Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestidílný trampský seriál podle populární literární předlohy Vlastimila Rady a Jaroslava Žáka. Bohatýrská trilogie, kterou zrežíroval v roce 1969 Pavel Brezina jako "skoromuzikál".

Jednotlivé díly:  1. Vzpoura na lodi Primátor Dittrich
2. Duch lodi se mstí
3. Kdo je pánem na palubě
4. Bez šerifa
5. Nadešel čas boje
6. Kozodojská kompaktáta (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

curil 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbené klukovské čtení na počátku šedesátých let. První a poslední zfilmování samozřejmě nemůže dosáhnout knižní předlohy, ale na druhé straně vše vynahradí ta spousta trampských melodií v podání oblíbených kapel. Těch televizních záznamů, kde se objeví Wabi a Miki Ryvola není mnoho, takže i za to díky. Zazní nejen trampské písničky, ale také paďourské, i ty mám oblíbené. Výběr herců je zdařilý a to z obou znepřátelených stran. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Knížka (tedy trilogie) poprvé vyšla v roce 1933 (tedy skoro před 90 lety!!!) a dodnes má jiskru, srší vtipem a je úžasně čtivá (mám vydání z roku 1967). Co ale říct k tomuhle seriálu? Naprostý paskvil, který není ani vtipný, ani dobře zahraný a vlastně ani vůbec ničím zajímavý. Možná někoho zaujmou aspoň písničky.Právem zapomenuté dílo. Dobře to vystihl Přemek. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

No ne, on se někdo pokusil zfilmovat tuhle výbornou záležitost? Škoda jen, že si z Bohatýrské trilogie vybrali tu první, přece jen nejslabší část...takhle Tajnosti žižkovského podsvětí, to by bolo iné kafé...hvězdičkuju hlavně předlohu, trampské písně, byť kvalitní, jsou pro mne jen zbytečným protahováním... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Protože nejde hodnotit jednotlivé díly, tak průběžně budu psát sem. První díl si z knížky bere jen dvě tři hlášky a zajímavý jazyk, ale jinak je to jen směska trampských písní, které naše šestice tak nějak bez ladu a skladu a za všech okolností hraje na výletní lodi. Ke vzpouře dojde asi pět minut před koncem dílu a je to docela zmatek, vtipné mi to žel nepřišlo. Jak to dopadlo s tím klukem a psem, na to tvůrci také zapomněli, ačkoliv na ně asi dojde v dalších dílech. Ale příjemně mne překvapilo, že Žalmanův Ztracený ráj je vlastně písnička Hoboes. ()

DaZ 

všechny recenze uživatele

Výtečná záležitost kterou ale asi patřičně ocení jen ten kdo někdy spal pod širákem, balil ráno zkřehlými prsty usárnu nebo pěl dlouho do noci u ohně :) Spousty úžasných trempských písní v každém díle, skvělé obsazení a to i cameo rolí (Wabi Ryvola ve smokingu, Otto Šimánek a další). Nezapomenutelné fóry a dialogy, výborné přehrávání herců kteří si role vyloženě užívají. Místy trochu zmatená kamera vůbec nevadí. Můžu si to pouštět stále do kola a vůbec to neomrzí - sice hodně subjektivních, ale jasných pět hvězd! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama