Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Originalitu upriti nejde - stejne tak osobitou stylizaci s prvky nadprirozena, ktere ja vzdy vitam. Death Note je dilem zrucnym, kde se dialogy netoci kolem klise kde se hrdina lituje, kde si na konci saha do svedomi a vsechno se to jedinym mavnutim proutku zmoralizuje. Tohle je daleko dal a ac se najdou jiste nelogicnosti, nezabrani mi to ve velmi kladnem hodnoceni, ktere jak pevne doufam zaruci, ze se me jmeno v death note neobjevi . . . ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak tenhle film hodnotit. Jestli jako samostatný film, nebo jako sérii s druhou částí. Jako série je to úžasné, ale jako samostatný film by to byla hrůza. Opravdu, těžko říct jak to hodnotit, když je to tady nadvakrát. Death Note sám o sobě představí totálně zlého hrdinu, nějaký děj, nějaké záhady a žádný konec. Kdyby byl samostatný, nad ** by to nebylo, ale ještě že ten konec má pokračování. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Schválně jsem nepátrala po manze a nepouštěla si anime, protože jsem chtěla nejdřív vidět film. A asi jsem udělala dobře, protože se mi líbil a neměla jsem pocit, že by tam to nebo ono chybělo. Souboj dvou geniálních mozků bývá většinou podívaná, která stojí za to a já jsem už teď zvědavá jak se jejich "bitva" bude vyvíjet dát. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

hoci to vyzera ako TV film s lacnymi efektami, tak mi to pride celkom podarene... snaha o prerobenie vyborneho anime do podoby filmu sa mi sice trosku bridi, no aspon to spravili japonci, cize to zostalo takpovediac "doma".... tento film je rozhodne pozeratelny, aj ked zachytava vo velmi rychlom slede a hlavne pomerne povrchne udalosti anime... obsadenie celkom verne predlohe, napatie na spravnej urovni.... ale nieco tomu chyba...6/10 ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý scénář, sympatický hlavní hrdina a roztomilá, mizerně animovaná potvůrka v roli Boha smrti. Především první bod drží více než dvouhodinový snímek nad hranicí průměru, konkrétně v oblasti kvalitní, originální zábavy bez hlubšího podtextu nebo nějakých větších ambicí. Zajímavý závěr, kdy se víceméně prohodí role hlavních dvou hrdinů, pak spolu s vsuvkou s dalším zápisníkem solidně navnadí na druhý díl. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)
  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno