Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (227)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre dospelých ukrutná nuda, pre tých najmenších možno zase mierne temné a nezrozumiteľné. V konečnom dôsledku, si aj samotný tvorcovia na nejakom tom tradičnom prezentačnom štúdiovom brífingu museli pomyslieť, že na tom prerobia posledné gate. Tak neatraktívny ( aj keď je farebný, štýlový a kúzelný ) fantasy pre deti, som naozaj dávno ( ak vôbec ) nevidel. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ako som si vsimol v inych komentaroch, mnohi boli prekvapeni, ci to mal byt nejaky pokus o napodobenie KARLIKA A TOVARNE NA COKOLADU (2005) od Tima Burtona alebo nieco podobne, samozrejme, ze Risa hraciek sa vobec nemoze rovnat prave tomu menovanemu filmu od Burtona, ale nasiel som take male pozitiva, ktore ma odhodlali dat tomuto filmu 3 hviezdicky. Predovsetkym je to skor film pre deti, dospeli sa budu urcite nudit, ale ja som to prehltol z mojho detskeho pohladu, ako by som sa na to dival, keby som mal 12 rokov, ale aj na mna to dnes staci na jedno pozretie. Takze nic velke netreba ocakavat, je to len priemerny fantasy film, aj ked ma film bavil vdaka Hoffmana a Portman... 25.06.2009 ___ Natalie Portman - (Molly Mahoney) +++ Dustin Hoffman - (Pán Edward Magorium) +++ Zach Mills - (Eric Applebaum) +++ Jason Bateman - (Henry Weston) +++ Ted Ludzik - (Bellini, knihovník) +++ Rebecca Northan - (Ellie Applebaum, matka) +++ Hudba: Alexandre Desplat, Aaron Zigman +++ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ríša hračiek klame ako obsadením, tak plagátom. Obsadenie sľubuje inteligentnú zábavu v štýle takého Pixaru, plagát iba infantilné inferno pre deti. Je to nakoniec niečo medzi. Film ničím nezaujme, iba ak tým, že Natálka je pekná aj s krátkymi vlasmi. Ale to si stačí pozrieť aj fotogalériu. Na druhej strane Ríša hračiek ničím neurazí, nebudete zhnusení, ako trebárs z Chipmunkov. Je to záležitosť pre trochu odrastenejšie deti. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Shrnout cely film do jedné vety "..je to kouzelné" je spise otravné. Vse je barevné, neco skace, neco chodí a cely je to tak nehorazne hloupy , ze se divim Hoffmanovi , ze to vzal. Jeho Magorium je sislajici postavicka , ktere ve filmu je pres 200 let a najednou ma odejit. Vubec se nevi kdo to je a ani proc jde. Proste odejde. Jak s větou "...je to kouzelné". Tomuto filmu chybí vse , scenar, pointa a to pardon nejaky herecky vykon co vyzdime emoce. Hoffman si sisla , skace a de facto odehraje co ma , kdyz ma umirt tak zadny soucit nebo emoci u me nevzbudil. Portmanova ma byt kdysi talentovanou klaviristkou , ktere to uz nejde , protoze uz pry neni dite. V tomto filmu nemate ani komu drzet palce anebo fandit. Jen jedna scena me mirne pobavila a vycniva z celeho filmu. Kdy ucetni (mutant) je pozvan chlapcem na prohlidku jeho klobouka. Scena dale pokracuje a z ni opravdu na me neco pusobi. Bohuzel cely pribeh o obchodu co pak trucuje a jine blbosti , ktere zrejme zaplacly i tak maly scenar , nebyly ani jinak vysvetleny ani jinak podany. A ten konec? No comment....otazkou je nema tohle byt spise Magorie nezli obchod hracek pana Magoria? Chtel jsem dat toto do odpadu , ale preci jen ty barvicky na me zapusobily. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný adept na nejhorší film roku. Z mého pohledu neuvěřitelně trapný úlet. Co se efektů týče, ty jsou natočené solidně a pro oko dětského diváka přívětivě až malebně. Proto ta jediná hvězdička. Příběh? O něm se mluvit nedá. Herectví? Rovná se neskutečné pitvoření se hlavních hrdinů v čele s Dustinem Hoffmanem - jeho obličejové kreace snažící se vyvolat potrhlou radost ze života mě téměř doháněly k šlenství. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, už dlouho jsem z žádného filmu nebyl takto znechucen - většinou proto, že takové snímky jsem ani nedokoukal do konce - ovšem tento ano (z důvodů, které tu nebudu rozepisovat). Filmu by spíše seděl název "Magorium". Tečka. Nevěřím, že se tento film bude líbit dětem nebo i dospělým - tohle se jednoduše nepovedlo. Absolutně! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Magic Shop" (Kouzelný obchod). (HappySmile)
  • K filmu byla vydána doprovodná kniha „Říše hraček – filmový příběh“, která zodpovídá spoustu otázek, které z filmu nejsou patrné. (MartinMasek)
  • Dustin Hoffman vymyslel účes, silné obočí i šišlavý hlas pana Magoria. Když tento hlas poprvé předvedl režiséru Zachu Helmovi a 2 producentům, pěkně je vyděsil. (HappySmile)

Reklama

Reklama