Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejská romance "My Sassy Girl" patří k mým nejoblíbenějším a nejmilovanějším v daném žánru, tudíž zjištění, že existuje americký remake ve mně vyvolalo, jak zvědavost, tak i strach a to z několika důvodů. Zvědavost byla v tom, že mě opravdu zajímalo, jak se s daným tématem a zpracováním, dokáží američtí tvůrci poprat a strach byl zapříčiněn zjištěním, že tvůrce nemá mnoho zkušeností a to platí i pro herecké obsazení. Výsledná podoba je někde na půli cesty mému očekávání, protože jsem neočekával mnoho ale zároveň jsem se bál, že by něco tak krásného jako "My Sassy Girl" bylo zprzněno. Jako samotný romantický snímek film zaujme, protože to není klasický žánrový standard ale oproti originální verzi silně zaostává a to i přesto, (nebo možná právě kvůli tomu) že je o dobrých 40 minut kratší. Ale i přes fakt, že už příběh nepůsobí tak originálně, herci nejsou tak sympatičtí a působí moc plasticky, romantická lehkost je podřízená americkému publiku (i přesto, že v této verzi dojde k vytouženému polibku, nepůsobí film ani z poloviny tak romanticky jako tomu bylo u originálu) a není tady mnoho nového, dokáže film zahřát u srdce, potěšit a třeba takový rozhovor se starcem u stromu nebo pár opravdu pamětihodných mouder (osud je most, stavěný k lásce, či osudu se musí pomáhat) se mi vryli do paměti natolik, že i přes minimální inovaci a americký feeling, nedokážu tento film odsoudit jako parazitování na něčem krásném, protože i "Bláznivá holka" je občas krásná. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 62%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// PLUS: překrásná Elisha, druhá polovina filmu plná emocí, jímavé hudby a krásných záběru městského prostředí MÍNUS: právě ta první polovina, která je slušně řečeno střelená, ale dala by se nazvat i jinak a rozhodně může kdekoho odradit, tak trochu nemastný a neslaný Jesse Bradford, někteří by možná řekli že je nevýrazný, jiní by oponovali že to je dáno postavou a scénářem a holky na něj mají možná úplně jiný názor./// Shrnutí: Film pro romantické duše s velkou dávkou emocí pokud dokážete přežít první opravdu hodně bláznivou polovinu./// PS: Tak rozdílné dvě poloviny filmu jsem už dlouho neviděl, nicméně musím uznat, že film je hodně originální a nepředvídatelný....poznamenám že korejský originál jsem neviděl. POZOR SPOILER: například nepamatuji, kdy si v romantickém filmu dali hlavní postavy polibek až na samotném konci filmu :-) ()

Reklama

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl (asijské filmy moc nemusím), takže hodnotím čistě na základě amerického remaku. A vlastně to řeknu i stručně. Skvělý film! Nechápu, proč má tak nízké hodnocení. Možná jsem trochu neobjektivní, nevím, ale mně se fakt líbil. Ono většina z nás bude asi neobjektivních, protože řekněme si to narovinu - kdo se na tento film nedíval z toho důvodu, že v něm hraje Elisha Cuthbert? Tak vidíte, je nás většina :) Nicméně opravdu velmi pěkný a poutavý romantický příběh, mnoho myšlenek a citací, skvělý závěr. Myslím, že je v dnešní době více než třeba vyzdvihovat filmy s pěknou romantickou zápletkou, neboť lidské hodnoty se mění a pojem "romantika" v pravém slova smyslu se bohužel z dnešních mezilidských vztahů poněkud vytrácí. A je to škoda. Tady to je ale podle mě dost dobrý film, minimálně solidní nadprůměr ve své kategorii. Takže se nenechte odradit slabým hodnocením, vykašlete se na porovnávání s originálem a jděte do něj. Já mu s radostí dávám 5 hvězdiček. :)) ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda, to je to nejhorší co se může filmu stát, že prostě nudí. Modlil jsem se aby to už skončilo. Takovéhle nápady už tu jsou dávno a navíc bez zbytečného kecání, ale tady se nic nového se za celou dobu neodvíjelo a šlo jen o zbytečné kecy. Oceňuji ale práci štábu, kamera střih a různé dodatky jsou na dobré úrovni a neokrádají o zážitek, který bohužel tato romantická komedie nevyužívá. A taky dává patrné plus Elisha Cuthbert. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Nemám moc v lásce porovnávání filmů, ale tady se tomu asi nevyhnu. Stejně jako u Lake House je podle mě americká Sassy prostě tím, co původnímu filmu chybělo k uvěřitelnosti. Absurdní scény chybí a to opravdové zůstalo, a co je hlavní, na rozdíl od staršího snímku mi na konci tohohle opravdu vběhly do očí slzy. Myslím, že odpadem může hodnotit jen opravdový pokrytec - tady není, co mít nerad. Možná byl původní film vtipnější, tenhle je romantičtější - for romantic souls only. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)
  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)

Reklama

Reklama