Reklama

Reklama

Chytrák a dva společníci

  • Itálie Un Genio, due compari, un pollo (více)

Obsahy(1)

Podvodníček Lokomotiva Bill a jeho souputnice Lucy se na Divokém západě živí vším možným. Naposledy se jim podařilo ukořistit stříbrné mešní poháry a kříž, ale teď ne a ne sehnat kupce. Naštěstí se na scéně objeví starý známý Joe Dík, který má v rukávu vždy několik triků a pod kloboukem plán na nesmírné bohatství. Tentokrát má Joe vyhlídnuto tři sta tisíc dolarů v pevnosti Christobal, které velí zkorumpovaný major Cabot. Aby ovšem vykutálený plán fungoval, bude potřeba falešný zrzavý plnovous, pomatený milovník káňat a hora dynamitu. Navíc se Bill nikdy nesmí dozvědět o všech krocích najednou – jeho krátká rozbuška a nefalšovaný vztek totiž sehrají důležitou roli ve velkém finále... Komediální western se zamotaným plánem loupeže natočil v italsko-francouzsko-německé koprodukci režisér Damiano Damiani, známý spíše italskými krimi a politickými thrillery. Přestože svůj westernový debut si odbyl už Kulkou pro generála (1967), teprve u filmu Chytrák a dva společníci si Damiani zkusil lehkovážnou verzi žánru, kterou ve světě proslavilo komediální duo Bud Spencer a Terence Hill. Právě Hill se zhostil ústřední role Joe Díka a trojlístek pak doplnila francouzská herečka Miou-Miou a kanadský rodák Robert Charlebois. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Entrée s cvrčky (čekal jsem, jestli nepřestanou cvrkat :) evokuje jednu nezapomenutelnou scénu z jednoho nejmenovaného filmu od nejmenovaného taloše, který natočil nejlepší westerny vůbec. Ten na filmu participoval a je to znát. Hudba je od dalšího taloše a je výtečná, ještě teď si pískám hlavní motiv. Pochválit musím též vynikající kameru Giuseppe Ruzzoliniho. Děj je trošku překombinovaný a na komedii málo komický, ale dvě hodinky mi krásně utekly a já jsem spokojen. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Slušně zábavná westernová komedie. Vykutálený Joe Dík (Terence Hill) dokáže donutit svého kamaráda Billa Lokomotivu (Robert Charlebois) a jeho společnici, naivní Lucy (Miou-Miou), ke svému plánu. Jednak tím udělili lumpům lekci, a také díky tomu přišli k penězům. I když ne nadlouho. Z dalších postav stojí za zmínku prohnaný major Cabot (Patrick McGoohan) a jeho komplici seržant Milton (Raimund Harmstorf) a Jacky Roll (Piero Vida) a smolařský plukovník Pembroke (Jean Martin). Poměrně vtipné a hravé dobro uštědří pořádný políček hamižnému zlu. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto sa Sergiovi rozpadlo pod rukami (pravda, aj vďaka legendárnej krádeži časti natočeného materiálu, kvôli čomu to v strižni museli skladať aj z nepodarených klapiek a pod.). Ale tak či onak to nemá ten správny "ťah na bránku". Mnohé scény sú samostatne vtipné, dobre natočené, s údernými pointami v dialógoch, ale dokopy to nie a nie fungovať. 5/10, ale zaokrúhlim nahor kvôli tej úvodnej, Sergiom natočenej scéne. Tá bola fajn. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedená westernová hillovka - jako tradičně vystupuje ve svém tradičním oblečení, s tradičním bílým koněm, s úsměvem na rtech - bohužel málo co je na tomto filmu úsměvné, střílení téměř žádné, pěstní souboje tu nenajdeme a tak nám zbyde jen příběh nepříběh o několika přátelích, kteří se stále podvádějí, aby podvedli druhé. Hodně scén je téměř nepochopitelných a zcela podivných. Film zachraňuje pouze geniální Morriconeho hudba. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Takový zmatený propletenec jsem už dlouho neviděl.Ve filmu se toho děje strašně moc a děj pádí neuvěřitelně rychle kupředu,zároveň mi však celý ten splašený děj příjde,že je o ničem,že se jen závratným tempem vrší na sebe scéna za scénou,prostředí za prostředím,ale logika tomu utekla na míle daleko.Všechny postavy jsou strašně průhledné a zároveň nerozlišitelné,a jak to vlastně mezi všemi je jsem se nedozvěděl až do konce filmu.Terence Hill je zde každopádně nejsilnějším článkem(ikdyž právě jeho postava je absolutně ta nejnepochopitelnejších) a bez něj by šlo o naprosto nekoukatelný snímek. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Některé části negativu natočeného filmu byly ukradeny a již nikdy nebyly nalezeny. (špaček421)
  • Poslední western, na kterém pracoval Sergio Leone. (špaček421)

Reklama

Reklama