Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vánoce, vánoce přicházejí, zemřete přátelé… Kombinace Dead End a Silent Hill, v níž popel nahrazují sněhové vločky. Jinak v podstatě jen lehce mrazivé čekaní na to, proč rozmašírovanému černochovi leze z pusy úhoř a jak fikaná bude pointa. Nutno dodat, že z ani jedné věci se autorům nepodařilo vybruslit se ctí a závěr je už jen tahání nohou z medu.. Je mi líto, ale účinnější závan smrti jsem zažil včera v tom vedru na městských toaletách.. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda...potenciál byl větší. První polovina jako z partesu: napětí, hudba, vývoj. Druhá polovina však jednoduše hrozná. S dějem si nikdo nedal tu práci, což je škoda, rozjeté to bylo velice dobře. Vývoj postav se jaksi zasekl a konec je prostě strašně odfláklý. Emily Blunt byla perfektní jako vždy, Ashton Holmes ji zdárně sekundoval, ale bohužel ani tak nedokázali nemožné, a to udělat z filmu kvalitní thriller / horor, jelikož ho páni vedoucí totálně zmrvili. 3* s odřenýma ušima, faktor Emily prostě dělá svoje. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Wind Chill jsem již dlouho měla na seznamu hororů, které chci zhlédnout. Nejspíš jsem se na něj ale nedívala v té správné náladě. Protože jsem byla po*raná strachy:) Takže je to vlastně asi dobře, že? Ať už se jedná o film, jehož příběh je vystavěn dle té nejobehranější šablony s tradičními postupy i klišé, či vysoce kvalitní horor s originálním nápadem, jakmile se něco odehrává v noci uprostřed opuštěných lesů, někdo sedí v noci uprostřed lesů v autě, či se sám vydává do lesa, jsem prostě po*raná strachy. Takže myslím, že tímto Wind Chill splnil svůj účel:) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Uvízl jsem na tom při večerním brouzdání po programech a nemůžu říct, že by mne to nebavilo. Není to nic překvapivého, to ne, ale mladí herci nepatří mezi ty úplně neschopné a sněhem zavátá scenérie má taky něco do sebe. Jednoduché, nenáročné, jako dělané pro potřebu lehkého mrazení v době okolo půlnoci, když se člověk rozhoduje, jestli jít už spát a nebo se ještě nechat trochu postrašit. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, ak po sebe postavy vo filme hodinu a pol hystericky vrieskajú, štekajú, skáču si do reči, neustále sa hádajú. Irituje ma to. Závanu smrti pomáha snežná výprava, sympaťáčka Emily Blunt a scenár obsahujúci viacero prekvapivých, zaujímavých momentov. Niektorí užívatelia Závan smrti prirovnávajú k istému hororu, obsahujúceho bielu farbu v názve, ale ja by som to nerobil, daný film mal podľa mňa inú pointu. Režíroval prekvapivo Gregory Jacobs, dvorný spolupracovník Stevena Sodebergha. A Soderbergh mu to pekne krásne produkoval. Spolu s Georgeom Clooneym. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama