Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přestože název filmu je metaforický, hlavní hrdinka Věru, kterou ztělesnila Bára Hrzánová, má opravdu co do činění s kočkami. Je to osamělá žena, která občas chodí toulavé kočky krmit. Hlavní význam názvu je však v něčem jiném: Kočky jsou příběhem žen - opuštěných, toulavých koček. Muži v tomto filmu prakticky neexistují. Byli tu, ale už nejsou. Ženám, které zbyly, zanechali problém, který je tvrdě postaví proti sobě...

Žen a ženských osudů je v tomto příběhu celá řada: vedle již zmíněné Věry, vdovy po vědeckém pracovníkovi, uvidíte její sestru Evu, kterou hraje Simona Postlerová, matku Věry a Evy hraje Hana Maciuchová. Hlavní roli - „toulavou kočku“ Agátu, tvrdou protihráčku Věry, ztělesňuje Klára Issová.
Muži se v tomto světě žen vyskytují buďto jen ve vzpomínkách, jako Věřin zesnulý manžel Vladimír, kterého hraje Ondřej Pavelka, a nebo jako podivné, nešťastné bytosti ploužící se světem, jako Vladimírův kolega, opilec Pepa, hraný Janem Šťastným, či jednoduchý soused v podání Oldřicha Navrátila.
Televizní film Kočky je dramatický příběh ze světa žen, určený všem. Ženám, aby se našly, a mužům, aby věděli, co se bude dít po jejich smrti, když v tom ženy nechají samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

pupidup 

všechny recenze uživatele

po druhém kouknutí jsem přidala hvězdičku. Za ten Báry úžasný výkon a myslím, že ač se vymyká zvyku, ten Klářin přinejmenším impozantní a přesvědčivý. Ani chvíli jsem se nenudila, Hana Maciuchová opět za krásnou a inteligentní dámu....prostý příběh, krásně zahraný. Jen ta kamera mi ćhvílemi nesedla. Ale jinak skvělý večer....:O) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh hrající si na drama sklouzává ke komedii - místy právem - Tosimova citace o řidičáku, ale více zbytečnostmi typu lesbická sestra, prapodivná dvojice sociálních vyděděnkyň starajících se v azylovém době o dítě... Občas zaujme zadumanější pasáž (krmení koček), zajímavá je kamera. Strhující jsou ale herecké výkony - díky Báře Hrzánové lze uvěřit, co prožívá hlavní hrdinka. I ostatní herečky přesvědčují o svém umu, byť jejich role jsou rozporuplnější... ()

Reklama

Callie 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý ženský Tv film. Úžasná Bára Hrzánová zraje jako víno a už několik let naprosto dokonale hrající Hana Maciuchová a dokonce mi nevadila / hezky úsporně hrající / ani Simona Postlerová, kterou jinak nemusím. Moc jsem se pobavila. hezká role pro "hezouna" Štastného. Jo a celou dobu jsem přemýšlela, jestli ta vyžilá smažka je Yvetta Kornová. No a byla.. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Pravý opak nedávno uvedené „Nespavosti“ od A.Berkové, v níž se mimochodem také objevila Hana Maciuchová ( a s mnohem lepším výsledkem). Ať se herci – a Bára Hrzánová zvlášť – snažili, jak chtěli, z takového blábolu, který autorka nadrásala, životný příběh nestvořili. Nepravděpodobné a nepochopitelné situace a motivace, dialogy rádoby ze života, ve skutečnosti velmi umělé a trapné. Opravdového prožitku se v několika scénách dotkla jen Bára Hrzánová a Yveta Kornová. Švenkování a přeostřování už od samého začátku spíše rušilo než ozvláštňovalo. Škoda, že štáb nevybral pro režiséra pár korun na stativ… ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Citlivě napsaný i natočený film, který stojí na parádním hereckém výkonu Barbory Hrzánové. Klára Issová se objeví až v polovině (a ještě stihne párkrát zmizet), ale i tak se okamžitě stane druhou nejzajímavější postavou. I zbytek téměř čistě dámské jízdy hraje slušně, z mužských postav má nejvíc manévrovacího prostoru alkoholik Jana Šťastného. Povedený TV film. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama