Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Scarlett Johansson hraje Annie, čerstvou absolventku bez představy o budoucí kariéře, která vezme práci chůvy v bohaté rodině z New Yorku. Její školní znalosti z oboru antropologie překvapivě brzy najdou praktické uplatnění a Annie se pouští do studia nepochopitelných zvyků rodiny z lepších kruhů, které si v ničem nezadají s rituály domorodců z Afriky nebo Amazonie. Annie dostává pokojík přímo v obrovském bytě svých zaměstnavatelů a získává unikátní příležitost k pozorování. Předměty jejího zkoumání jsou nafoukaní pan a paní X (Paul Giamatti a Laura Linney) a jejich rozmazlený spratek. Výjimkou bude možná pohledný mladík (Chris Evans), kterého Annie potkává ve výtahu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obehranou zápletku obyčejné hodné holky vychovávající a napravující rozjívené děcko arogantních, povrchních, rodičovství zanedbávajících boháčů ozvláštňuje rámec podivné "antropologické studie" s mnoha formálními kejklemi (jako diorámata newyorských "druhů", poletování na deštníku, …), často ale bez valného smyslu a s proměnlivým úspěchem, jak se bezmála grotesková karikatura sváří se snahou o nějakou (kritickou, emotivní) výpověď. Nejvíc tak přitáhne upozaděné romantické tokání mezi Black Widow a Kapitánem Amerikou. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Film, který si vybrala sama Scarlett Johanssonová a který režiruje dvojice zodpovědná za jeden z nejoriginálnějších biografických a comicsových filmů posledních let a v kterém se po Amercan Splendor opět objevuje Paul Giamatti? To nemůže dopadnout špatně. A taky nedopadlo, protože Holka na hlídání je chytřejši, než se na první pohled tváří a to, že smétanka je představovaná v podobě těch největších možných klišé slouží satirické notě filmu a vyprávění vlastně bez jakéhokoliv přiběhu jenom s ledabyle naházenými scénami je komentováno kouzelnou scénou, v níž rozmazlený a krajně nesympatický fakan hodí hráše na Pollockův obraz. Ambicióznější, což se týká i začlnenění antropologických vsuvek a pojmenování manželů jako "pan a paní X", než by bylo záhadno, s nezvládnutou deníkovou strukturou vyprávění. Ale pokud Ďábel nosí Pradu měl MS, tak Holka na hlídání má SJ a hlavně Paula Giamattiho, který si asi spolu s režisérskou dvojkou vydělával na nájem anebo na dalši American Splendor. Film dává za pravdu spíše první hypotéze, ale doufám, že ta druhá se uskuteční... ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

páčilo sa mi prerozprávanie príbehu formou antropologického pozorovania. bol to veľmi milý a zaujímavý príbeh - aj zabavil aj chytil za srdce. a ešte tam bola aj štipka romantiky. v podstate to bol príbeh o vzťahoch a o hľadaní seba samého - čo platilo pre Annie rovnako ako pre pani X. skvelé bolo aj obsadenie a to hlavne Scarlett Johansson a Laury Linney. a tiež tých niekoľko milých odkazov na Mary Poppins :) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelná komedie na ohrané téma, která jede podle klasické šablony a ani jednou z ní nevybočí. Prostě od prvních minut víte co čekat a jak to celé skončí a ono to tak přesně bude a ani o mák víc. Na téhle komedii je nejvíc příjemné herecké obsazení, které je tu komplet vypsané na prvním řádku, a je to vlastně ten největší klad celého filmu. Možná je to i ten jediný důvod proč se na film někdy podívat znovu, mě osobně však víc sedí bezradná Brittany a namyšlená Dakota v podobně raženém kousku Uptown girls. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Šílená americká blbost. ALE: Sledovat Scarlett 106 min je velice příjemné. Dále tento film poukazuje (byť komediálně) na hamburgerovou debilní americkou společnost, která si nedovede sama vychovat své spratky a chce vychovávat celý svět. Americké kundomatky dělají celý den hovno, však v truhle tolik peněz, že najímají chůvy. Pak taková kráva vychová zase jen dementního namyšleného blba, chovajícího se asociálně s představou, že 4. červenec je celosvětový svátek. Chvílemi jsem se bavil a chvílemi mi bylo na zvracení. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Autorky knižní předlohy Emma McLaughlinová a Nicola Krausová strávily dohromady osm let coby chůvy na Manhattanu ve více než třiceti rodinách. (hippyman)
  • Většina interiérových záběrů byla natočena v reálných objektech. Obří apartmán manželů X však vznikl ve filmovém studiu. (Olík)
  • Přestože autorky předlohy tvrdí, že jde o čistou fikci, obsahově se kniha strefuje do života konkrétní rodiny z Park Avenue, která má na kontě astronomické sumy. (hippyman)

Reklama

Reklama