Reklama

Reklama

Skutečný příběh zdravotníka amerického letectva U.S. Air Force, Williama H. Pitsenbargera, jehož statečnost zachránila ve Vietnamu desítky životů. V roce 1966 se poblíž Saigonu odehrála jedna z nejkrvavějších bitev vietnamské války. Během záchranné mise 11. dubna se jednadvacetiletý medik přezdívaný Pits rozhodl dobrovolně opustit relativní bezpečí záchranného vrtulníku, aby pomohl vojákům na zemi. S neobyčejnou odvahou a odhodláním osobně zachránil a dopravil do bezpečí více než 60 mužů 1. pěší divize americké armády. Poté, co mu bylo nařízeno využít místo v posledním vrtulníku, odmítl a zůstal se zbytkem armády uprostřed těžké palby. O 32 let později dostane ambiciózní byrokrat z Pentagonu Scott Huffman na starost dokončení posudku, který má rozhodnout, zda údajné hrdinské činy vojáka Pitsenbargera zaslouží nejvyšší ocenění za statečnost – Medaili cti. Huffman sbírá svědectví armádních veteránů, kteří byli přímými účastníky bitvy. Během jeho vyšetřování vyplouvají na povrch závažné utajované skutečnosti, jejichž zveřejnění může Scotta stát víc než jen kariéru… (Bioscop)

(více)

Diskuze

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

kukkik

kukkik (hodnocení, recenze)

Stejně má člověk pocit, že každá generace je měkčí a měkčí.. co by asi tak řekli veteráni od Dunkirku nebo z bitvy na Sommě, kde umíraly denně desetitisíce vojáků, na kňučení páně Jacksonovy, že během "nejhorší" bitvy Vietnamu přišli o celých 30 vojáků?

Han_Quintet

Han_Quintet (hodnocení, recenze)

Konečně trošku satisfakce a uznání, pro hrdiny, tedy vojáky a veterány USA, kteří nastavovali vlastní krk pro své druhy a snažili se zachránit jižní vietnam před imperiálním komunismem. Zaslouží si to! Po všem to pliváním komunistických sviní a zfetovaných smažek hipísáků, které je uvítali na letištích s transparentem na kterých byly nazývány zbabělými vrahy, prasaty a podobně, to vše za křiku nadávek a házení kamení, po všech těch ubohých levicovou propagandou prošpikovaných filmem o Vietnamu, kde jsou tito hrdinové vykreslováni jako zbabělý vrazi a ubožáci! Zaslouží si to za to chování všech levičáckých vymletých debílků, který jim nedali pokoj ani po válce a při každé příležitosti se nad ně morálně povyšovali. Zločinem nebyla Vietnamská válka, zločinem bylo jak se část levicově a komoušsky uvažujícího obyvatelstva zachovalo k těmto veteránům po válce. Velká čest a respekt všem těmto veteránům.

na příspěvěk reagoval Trumpitko

Uživatel wufik smazal svůj příspěvek.

jarmilek.hyn

jarmilek.hyn (hodnocení, recenze)

No, tak teď to už neodloží.

Pro naše končiny nejspíše v nedohlednu.

Avšak na určitých stránkách se dá film najít v 1080p.

Nebál bych se už otevřít hodnocení a komentáře, už je nejspíše čas.

na příspěvěk reagoval CroSsicek

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Nikdy neříkej definitivně :D Údajně se premiéra filmu posunula na leden 2020, a to z důvodu možnosti širšího uvedení v kinech.

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Jedna zajímavost, že k filmu nahrál hudbu Český symfonický orchestr !

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Premiéra filmu proběhla 10.září na festivalu TIFF 2018 v Torontu ale ne pro diváky, jen pro lidi z byznysu. V kinech se začne promítat v únoru 2019. Snad jen jsem zaznamenala názor jednoho šťastlivce, který film v Torontu viděl, že byl "dojemný a inspirativní". 

Pajaindian

Pajaindian (hodnocení, recenze)

Vapadá to skvěle, tak doufám, že to vznikne... ale už dlouho se neobjevilo žádné nové info, takže to asi není úplně bez problémů. Ale herecká sestava by to mohla někam posunout. Koho si myslíte, že bude hrát Freeman? Já to tipuju na soudce.

 (hodnocení, recenze)

asi to ještě ani není natočené na imdb nejsou žadní herci ani režisér bud to vznikne nebo ne.

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

rejža píše aj scenár... keď to posere s týmto obsadením budem sa zlobiť... teším sa na garciu:)))

Související novinky

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

16.02.2021

Po skončení natáčení Jana Žižky se režisér a producent Petr Jákl začal více věnovat zahraničnímu filmovému trhu. Po svých producentských počinech Best Sellers s Michaelem Cainem, Axis Sally s Alem… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama