foto

Yvetta Kornová

  • nar. 27.11.1961 (55 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se jako nejmladší ze čtyř sourozenců Kornových. Ostatní byli o mnoho let starší. Proto zdánlivě vyrůstala jako jedináček. Všichni její sourozenci měli hudební, taneční či herecký talent. Stejně to mu bylo i u Yvetty. Zpívala ve sboru, tancovala a moderovala dětský televizní pořad. Nerada slyší, že ji cestičku k herectví vyšlapal její bratr muzikant Jirka. Hrát začala vlastně náhodou. Vybrali si ji ve škole jako mnoho jiných dětí. Před kamerou poprvé stála ve dvanácti letech ve filmu PŘIJELA K NÁM POUŤ, kde zpívala a tančila.

V patnácti letech šla studovat konzervatoř. Byla obsazena do role ve filmu HOUSATA. Film režíroval debutující Karel Smyczek. Mezi prvním a druhým ročníkem školu opustila. Byla na volné noze a živila se různě. Pracovala jako rekvizitářka na Barrandově. Pak začala jezdit jako "bedňák" a osvětlovač se skupinami Pražský výběr a Abraxas. Pak se na čas ztratila úplně. Začala sama doma pít. Po nějaké době odešla dobrovolně na léčení. K závislosti na alkoholu se přidala další závislost. Závislost na trvdých drogách. První dávku jí podal její manžel.

V roce 1984 se ji narodila dcera Tereza. V roce 1986 vytvořila Yvetta roli ve filmu KRAJINA S NÁBYTKEM. Hrála zde po boku Vladimíra Javorského. Film opět režíroval Karel Smyczek. Potom se jí narodila Kateřina a pak Honza. Po různých peripetiích jí děti odebrali. Po dvou a půl letech jí děti vrátili zpět. Žila v Červeném Kostelci. Učila v Hronově na "lidušce". Pak se přestěhovala zpátky do Prahy. Žije v rodném Karlíně. Občas dostane malou filmovou roli (I VE SMRTI SAMI, KREV ZMIZELÉHO, KOČKY atd.)

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

2013 Stopy života - Dívčí sen (TV film)
Škoda lásky (TV seriál)
Manželka (S01E03)
2006 Kočky (TV film)
Krev zmizelého (TV seriál)
2005 Krev zmizelého
Oběti: Živnostník (TV film)
Žil jsem s cizinkou (TV film)
2004 I ve smrti sami (TV film)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2002 Udělení milosti se zamítá (TV film)
2001 Ani svatí, ani andělé (TV film)
Stříbrná paruka (TV seriál)
2000 Český Robinson (TV film)
1997 Nejasná zpráva o konci světa
1990 Ramóna má návštěvu (studentský film)
Silnější než já
1989 Barnabáš a Tobiáš aneb cestovní kancelář Krasohled (TV film)
Sbohem, klidná léta (TV film)
1988 Advokát ex offo (TV seriál)
Tomáš a Markéta (TV film)
1986 Krajina s nábytkem
Pavučina
1985 Černá země (TV seriál)
Johann Sebastian Bach (TV seriál)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Zastihla mě noc
1984 Až do konce
My všichni školou povinní (TV seriál)
Oldřich a Božena
Prodavač humoru
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
1982 Malinový koktejl
Třetí princ
1981 Fotbalová odysea (TV film)
Matěji, proč tě holky nechtějí?
Pozor, vizita!
Velitel (TV seriál)
1980 Citová výchova jednej Dáše
1979 Housata
1978 Jak se zranit ve službě (TV film)
1977 Zrcadlení
1975 Můj brácha má prima bráchu
My z konce světa (TV seriál)
1973 Přijela k nám pouť
1972 Šest medvědů s Cibulkou

Dokumentární

2006 13. komnata Yvetty Kornové (TV film)
2000 Osudy hvězd: Yvetta... Yvetta Kornová (TV film)
1999 Curriculum vitae (TV seriál)

TV pořady

2006 Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace