Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to nečekal, tak Yann Samuell nezaváhal a je to on kdo má nabito ostrými (nebál bych se úvodní flashback koláž přirovnat ke Gondrymu). Všechno je o dost srozumitelnější a hollywoodská kolečka jsou promazána, takže se nic 90 minut nezadrháva a nevrže (až na Jesseho Bradforda v hlavní roli - je to fakt dřevo). Ale proč ta snaha? Mám radši tu korejskou ujetost, až někdy nesmyslnost, když se objeví v metru pochodující četa vojáků, otec Neznámé padne na stůl po jednom panáku, výlet na kopec atd. Zasvěcení jistě chápou co mám namysli. 60 % ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejská romance "My Sassy Girl" patří k mým nejoblíbenějším a nejmilovanějším v daném žánru, tudíž zjištění, že existuje americký remake ve mně vyvolalo, jak zvědavost, tak i strach a to z několika důvodů. Zvědavost byla v tom, že mě opravdu zajímalo, jak se s daným tématem a zpracováním, dokáží američtí tvůrci poprat a strach byl zapříčiněn zjištěním, že tvůrce nemá mnoho zkušeností a to platí i pro herecké obsazení. Výsledná podoba je někde na půli cesty mému očekávání, protože jsem neočekával mnoho ale zároveň jsem se bál, že by něco tak krásného jako "My Sassy Girl" bylo zprzněno. Jako samotný romantický snímek film zaujme, protože to není klasický žánrový standard ale oproti originální verzi silně zaostává a to i přesto, (nebo možná právě kvůli tomu) že je o dobrých 40 minut kratší. Ale i přes fakt, že už příběh nepůsobí tak originálně, herci nejsou tak sympatičtí a působí moc plasticky, romantická lehkost je podřízená americkému publiku (i přesto, že v této verzi dojde k vytouženému polibku, nepůsobí film ani z poloviny tak romanticky jako tomu bylo u originálu) a není tady mnoho nového, dokáže film zahřát u srdce, potěšit a třeba takový rozhovor se starcem u stromu nebo pár opravdu pamětihodných mouder (osud je most, stavěný k lásce, či osudu se musí pomáhat) se mi vryli do paměti natolik, že i přes minimální inovaci a americký feeling, nedokážu tento film odsoudit jako parazitování na něčem krásném, protože i "Bláznivá holka" je občas krásná. ()

Reklama

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú juhokórejskú verziu tohto filmu som nevidel ale neverím, že to môže byť lepšie :) Elisha ako uletená priateľka chlapca, ktorý je rád, že je rád :) s primeraným množstvom humoru a romantiky - tak takéto filmy mám rád. Tí predvídavejší z vás záver možno už od začiatku filmu predvídali ale ja, pohltený príbehom som ani nerozmýšľal nad tým ako to celé skončí a preto som bol príjemne prekvapený a dojatý :) 95% Zaujímavé komentáre: novoten, HOODY a ďalší, ktorí nevideli pôvodnú verziu alebo dokážu bez predsudkov ohodnotiť film :) ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že som pôvodný juhokórejský film nevidela a popravde ani ma to neláka. Jeho remake mi stačil úplne. A možno je to dobre, lebo nemám s čím porovnávať. Áno, film My Sassy Girl má svoje chybičky. Ale, ktorý film nemá. Napriek tomu sa mu podarilo to, čo už dávno žiadnemu inému filmu nie. Pri jeho sledovaní sa vo mne vystriedali všetky krásne pocity, čo mám pri filmoch tak rada:))...a vďaka tomu sa k tomuto filmu vždy rada vrátim:))...Navyše výber hercov v hlavných úlohách je naozaj skvelý, Elisha dokazuje, že v nej predsa len niečo je a nie je len pipka, ktorá dokáže hrať len pipky...Jesseho Bradforda som buď v žiadnom inom filme nevidela, alebo bol v nich zcela nevýrazný...tak či tak, na túto rolu je podľa mňa dokonalý...a medzi ním a Elishou to príjemne iskrí...Film My Sassy Girl nie je ničím podstatný alebo "veľký" film...Je to film, aké niekedy si myslím potrebujeme každý...pozitívny, ktorý vás na srdci príjemne zahreje a zanechá vo vás len pekné pocity... ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní jihokorejský film a abych pravdu řekl nikdy se na něj nepodívám. Tenhle film jsem prostě musel vidět z jediného důvodu a tím je Elischa. Jedná se celkem o průměrnou romantickou komedii s průměrnými hereckými výkony, ale s nadpozemsky krásnou Elishou. Proto ta jedna * navíc :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama