Legrácka, kterou je schopen akceptovat každý, kdo má za sebou alespoň minimální trampskou minulost. Ostatním bude patrně připadat naivní a chvilkami trapná. Ti ať si ji nepouští, nic jim neřekne a pro ně se také netočila.(3.3.2007)

Naivní, ale pěkně nostalgický děj doplňují ty největší trampské hity. Pohodová oddechovka.(1.9.2009)

Seriál sem ani nedokoukal, má ale svou důležitost v tom, že jsou v něm zaznamenané např. písničky Hoboes -viz youtube.(24.8.2011)

Kniha stejného jména je pro mne jedna z těch, které jsem četl již v dětství a po které občas sáhnu i dnes. Bohužel, tento seriál je jen dost slabým odvarem své předlohy, promarněnou šancí, které bych dal s hodně přimhouřenýma očima 3*. Leč každý díl je uveden a ukončen dobovými záběry nejskvělejšíí trampské kapely Hoboes ve své vrcholné formě a ty to spolehlivě vytáhnou na 4* a kousek.(21.2.2010)

No ne, on se někdo pokusil zfilmovat tuhle výbornou záležitost? Škoda jen, že si z Bohatýrské trilogie vybrali tu první, přece jen nejslabší část...takhle Tajnosti žižkovského podsvětí, to by bolo iné kafé...hvězdičkuju hlavně předlohu, trampské písně, byť kvalitní, jsou pro mne jen zbytečným protahováním...(13.7.2011)