelých sedmi minut, ale přesto to na pět hvězdiček není. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama