Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Téda! To je nuda jako hrom. V první půlce filmu se vlastně nic neděje a v druhé to bohužel platí také. Až na to, že se zjevý strašlivý zloduch se superschopností dělat z lidí rampouchy alá děda mrazík. Sem tam někde v pozadí projdou "děsivé" stíny, přimícháme časový paradox, nebo co to vlastně bylo, a tím to končí. Téměř celý děj se odehrává v autě (což samo o sobě nemusí být tragédie, vzpomeňme na Dead End) ale místo tíživé atmosféry uzavřeného prostoru, vyvolává toto prostředí jen trapné keci hlavních hrdinů... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná komorní videoduchařinka a la HNĚV DUŠÍ. I Jacobs se opírá o pěknou kameru pomáhající si studenými filtry a dobrou atmosféru a navíc tu má herce, na které se dobře kouká a dokonce trochu romantiky, k níž námět o dvou rozdílných uvíznuvších lidech svádí. Jenže napětí buduje samými provařenými postupy a jakmile ukáže mrtvé, jde to do háje, nemluvě o tom, že pointa nijak nepřekvapí. A těch 113 minut (nevím, kde se tu vzalo 87) je opravdu hodně. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

.. spíš Závan neschopnosti a zoufalství!! Mrazivá atmosféra se chce dostat pod kůži, ale z té půl druhé hodiny se jí to podaří opravdu jen na pár minutek. Ve finále takový nevzrušivý hněv duší, který si pomáhá studenými filtry a škodí napětím, které prostě nefunguje. Herci rozhodně nejsou špatní (Emily Blunt je sexy i zabalená v roláku na prostoru dva krát dva metry), ale v téhle podprůměrné duchařině je to asi jedno, kdo sedí za volantem/před kamerou!! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Uvízl jsem na tom při večerním brouzdání po programech a nemůžu říct, že by mne to nebavilo. Není to nic překvapivého, to ne, ale mladí herci nepatří mezi ty úplně neschopné a sněhem zavátá scenérie má taky něco do sebe. Jednoduché, nenáročné, jako dělané pro potřebu lehkého mrazení v době okolo půlnoci, když se člověk rozhoduje, jestli jít už spát a nebo se ještě nechat trochu postrašit. 60% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Osobně duchařiny mám rád, protože jsou sestředěné spíše na atmosféru před krví. Wind Chill rozhodně špatným filmem není a z minima se snaží vytěžit maximum, což se alespoň částečně povedlo díky oboum hlavním hercům, kteří se opravdu očividně snaží hrát a docela jim to i jde. Prostředí je však limitováno pouze prakticky na automobil a ke konci tím trpí film stereotypem. Ani úplný závěr mě nijak neoslnil a proto hodnotím jako průměrný film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama