Reklama

Reklama

Moje borůvkové noci

  • Hongkong Lan mei zhi ye (více)
Trailer 2

VOD (1)

Jaká vzdálenost dělí zlomené srdce od nových začátků? Jak se její délka měří? Peněžní sumou, dálkou, kterou jste ušli, nebo množstvím vzpomínek? Elizabeth (Norah Jones), zklamaná mladá žena, se vydává na pouť za účelem sebepoznání ve snaze vyléčit zlomené srdce. Zatímco se její emocionální jizvy zacelují, prožívá s těmi, které při svých toulkách potkává, nové a zcela nečekané situace. Ať už jde o poetické filozofování s majitelem noční kavárny (Jude Law), zoufalé plány hazardní hráčky, které se lepí smůla na paty (Natalie Portman), či o zničený vztah mezi policistou (David Strathairn) a jeho vzpurnou manželkou (Rachel Weisz)... Všechny tyto zážitky mění Elizabethin přístup k životu, vztahům a nakonec i k sobě samé. Zvolna se osvobozuje z pout minulosti a objevuje novou cestu - tu, na jejímž konci čeká opravdová láska... Film Moje borůvkové noci v režii světově uznávaného režiséra Wong Kar Waie je působivým příběhem, který diváka provede dálavami, rozprostírajícími se mezi bolestí ze ztracené lásky a radostným znovuobjevením sebe samého. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (360)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film jsem zhlédl v rozpoložení, jehož zapříčiněním na mě zapůsobil jako živá voda. Tenhle biják je filmový balzám na mou zjitřenou duši, která aktuálně prahne přesně po tomhle typu filmařiny. Tak trochu afektované a přeartované, s dokonalým soundtrackem, a nasnímané takovým způsobem, který činí z této podívané unášející zážitek do jiného světa, kam se chci znovu a znovu vracet. Tenhle film jsem rozhodně neviděl naposled. Není druhého režiséra, jakým je Kar-wai Wong. UPDATE 21. 12. 2014 - I při druhém zhlédnutí se mi film velmi líbil, byť už přece jen ne tolik jako poprvé. Zůstávám ale u původního hodnocení, protože jsem si tam nově našel věci, které jsem tehdy nevnímal. Ó ano, řeč je samozřejmě o mé identifikaci s postavou Elizabeth, v níž jako bych se viděl. A vlastně i postava policajta Arnieho mi byla až nepříjemně povědomá. Och bože, není chmurnější společnosti, než mezi lidmi, kteří dostali kopačky. A právě protože si myslím, že s nimi Kar-wai Wong soucítí, nemohu tomuto filmu dát méně než 5 hvězd. Nemluvě o tom, že soundtrack z tohoto filmu jsem si už pustil nepočítaně. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Elizabeth pochopila, že ji její přítel vyměnil za neokoukanou tvář a bez rozloučení od něj odcupitala. Cítila potřebu poznat nové lidi i srovnat si život a proto se vydala na třísetdenní praxi v roznášení krmě mlsným jazýčkům v nepřeberném množství amerických restaurací a jídelen. Z žádného místa však nikdy neopomněla poslat dopis tomu, se kterým si v těžkých chvílích v dokonalém souladu převalovala v dutině ústní borůvkový koláč. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nestandardní ale o to působivější romantika, která se nevidí každý den. Film začíná víceméně klasickým způsobem, kdy se setkávají dva osamocení lidé, avšak ve chvíli, kdy se film začne ubírat vyšlapanou cestou nechá reřisér hlavní hrdinku odjet napříč Amerikou. Film je vyprávěn epizodicky a zaměřuje se především na postavu Elizabeth a necháva jí na své cestě potkávat samé zajímavé postavy, které mají své vlastní příběhy. Ať už to je alkoholický žárlivý policista nebo vášnivá hráčka pokeru. A právě epizoda s hráčkou pokeru v podání skvělé Natalie Portman je jedna z nejlepších z celého filmu. Co se týká herců tak všichni zúčastnění podávají velice dobré výkony. Zpěvačka Norah Jones rozhodně překvapila a i když celý film stojí na ní hravě to zvládla. Jude Law už si zahrál několik romantických rolí, avšak tato je pro něj atypická a jeho hrdina není klasickým romantickým hrdinou jaké normálně ve filmech vídáme. Rachel Weisz a David Strathairn si zde zahráli jen vedlejší role ale i tak jsou jejich postavy zajímavé a dobře zahrané. A Natalie Portman je jak už jsem psal skvělá a i když zde nevypadá tak dobře jako v jiných filmech její hráčka Leslie je jednou z jejích nejlepších postav. Od režiséra Wonga jsem neviděl žádný z jeho předchozích filmů takže nevím jak moc se odchýlil od svého stylu ale jeho režie je na vysoké úrovni a celý film drží pěkně pohromadě. Určitě se nejedná o klasickou romantiku a film plyne dost pomalu ale rozhodně má co nabídnout i když vytoužený polibek přijde až na konci filmu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

DOKONALÉ VÍTĚZSTVÍ FORMY NAD OBSAHEM. Výtečná vizuální stránka v kontrastu s " chatrným " příběhem, který nevytáhli ani mí oblíbenci Jude Law, Natalie Portman či Rachel Weisz. Kdo mě nejvíce potěšil, to byl David Strathairn. Příběh na pozdní večer.... neurazí a pokud se naladíte na jeho pomalé tempo nebudete zklamáni, přesto vzhledem k tématu a hereckému obsazení pro mě osobně menší zklamání. Rychle vyšumí a druhý den ráno už si na něj ani nevzpomenete..... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když jste na tom špatně, pamatujte, že je vždycky kolem vás ještě někdo, kdo je na tom hůř.. Kar-wai Wong naservíroval meditačně laděné defilé životních ztroskotanců, kde každý druhý záběr je zpomalen ve stylu Johna Woo (ovšem bez střelby) a já musím bohužel konstatovat, že s výjimkou tradičně výborného Strathairna postrádá tato neónově načančaná unylost potřebný drive. Holt, borůvky staví, Borůvkové noci uspávají.. Možná je to vždy momentálním nastavením nálady, ale asijské drámo-romance (pravda, tentokrát šmrnclé Hollywoodem) jsou pro mě jiný kontinent, jiný svět, nicméně uznávám, že pořád stejný vesmír.. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Šest tisíc kilometeů urazil borůvkový autobus, v němž režísér Wong Kar-wai propagoval v Číně svoji filmovou novinku Moje borůvkové noci. Součástí kampaně byla také soutěž o 10 "borůvkových andělů" - dívek zvolených internetovým hlasováním. (Fredy176)
  • Název Jeremyho kavárny "Klyuch" znamená rusky klíč. Na předních dveřích je vidět tento název v azbuce. (HappySmile)
  • Film zahajoval 60. filmový festival v Cannes v roce 2007. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno