Reklama

Reklama

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

  • USA Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (více)
Trailer 1

Nespravedlivě odsouzenému Benjaminu Barkerovi, který musí ve vězení na druhé straně světa strávit celých 15 let se podaří uniknout do Londýna a je plně rozhodnutý pomstít svou rodinu i zmařené roky. V Londýně se setká se svou novou společnicí, paní Nellie Lovettovou, změní si identitu na Sweeneyho Todda a začne provozovat svou starou živnost - holičství. Jeho salón je těsně nad pekařským krámkem, kde paní Lovettová peče své masové bochánky. Todd se zaměří především na svého úhlavního nepřítele, soudce Turpina a jeho poskoka Bamforda, kteří jej nespravedlivě odsoudili. Když se na scéně objeví konkurenční holič, okázalý Ital Pirelli, Sweeneyho identita je zásadním způsobem ohrožena a proto se rozhodne sprovodit jej jedním řezem břitvy ze světa. Zpočátku sice netuší, jak se zbavit těla, ale tento problém záhy vyřeší paní Lovettová, která vzniklou situaci bere jako východisko ze své svízelné situace. Její obchod upadá, a proto začne masové bochánky plnit lidským masem. Masové bochánky paní Lovettové se záhy stanou londýnskou senzací, její obchody rostou a ona začne snít o životě respektované dámy. Sweeney však sní jen a jen o pomstě - ke škodě své i svého okolí... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

LadyJoker9

LadyJoker9 (hodnocení, recenze)

holčička

Možná trochu, ale prostě mi to k tomu patřilo. Ze začátku mě ta brutalita trochu zaskočila, ale celkově mi to ve filmu vůbec nevadilo a i k příběhu to podle mě sedlo.

holčička

holčička (hodnocení, recenze)

Nedá mi to, abych se nezeptala - a vám to fakt nepřišlo nechutný? Mně teda jo,a to bohužel zabilo dojem z celého příběhu i herců. 

na příspěvěk reagoval LadyJoker9

LadyJoker9

LadyJoker9 (hodnocení, recenze)

Lépe bych to asi nenapsala. Sweeney Todd má v sobě něco, čím mě naprosto okouzlil. Nevím, jestli to je hudbou, herci, nebo náherným, temným prostředím a atmosférou, která je prostě dokonalá... už ho zkrátka z hlavy nedostanu :)
A k některým jedincům pode mnou- proč jste proti tomuhle filmu tak zaujatí? :D

Uživatel LadyJoker9 smazal svůj příspěvek.

Uživatel Joe123 smazal svůj příspěvek.

PavuK_cz

PavuK_cz (hodnocení, recenze)

mm09: já si ho pouštím pravidelně, i jen jako hudbu na pozadí. "There was a barber and his wife...."

PavuK_cz

PavuK_cz (hodnocení, recenze)

Až na posledních 10 minut je to úžasný film/muzikál. Skvělá hudba. Bohužel jsem viděl jen verzi "originál písně" + český dabing, který se tak úplně nepovedl (hlavně Depp). Jinak je vidět že Depp se nikdy neholil břitvou (jako většina současné generace), protože to co s ní provádí je na facku s příklepem. Ale jinak je to kruté, je to brutální, je to ironické a hezky to křupe.

Lapa

Lapa (hodnocení, recenze)

excelentní, děsivé až morbidní a místy tak napínavé, super stylizace a hudba s gradujícím zpěvem to krásně podtrhuje . Rozhodně doporučuji shlédnout

Lapa

Lapa (hodnocení, recenze)

muzikály nemusím, ale  filmy od Tima Burtona jsou super. Takže zkouknu

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

rounen: tak jako mě sa muzikály celkem libija a 4* sem dal enom diky těm chvilam dy sa ně obracal žaludek :D :D

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

movieband: no šlo z toho udělat i bezmuzikálovou černou komedii s prvky hororu,thilleru,a dramata...mi ten muzikál strašně vadil,nemám rád muzikály...tak jsem ubral 1* a dal dohromady 4*

Tef

Tef (hodnocení, recenze)

"Šťastný" konec.. jako Romeo a Julie.. miluju tenhle film! :)

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

Jen jsem proste netusil ze z 2 hodin tam prospivaj skoro polovinu. Proste u me to byla blbost

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

Navíc ten film je podle muzikálu, pokud vím.. a hudba i texty už byly předem dané Sondheimem.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

blondelove: Burton je skvělý režisér a Sweeney se mu povedl.A ta hudba a texty písniček byli dobře laděné černým humorem :o).

Rover

Rover (hodnocení, recenze)

Luigi.K.: nevšiml sis zde na profilu žánrů "horror" ,"muzikál"?

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Toš ono v recenzi a všude možně bylo napsane že je to Horor Muzikal ........Ale dobre je to věc nazoru :)

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

movieband: Ja prave rezby mam rad. Cim vice krve tim lip. Ale ta hudba tam byla otresna. Ja myslel ze si poustim horor a ne muzikal. Pro me to proste byla sr*cka. Napad dobrej. Provedeni katastrofalni. Tot muj nazor.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Luigi.K.: Sakra co proti tom máš.Sice to byla řežba , ale pointa filmu byla dobrá.Nebylo to jen stupidní vraždění, on proto měl duvod.Sice v tom filmu to bylo podane hodně kravavě, ale to mě zas tak nevadí.Řežby nejak nemosim, ale tohle se mi libilo.Unekerych zaběru sa mě, trochu zvedal žaludek ale jinak dobré obsazení, hudba a příběh takže mě to kazila enom ta krvavá řežba.98%

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

a ja bych se pod toto nepodepsal ani za zlaty ho*no. Byl to stupidni film

 (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct ale tenhle film se zařadil mezi moje nejoblíbenější filmy všech dob!Dokonalá hudba a ztvárnění a navíc tam hrají moji nejoblíbenější herci!Ten film se mi přesně trefil do noty.Ani po 29ém shlédnutí se mi neomrzel,hudbu poslouchám i na mobilu.Sweeney Todd je a bude můj nejoblíbenější film pravděpodobně navždy!Říkejte si co chcete ale tenhle film je naprosto geniální,pro mě je to jednička.

na příspěvěk reagoval LadyJoker9, LadyJoker9

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

hovadina blbost, demence, sami debilni pisnicky. Sice to jak Johny zabijel sve obeti bylo zajimave a hezke, ale to film nezachranil. ODPAD neminul!!!

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Skrk: Souhlasím. Dle mýho názoru jeden z nejlepších /spíš asi nejlepší) muzikál, který jsem kdy viděl. Upřímě mým na muzikály alergii. Tenhle jsem shlídnul kvůli Deppovi. A jsem moc rád, že jsem to udělal. petr.c17: Jo. V muzikálech se občas zpívá :-)

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Pořídil jsem si to kvůli Deppovi a kostýmům, ale nevšiml jsem si, že je to MUZIKÁL - to se nedá vůbec sledovat - pořád jen zpívají tralala tralala, jak mě muzikály nebaví :-((

Skrk

Skrk (hodnocení, recenze)

Miluju dementy, které koukají na něco od někoho, koho nemají rádi a ještě se tím chlubí. To je k smíchu.

gojackill

gojackill (hodnocení, recenze)

Burton u mě nemá šanci uspět......S ničím.Tohle jsem vyloženě protrpěl.

le poulet

le poulet (hodnocení, recenze)

Jste fakt všichni hrozně šťastní lidi, že čím víckrát se na to díváte, tím víc vás to baví. Já osobně už toho mám plný kecky i zuby, poněvadž poslední měsíc nedělám nic jinýho, než vymejšlím choreografii na Epiphany. Navíc se mi ten papír zase záhadně ztratil a já to jdu psát po ....asi milionté a jsem fakt nadšená! Jo a s Moviefilmem souhlasím, můj první dojem byl taky geniální! Teda až na ten kečup..chci říct - krev.

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Naprostý súhlas s Zewla. Až na ten prvý dojem. Ten bol u mňa hneď geniálny...

Zewla

Zewla (hodnocení, recenze)

Takže, tenhle film patří mezi jeden z mích nejoblíbenějších. Né že bych byla nějaký obrovský hororový a muzikálový nadšenec, ale tenhle film je tak skvěle zpracovaný, že se do mě zahryzl a už nepustil. Když jsem se na něj dívala poprvé, tak jsem si řekla, že je sice dobrý, ale viděla jsem i lepší filmy. Potom mi to nedalo, jsem se zrovna nudila, a pustila jsem si ho ještě jednou. No a to se mi začal celkem líbit. Nakonec to skončilo u toho, že jsem si ho pouštěla pořád do kola a už jsem ho viděla asi 100x( a to nejen obrazně řečeno). Četla jsem si pár komentářů, ve kterých stálo, že se jim nelíbila hudba a zpěv ve filmu. Je to sice váš osobní názor, ale můj je zase ten, že hudba byla naprosto skvělá a o zpěvu ani nemluvě. Myslím, že sice nejsem takový expert, ale když člověk chodí 8 let nepřetržitě do pěveckého sboru, měl by tomu aspoň trochu rozumět. A tak začnu zpěvem. Četla jsem, že na tom hodně trénovali. Všechno zpívali tolikrát, že by to většiná z nás vzdala ale oni ne. A výsledek se jim opravdu povedl. Ve všech písních nikdo nikde neujel, a všechno bylo dokonale čisté (možná až na jeden tón v Pretty Womens, který tam ujel trochu Alanu Rickmanovi, ale ten už na to má nárok) a to nikdo, kromě tzv. Lucy nebyl profesionální zpěvák a zpěvem se nijak závažně nezaobíral. Dále hudba. Na první pohled si toho ani většina lidí nevšimne, ale všechen zpěv je prokomponován nádhernou, složitou ale propracovanou hudbou, která vytváří filmu správný ráz. Všechno dokonale sedí a výsledný dojem hudba+zpěv je skvělý. Herecké výkony byly také dokonalé. Nejvíce samozřejmě výkon Johnnyho Deppa, o kterém je už známo, že se dokáže vžít do jakékoli role a tady samozdřejmě nezklamal. Ale mistrovský výkon podala i Helena Bonham Carter, v roli Mrs. Lovett, jejíž postava byla také velice složitá a ona to bravurně zvládla. Ostatní se také vytáhli. No prostě můžu jen doporučit.
Ps: Nesuďte tenhle film jen podle prvního dojmu. Mohlo by vás to mrzet!!

brucewil

brucewil (hodnocení, recenze)

To nemohl natočit nikdo jiný než Tim Burton. Johnny Deppa v této roli by bylo asi taky těžké nahradit.

Ryan97

Ryan97 (hodnocení, recenze)

Heej, nečekal sem takový psycho .. :-O .. Dost spokojenoost .. ;-))

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Jestli to nekoho uklidni (nebo podrazdi, to uz je fuk), ja jsem tento film spis nadhodnotil, protoze kdybych mel bodovat zpev, tak bych musel jit do odpadovych nizin... Strzeni hvezdicky kvuli zpevu povazuji ale za naprosto legitimni a zaslouzene :o)

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

lookynator:Tento príspevok svedčí o tvojej "inteligencii". Sweeney bez spevu je ako film bez režiséra. Sťahovať hviezdičky za niečo, bez čoho by ten film nebol tým, čím je, je detinské. A zákaz slobody? Ale prosím ťa, veď tomu môžeš dať hodnotenie, aké chceš, ja ťa len upozorňujem, že tvoja argumentácia je sprostá. P.S.:(Ja som to nechcel hnať do nadávania, ale ty si začal.) Ako hpvorí Tom Hanks vo Forrestovi Gumpovi:pre blbca je každý blbý...

lookynator

lookynator (hodnocení, recenze)

NJN, vidim ze cervena tomuhle CSFD nalezi pravem, komunismus a zakaz svobody slova tu vladne jako za komancu. Mam svuj vlastni nazor a moje ohodneceni hvezdickama je jen moje, a zpev se mi tam nelibil, takze fuck you! A ke Gumpovi. Co je na tom spatneho, ze by se nekomu v hlavni roli nelibil Hanks. Ty vole, premyslis vubec. Nevnucuj svoje slaboduchy nazory jinym lidem. Zdarec demenci!

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Sťahovať hviezdičky len kvôli niečomu, čo je neoddeliteľnou časťou filmu, je niečo ako skritizovať Forresta Gumpa za to, že hlavnú úlohu hral Hanks. Už v predlohe bol spev, Sweeney bez spevu je ako film bez režiséra...

lookynator

lookynator (hodnocení, recenze)

Scary je totalni kravina. Ja jen ze me by se to libilo vice bez zpevu, protoze proste nemam rad muzikaly, ale i tak jsem dokoukal do konce a bylo to dobre. Super atmosfera, krasne natoceno, jen ten zpev mi vadi. Ale to je pouze osobni zalezitost!!!! Film muzu jedine doporucit.

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

lookynator:To akoby si povedal na Scary Movie, že:keby tam nebol ten humor, tak by to bolo lepšie...

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

Sacha Baron Cohen vs. Depp s Alenkou

27.01.2014

Johnny Depp a Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno) už se na stříbrném plátně setkali jednou – ve Sweeneym Toddovi Tima Burtona. Spolupráce se jim očividně zalíbila, chtějí si ji tudíž zopakovat, a to v… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Alenka v říši přízraků

Alenka v říši přízraků

15.12.2007

To snad napadne každého v souvislosti s plány Tima Burtona natočit adaptaci slavné pohádkové knížky Lewise Carrolla. Za týden má světovou premiéru hororový muzikál Sweeney Todd: The Demon Barber of… (více)

Reklama

Reklama