Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

oLí 

všechny recenze uživatele

3/10 Takovouhle sračku nezažijete ani na LDNce. Nač výborní herci, když nemají co hrát ? Nač dobře vypadající kulisy a krásná příroda v pozadí, když se před nimi nic neodehrává ? Tohle přeci němělo vůbec žádněj příběh, nechápu stopáž. Nene tohle bylo utrpení. Renée a její kráčmera, to už bylo moc :D ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Komorné a s atmosférou. Výborný Harris aj Mortensen. Kvôli nim dávam o jednu hviezdu na viac. Film funguje hlavne na vzťahoch medzi postavami. Svet sa mení. Postavy nie. Viera v priateľstvo je ale v tomto prípade silná a kvôli tomu sa na to veľmi dobre pozerá. Nie je to o prestrelkách, nie je to o mestách a drsnej dobe. Je to o ľuďoch. Tých čo veria, že správne veci sú dakedy zložité a tých čo stoja na strane zákona, hoci ich to dakedy stojí viac, než len pokojný spánok. Bealova hudba je príšerná. Ruší atmosféru, kde sa len dá. Inak spokojnosť. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Je velmi příjemné zjistit,že i dnes má ještě někdo koule natočit takhle staromódní a pomalý western,ve kterém nejsou nejdůležitější přestřelky,ale perfektně vyprofilované a zahrané postavy.Harris je nejdrsnější kovboj posledních dvaceti let,Mortensen se pak ve své roli vyloženě vyžívá.Oba dva perfektně vystřihli atmosféru pravého chlapského přátelství,což tady už docela dlouho nebylo.Navíc je moc fajn,že se film nebere smrtelně vážně.Zamrzí naprosto nevhodně obsazená Renée a v některých momentech slabší druhá půlka,kterou ale ve výsledku vynahrazuje dokonale westernový závěr,který dá vzpomenout na ty nejlepší žánrové kousky.A celý příběh je zkrátka skvěle napsaný,motivace postav jsou v něm velmi dobře obhájeny a na diváka čeká i několik netypických dějových zákrut.To vše v technicky precizním hávu,kterému vévodí nádherná kamera.Harris příjemně překvapil a jen se modlím,aby v budoucnu čekalo ještě mnoho podobně příjemných westernových pokoukání. 80 % ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí, staromódní a elegantní western. Western, ve kterém se správní muži nepotřebují ohánět bouchačkama, aby si dokázali vybudovat respekt a ve kterém slovo "čest" ještě neztratilo svoji váhu. Výborně napsaný, labužnicky zahraný, režijne pevně vedený, s krásnou hudbou a kamerou, která i ze zaprášené prérie dovede udělat ten nejkrásnější kousek země. A že se příliš nestřílí ?A když už, tak nehezky rychle? O tom to přece je... V podstatě nemám výtek... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to. Spočiatku mi tam chýbalo trochu viac trademarkov, ale postupne som pochopil, že napr. rýchle poňatie prestreliek je dobre fungujúcim zámerom. Štandardná zápletka šerif vs. veľkopodnikateľ (:-)) je ozvláštnená ženským elementom a predovšetkým bližším pohľadom na kamarátstvo oboch hlavných hrdinov. Z drsných zabijakov sa tak stávajú živé a sympatické postavy. O niečo takéto sa (nie tak úspešne) pokúšal 3:10 VLAK DO YUMY (2007). Nie také "komerčné" ako KRAJINA STRELCOV, ale podobne kvalitné... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Ed Harris kromě hlavní role, režie a scénáře, nazpíval i píseň v závěrečných titulcích. (bearmeedek)
  • Ed Harris původně chtěl, aby jeho postava měla vlasy. Vybral si paruku a dělal s ní kamerové zkoušky, ovšem nakonec se rozhodl raději hrát holohlavý. (HappySmile)
  • Roli Muellera hraje Daniel Parker, syn Roberta B. Parkera, autora původní novely Appaloosa. (Lichty)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama